Cebit 2009 – helyszíni beszámoló III. rész


Szerző: certamen | Dátum: 2009-03-18 18:42:36 | Rovat: HardverTartalom:


A CeBIT 2009-ről szóló, helyszíni tudósításunk utolsó részéhez érkeztünk. A finálé főszereplői között is akad néhány nagy név, ilyen például a Gainward és a Point of View. Természetesen a kicsikről sem feledkezünk meg, így körülnézünk a G DATA, a Manli és a Force3D standján is.


standok


A gyártók látogatása előtt azonban szeretnénk néhány szót ejteni a CeBIT 2009 egyik kiemelt témájáról, a környezetvédelemről. Ebben a szegmensben Németország hagyományosan élharcosnak számít (kivéve, amikor nálunk teszik le a szemetüket), így a CeBIT különösen jó alkalom volt a környezettudatos élet bemutatására.

Gyakorlatilag egy egész pavilont különítettek el a környezetbarát technológiák számára, így bőven volt miből mazsoláznunk. Különösen érdekes volt az a prezentációs állvány, ahol azt láthattuk, mely eszközök, mennyi természeti erőforrást emésztenek fel. Ha nem a saját szemünkkel látjuk, talán el sem hittük volna, de például egy kis mobiltelefon gyártása is 373 liter víz elpazarlásával jár:


CeBIT 2009

a notebook és a mobiltelefon gyártási „költségei”


Kolosszális területet hasított ki a CeBIT területéből az IBM. Ez önmagában nem meglepő, viszont nem a hagyományos termékek reklámozása végett tette ezt, hanem a környezetvédelem jegyében. Az IBM standján számos új eljárás és technológia kapott helyet, melyek közül sok csak németül volt leírva, így asszisztencia nélkül mi sem értettünk meg mindent:


CeBIT 2009

IBM energia modell


A SUN pavilonját annyi látogató lepte el, hogy először azt hittük, valamit ingyen osztanak. Miután mi is odatömörültünk (bízva egy ingyen nyalókában), megláttuk mire a nagy lökdösődés:


CeBIT 2009

Sun motor, vagy mi a csuda..tovább

SPIDERNET ´99


© 2008-2020 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva