Ha a ház megtelt, jöhet az USB


Szerző: insolens | Dátum: 2008-11-21 18:55:11 | Rovat: HardverTartalom:


Augusztus elején volt szerencsénk kipróbálni a Sharkoon Rapid Case 3,5” SATA termékét. Akkor sajnálattal konstatáltuk, hogy a QuickPort éppen nem elérhető az Aqua-nál, pedig nagyon kíváncsiak lettünk volna rá. Most végre jelentős mennyiség érkezett a boltokba, így nekünk is lehetőségünk nyílt kipróbálni ezt az igen ötletes cuccot.


Sharkoon SATA QuickPort


A termék alap koncepciója az, hogy csavarozás, szerelés és felesleges kábelezés nélkül tudjunk a PC-hez csatlakozni, bármilyen SATA felületű HDD-vel. Igen, bármilyen, tehát 2,5”-os és 3,5”-os winchestert egyaránt elkezel a QuickPort.

Az eszköz csomagolása kellemes, a Sharkoontól megszokott, kék-sárga-fekete színhármas dominál a dobozon. Odabent a QuickPort-on kívül találunk egy USB kábelt, egy hálózati adaptert és (angol-német) leírást. Bár magyar nyelvű ismertető nincs a termékhez, erre nincs is szükség. Aki meg tud különböztetni egy négyzetet és egy kört, annak menni fog a használat, leírás nélkül is.


QuickPort


Maga a lényegi rész nagyjából akkora, mint egy nagyobbacska Sticklettis doboz (milyen jó is, ha teszt közben ropit eszik az ember). Ezzel arra szerettem volna utalni, hogy legyen bármilyen zsúfolt is a helyiség, ahol használni szeretnénk, biztosan akad a QuickPort számára egy 8*12cm-es szabad felület.


QuickPort


A 96 cm2-es területen kívül egy szabad konnektorra és egy USB 2.0-ás csatlakozási lehetőségre lesz még szükségünk. Ha ezek mindegyik adott, máris használtba vehetjük a HDD-USB adapterünket. A használat pofonegyszerű: csatlakoztassuk a géphez a QuickPort-ot (kapcsoljuk be) és felülről dugjuk bele a használni kívánt winchestert.


QuickPort


A QuickPort ötlete nagyon jó, a kivitelezés pedig a Sharkoon-tól megszokott precíz, felesleges sallangoktól mentes.

Mielőtt nekikezdenénk a QuickPort használatának, ismerkedjünk meg mai másik tesztalanyunkkal, az LG GE20LU10 külső DVD írójával.


vissza

tovább

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva