AMD – szép, színes jövőkép


Szerző: Umbra | Dátum: 2008-11-16 23:34:16 | Rovat: HardverTartalom:


November 13-án reggel fél kilenckor vette kezdetét az AMD 2008 Financial Analyst Day. A rendezvény neve erősen megtévesztő, ugyanis elsősorban nem pénzügyi, hanem technológiai bemutatót tartottak a „fellépők”. A vállalat megújulni látszik, akárcsak a jelmondat: „The future is fusion”

A sort Dirk Meyer kezdte, titulusa President. (Mivel nem volt módunk megkérdezni Meyer urat, hogy a vezérigazgató, igazgató, elnök-vezérigazgató, vagy igazgatótanács elnöke címmel illessük, arra gondoltunk az angol President [az AMD-nél is így nevezik] lesz a legmegfelelőbb.) Meyer elsősorban a cég általános helyzetéről beszélt, tervek és lehetőségek távlatában..

A délelőtt folyamán még Nigel Dessau, Randy Allen, Rick Bergman, Doug Grose és természetesen Bob Rivet is tartott előadást.

Délután következtek az izgalmasabb témák, azaz az újdonságok. Neal Robison beszélt a grafikai újításokról, az Ati terveiről és az új CPU+GPU egyben tervekről is. (APU)

Doug Grose a Foundry Company-ról tartott előadást. Ez a vállalat fogja gyártani az AMD termékeit, köszönhetően az arab befektetőknek. A gyár új üzemeiről és új gyártástechnológiákról is szó volt.

A napot Pat Patla, Bahr Mahony és Bob Grim zárta. Server piacokról és az asztali gépekbe szánt platformokról illetve processzorokról beszéltek. (A két utolsó név viccesen jött össze, némi betűjátékkal, Grimm & Mahony: Rendőrakadémia és mese habbal. Persze ez csak a mi rosszindulatunk, az AMD vezetői sosem ferdítenek – a szerk.)


AMD FUTURE


Az egész AMD prezentáció zseniálisan lett felépítve. Délelőtt általánosságokról volt szó, míg délután következett a nagy dobás: Először az ATI termékeiről volt szó, hiszen ezzel az üzletágával az AMD minden versenytársát meg tudja előzni. Az ATI után a Fundry Company vezető munkatársa beszélt az új gyárakról. Ezekután következett a mobil eszközök bemutatója, elhitetve a hallgatóval, hogy az AMD-nek van válasza az Intel Atom processzoraira.

Itt jön el az a pont, ahol a marketingesek zsenialitása megmutatkozik. Eddig csak sikertermékekről és hihetetlen, nyereséges jövőről volt szó. Az eddigiek fényében már az is hihető lesz az előadás végére, hogy az AMD 2010-2011 között szerver és asztali processzorok terén is versenyképes lehet.

(Nem kötekedni szeretnénk, sőt bízunk az AMD sikereiben, de az előadás szisztémája tényleg szembeötlően „parasztvakító”.)


tovább

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva