DEAD SPACE - játék teszt


Szerző: NRB77 | Dátum: 2009-08-25 22:36:04 | Rovat: HardverTartalom:


A játék fő sztorija igencsak sablonos lett: Durván 500 évvel a jövőben vagyunk, ahol az emberiség már képes csillagközi utazásokra. Az USG Ishimura bányászűrhajóval megszakadt a kapcsolat és egy szervizes csapatot küldenek elhárítani a problémát. Mi irányíthatjuk a szótlan, ámde annál bátrabb fedélzeti mérnököt, Isaac Clarke-ot.


DEAD SPACE


Természetesen az űrhajóra megérkezve tiszta horror tárul az érkezők szeme elé: vér, hullák és gusztustalan teremtmények. Mindezt fűszerezi rengeteg technikai hiba, amiket helyre kell állítani a túléléshez, miközben egyre jobban a részleteibe merülhetünk az előzményeknek is.


DEAD SPACE


Maguk a feladatok és a történet részletei már élvezhetően jóra sikerültek és a feszült, "parás" hangulat is nagyot üt. A magyar feliratozás az angolul kevésbé értőknek is tisztává varázsolja a sztorit. Sőt a hologramok és tereptárgyak feliratai is teljesen magyarok azért kényelmesen otthon érezhetjük magunkat az Ishimurán.


DEAD SPACE


A képi világ szerintem nagyon szép és a hanghatások is mesterien hozzájárulnak ahhoz, hogy megteljen a gatya. Leginkább a Doom 3-ra emlékeztet engem a hangulat és a feladatok is hasonlóak, de annál azért többet kapunk: a fejleszthető ruházat, fegyverek és a boltolási lehetőség hozzáadásával egy kis „RPG-s feelingben” is részesülhetünk.


DEAD SPACEDEAD SPACE


A telekinézis kesztyű és a területre ható lassítási lehetőség szintén színesebbé és taktikusabbá teszi a játékot, de néhány feladat megoldásához mindenképpen szükségünk is lesz rájuk. Ötletes, hogy HUD helyett mindent a karakterünk hologramos kivetítőiről és ruházatáról tudunk leolvasni.


DEAD SPACE


Bizony a kelléktárunk böngészésekor, vagy a 3 dimenziós térkép tanulmányozása közben sem áll meg az idő, így bármikor bekóstolhat minket valami, miközben a töltényeinket számolgatjuk, vagy visszanézzük a talált feljegyzéseket.


DEAD SPACEvissza

tovább

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva