A hardver-teszt.hu válaszol III.


Szerző: Med1on | Dátum: 2009-02-23 23:49:09 | Rovat: HardverTartalom:


ӆdv!

Rendszeres olvasója vagyok az oldalatoknak. Bár, otthon vagyok nagyjából a számítástechnikában, a routerek valahogy kimaradtak az életemből, ezért szeretnék segítséget kérni. Sosem használtam még routert... ADSL netet szeretnék megosztani családi házban. A wireless router a tetőtéri szobában lenne elhelyezve.

1. Lehetséges-e az, hogy a wireless funkciót csak a laptopomon használjam? Összesen 3 gépünk van, a másik kettőt vezetékkel osztanám meg, mert azok a tetőtéri szobában lennének a wireless modem mellett és nem kéne hozzá vásárolni plusz wifi-s adaptert, UTP kábelem meg van egy csomó. Tehát a kérdés: van olyan wireless router, amin egyszerre működhet vezetékes- és vezeték nélküli kapcsolat?

2. A házunk tégla építésű, de a födém beton. A laptopomat a földszinten használnám, a router tehát a tetőtérben lenne. Lesz-e megfelelő erősségű jel a laptopomnak az alsó szinten, ha a wireless router az emeleten lesz?

3. Esetleg tudtok típust ajánlani ehhez a célhoz illetve körülményhez?

Segítségeteket előre is köszönöm: A”Természetesen az otthoni WiFi routerek, képesek egyszerre létrehozni vezetékes és vezeték nélküli kapcsolat, ehhez csak megfelelő számú RJ45-ös port szükséges. A D-Link DI-524 router 4 portal rendelkezik ezért megfelelő választás.


D-Link DI-524 router

D-Link DI-524 router


A legtöbb (olcsó) otthoni WiFi router egy többszintes családi házat csak jó elhelyezéssel tud megfelelően lefedni, de valószínűleg ehhez nem a tetőtérben kellene elhelyezni a routert ez ugyanis gyenge jelerősséget eredményezne. Ha mindenképpen ragaszkodsz, a tetőtérhez ezt az erősebb 3 antennás terméket ajánlom:

D-Link DIR-635

Az ára viszont lényegesen magasabb: 20090 Ft.


D-Link DIR-635 router

D-Link DIR-635 routerA szerkesztő közbeszól:

Szintén jó választás lehet az Asus és a Belkin 3 antennás mindenese a WL500 és az N1 Vision. Ezeket a terméket korábban teszteltük is, a Belkin cikk ide , az Asus teszt pedig ide kattintva érhető el. (Igaz, ezek a termékek valamivel drágábbak a Med1on által ajánlottnál, 26.000,- illetve 32.000 Ft az áruk.)


WL500 és az N1

Asus WL500 és Belkin N1 Vision routerektovább

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva