Call of Duty - World at War


Szerző: NRB77 | Dátum: 2009-08-25 22:35:48 | Rovat: JátékTartalom:


Amióta léteznek lövöldözős játékok, azóta szeretünk náci katonákra is puffogtatni (vagy szörnyekre). Függőn sóvárogjuk már az érzést, hogy újra és újra megmentsük a világot, mint valami képregényes szuperhős. A háborús játékok közkedveltek minden játékkategóriában és mi nagy élvezettel aprítjuk is a csúnya, gonosz ellenséget. Néha megszólnak a videojátékoktól távol állók, hogy milyen agresszív szórakozási forma ez, pedig ha tudnák, hogy mekkora élményről maradnak le.. Az viszont már tény, hogy erre van igény.. Nehezen tudnék elképzelni sikeres virágkötő vagy lepkegyűjtő szimulátort. De ez itt nem is téma, hiszen a CoD történelmi tanulmányi útnak ígérkezik a Dead Space után. Vagy mégsem?


Call of Duty – World at War


Engem személy szerint nem nagyon vonz a második világháborús feeling, de azért a Call of Duty névre felfigyelek, hiszen egy pörgős végigjátszást általában megér. Idén szintén kapható a játék PC-re is (ez alól csak a 3. rész volt kivétel), nem kevesebb, mint 10.800 Ft. az egyik legnevesebb játékboltban. Ez az ár nem szokatlan egy új játéknál, de akit esetleg nem érdekel a többjátékos mód, annak igencsak el kell gondolkoznia, hogy megéri-e a befektetés. Ezt segít majd eldönteni ez az írás reményeim szerint. Gondolom azért sok ifjonc (akiknek még nincs a birtokában) elképzelte már a helyét a karácsonyfa alatt vagy a leleményesebbek megírták már a fenyegető levelet a Mikulásnak.


Call of Duty – World at War


A tavalyi rendhagyó rész után, ahol a modern hadviselésbe kóstolhattunk bele és az aktuális mumust, a terroristákat lehetett móresre tanítani, most újból visszacsöppenhetünk a világháborús időkbe az új készítőknek, a Treyarch csapatának köszönhetően. Az ő nevükhöz fűződik többek között a régi Die by the sword vagy a Pókember játéksorozat. A múlthoz való visszanyúlásnak egyesek örülnek, mások kevésbé. Ez is csak ízlés kérdése.

Ahogy öregszem a többjátékos mód már egyre kevésbé izgat és időm sincs sok hozzá. Pedig a játék szerves részét képezi ez a lehetőség, ez tartja életben. A Wotld at War-ban a végigjátszás is kapott egy kis pluszt, a kooperatív módot, amivel a gépi bajtársakat haverokra cserélhettük. Ilyen opció van még a Red Alert 3-ban is, és lehet, hogy ezzel egy új divathullám is elindul a jövőben.


tovább

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva