Shuttle D10 barebone


Szerző: certamen | Dátum: 2008-12-01 11:43:26 | Rovat: HardverTartalom:


Mai tesztünkben egy barebone PC-t mutatunk be olvasóinknak. Ahogyan azt korábban a Login Blade cikkünkben írtuk:


„A Barebone (kiejtése: berbon), magyarul előre összeállított konfiguráció, kisméretű házban, minimális változtatási lehetőséggel. Ezekben a „készre” szerelt gépekben rendre adott az alaplap, optikai meghajtó, winchester és a tápegység. A felhasználó a processzor méretét, és a memória mennyiségét szabályozhatja döntésével.

Ennyi mozgástér többnyire elég is, ugyanis a felhasználási terület nagyban behatárolja a szükséges hardverek milyenségét. Egy irodai munkára, vagy egy otthoni multimédia center funkciókhoz vásárolt kisgép nem szükséges, hogy 50.000Ft-os VGA-t tartalmazzon, vagy hogy 4db. 500GB-os winchester legyen benne.”


Most, hogy tudjuk miről lesz szó, nézzük a gyártót. A Shuttle egy eredetileg tajvani illetőségű vállalat, 1983 óta vannak jelen a számítástechnikai piacon. 2001-ben léptek ki a nemzetközi porondra, azóta az Egyesült Államokban, Japánban és Németországban hoztak létre branch office-t. A cég fő profilja XPC-k tervezése, gyártása és értékesítése.

Az XPC kifejezést a Shuttle alkotta meg, lényegében a barebone szinonimájaként. Ahogyan a gyártó írja: „a legjobb dolgok kis csomagokban érkeznek”:

Shuttle XPC-k


Aki esetleg nem hallott még a gyártóról, annak egy kis ízelítő a vállalat igen széles XPC kínálatából:


Shuttle XPC-k


Ahogy a kép is illusztrálja, választékban nincs hiány, de mint tudjuk, a mennyiség nem mindig párosul jó minőséggel. (lásd: legkisebb is számít) Reméljük a Shuttle-re nem igaz ez az analógia és a most bemutatásra kerül D10-es XPC minőségi darabnak bizonyul.


Shuttle XPC-k


Eleget időztünk a gyártónál, itt az ideje, hogy kibontsuk a dobozt, és megnézzük, milyen az érintőképernyővel egybeépített kis masina.


tovább

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva