Középkategóriás Intel alaplapok


Szerző: certamen | Dátum: 2008-11-21 19:08:26 | Rovat: HardverTartalom:


Miért egy processzorokra vonatkozó képlettel kezdünk egy alaplap tesztet? Azért, mert a felhasználók és a boltosok nagy többsége szerint, igazán gyors és jó ár/érték arányú processzorokat csak az Intel gyárt. Sajnos ez a megállapítás a 20.000 Ft-nál drágább CPU-k esetében meg is állja a helyét. (A sajnos annak szól, hogy az Intel a felső és a felső-közép kategóriában egyedül uralja a piacot, versenytárs nélkül.)


Core CPU-k


Tehát ha a processzor = Intel, akkor ez az alaplapok esetében is így kell, hogy legyen. Aki számítógépet vesz, vagy fejleszt, többnyire abban biztos, milyen CPU fog az új masinában dolgozni. Arra viszont kevesebb figyelmet szentel, hogy milyen alaplapot tesz a többi alkatrész alá, holott a jó alaplapválasztás sokszor kincset ér.


a mezőny


Mai tesztünkben Intel chipsettel szerelt alaplapokat fogunk tesztelni. Négy versenyző áll rajthoz, Intel P35, Intel P43 és Intel P45 északi hidakkal. A tesztelésre szánt hardverek között két Gigabyte, egy MSI és egy Asus MB kapott helyet. Munkánkhoz egy GTX 260-as videokártya fogunk használni, elvégre csak egy erős VGA segítségével vizsgálhatjuk meg melyik vas mire képes.


a mezőny


Mivel korábban már foglalkoztunk a P35 – P45 chipsetek felszereltségével és azok specifikációival, ezért most erre nem térünk ki külön.

Nézzük a mezőnyt, avagy mit kínálnak a gyártók 20.000-től 30.000 Ft-ig:


tovább

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva