Ha a ház megtelt, jöhet az USB


Szerző: insolens | Dátum: 2008-11-21 18:55:11 | Rovat: HardverTartalom:


Mit tehet az ember, ha a számítógépébe nem fér bele több alkatrész, vagy netán notebook-ja van, de szeretne még egy DVD írót vagy egy HDD-t használni. A megoldás természetesen az USB portok kiaknázása. Mai tesztalanyaink a kívülről bővítést segítik, mindketten USB-n keresztül.

A notebook tulajdonosoknak nem sok alternatíva adódik, ha szeretnének plusz optikai meghajtót, vagy tovább merevlemezt a géphez csatlakoztatni, de az asztali gépeseknél is előfordulhat, hogy a teltház gátat szab terveiknek. Ekkor jöhet kapóra a most bemutatásra kerülő LG külső DVD író, vagy a Sharkoon SATA QuickPort.


a mezőny


Kétségkívül az Sharkoon terméke az érdekesebb, hiszen nem csak az otthoni adatmozgatást, hanem a (szívem csücske) szervizes dolgát is megkönnyítheti. Az LG írója egy teljesen kommersz külső író, igaz abból a lehető legújabb és leggyorsabb modell.

Tesztünkben bemutatjuk az eszközöket, majd alapos tesztnek vetjük alá mindkét szereplőt. Elsősorban arra vagyunk kíváncsiak, hogy az USB-n keresztül történő adatmozgatás mennyivel lassabb, mint ha direktben a gépbe szerelnénk a hardvereket.


SATA


Véleményünk szerint a DVD írása nem, vagy csak alig lesz lassabb. A HDD ügy már más tészta, könnyen elképzelhető, hogy a QuickPort inkább csak alkalmi, semmint állandó társnak megfelelő.


tovább

SPIDERNET ´99


© 2008-2020 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva