CES 2009 – összefoglaló


Szerző: Umbra | Dátum: 2009-01-14 11:33:17 | Rovat: HardverTartalom:


Vasárnap este zárta be kapuit a CES 2009. Számtalan újdonsággal készültek a hardver-gyártók a kiállításra, sok dolog itt volt először látható. Két korábbi hírünkben már mi is beszámoltunk néhány érdekességről:

Thermaltake és Shuttle termékek a CES-en

LianLi, BFG Phobos, Acer P224W, GA-G41MF-S2H, XFX Radeonok


a mai hardver kínálat


Maradtak még azonban bemutatásra váró ketyerék, elsőként két alaplappal nyitjuk a sort:AsRock SuperComputer X58 alaplap:

Az AsRock, igaz a nagyok közt utolsóként, de végül elérhetővé tette saját X58-as alaplapját. (A bejelentés már november 15-én megtörtént.) Legnagyobb meglepetésünkre nem is egy olcsó, „low-end” termékről van szó, hanem egy nagyon komolyan felszerelt deszkáról. A négy PCI-E foglalaton keresztül képes Crossfire és SLI kezelésére is (mindkettőt képes akár Quad rendszerben is kiszolgálni), hat memóriafoglalatába pedig 24GB DDR3-as modul illeszthető.


AsRock SuperComputer


6 SATA és egy IDE foglalat gondoskodik a merevlemezekről, ízlés szerint RAID 0, RAID 1, RAID 10, vagy RAID 5 konfigurációban. Annak ellenére, hogy az AsRock olcsó alaplapjaival aratta a legnagyobb sikereket, X58-as lapjuk nagyon komolyra sikerült.Msi G41M-FIDP alaplap:

Az Msi mostanában főleg a notebook és netbook termékpalettáját erősítette, de nem feledkezett meg az alaplapokról sem. A Gigabyte-hoz hasonlóan, az MSI is bemutatta Intel G41-re épülő alaplapját. A konkurenstől eltérően, itt DisplayPort csatlakozóval szerelték fel a vasat, ami Intel X4500-as VGA-t hordoz, DDR2-es memóriákat eszik és támogatja az összes jelenleg piacon lévő Intel Core architektúrájú processzort. Mérete microAtx, így a GA-G41MF ismertetőben leírtak igazak erre a lapra is: remek barebone // HTPC építőkő lehet belőle.


Msi G41M-FIDPtovább

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva