AMD – szép, színes jövőkép


Szerző: Umbra | Dátum: 2008-11-16 23:34:16 | Rovat: HardverTartalom:


Siker és csillogás. Nem is lehetne mással kezdeni az AMD prezentációs napját, mint a húzóágazatával, az Ati-val. Az ábra tanúbizonysága szerint, a HD 4000-es sorozat termékei minden szegmensben felveszik a versenyt az Nvidia termékeivel:


ATI vs Nvidia


A következő ábra szerint, az Ati grafikus chipek minden árszegmensben erősebbek a konkurenciánál, legyen szó High-end, vagy akár integrált megoldásokról:


ATI vs Nvidia


Miután megtudtuk, hogy az Ati mindenhol jelen van és mindenhol jobb, mint vetélytársai, az előadó azt is elmondta, hogy piaci részesedésük is jelentősen növekedett. Nagyjából 3%-ot sikerült elhódítani az Nvidia-tól, igaz a grafikon csak az asztali és mobil grafikus eszközök piacát mutatja: (Ebben a grafikonban sem az OEM, sem az integrált megoldások nincsenek benne.)


ATI vs Nvidia


Végül a jövő, avagy Eye Def Computing. Eszerint a terv az emberi szem által látott pixelszám megközelítése. Ez nem kevesebb, mint 324 millió pixel. A HD 1080p szabvány 2 millió, egy 30”-os kijelző pedig csak 4 millió pixelt tud. Ez egyelőre csak másfél százaléka annak, amit az emberi szem tud..

A közeli jövőben várható a játékok drasztikus grafikai fejlődése, elsősorban az élethűség irányába:


ATI vs Nvidiavissza

tovább

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva