Geforce 8300 a Radeon 3300 ellen


Szerző: certamen | Dátum: 2009-01-07 10:37:53 | Rovat: HardverTartalom:A szerkesztő előszava:

A most következő cikk valamivel hosszabbra és rágósabbra sikerült a megszokottaknál. Aki érdeklődik a Hybrid technológiák iránt, az bátran rágja bele magát az első oldalakba. Megmutatjuk hogyan és miből lehet Hybrid VGA rendszert építeni, illetve milyen előnyökkel bír a Boost és a 6DP használata. Akit azonban csak a címben feltett kérdés izgatja (megéri az integrált VGA mellé egy plusz kártyát tenni?), az lapozzon a 10. oldalra és kezdje rögtön az eredmények böngészésével az olvasást.


Tesztünk főszereplői ezúttal nem egy konkrét termékkört képviselnek, hiszen vendégünk lesz két alaplap és két videokártya. Kérdésünk, amire választ keresünk, megéri-e az integrált VGA mellé plusz videokártyát tenni, ezzel gyorsítva a grafikus alrendszert?


Hybrid CrossfireX


Az alapötletet természetesen a gazdasági válság és ennek kapcsán a költség hatékony PC építés adta. Elmúltak azok az idők, amikor 100.000 Ft-ból játékra való PC-t építettünk, most sokkal jobban meg kell fontolni, miből-mit rakunk össze.

A két nagy grafikus mag gyártó (Ati – Nvidia), már tavasszal előállt egy új, ötletes eljárással. Ennek segítségével az integrált VGA és a külön kártya sebessége összeadhat, így gyorsítva a grafikus elemek megjelenítését. Az igazat megvallva, idehaza nem esett senki hanyatt az eljárástól, most azonban, amikor minden fillér számít, már érdekes lehet a Geforce Boost vagy a Hybrid Crossfire.


Geforce Boost


Különösebb technikai részletekkel nem szeretnénk terhelni olvasóinkat, mindössze annyit írunk a két technológiáról, amennyi a használatukhoz elengedhetetlen..


tovább

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva