Kipróbáltuk a Google új böngészőjét a Chrome-ot


Szerző: insolens | Dátum: 2008-11-06 21:03:35 | Rovat: HardverTartalom:


A címben a Chrome tesztjét ígértük kedves olvasóinknak, de nem kezdhetünk bele a Chrome vizsgálatába, míg nem tudjuk honnan jött.

Nos, a Google-t talán mindenki ismeri, aki találkozott már számítógéppel. Ismertségük fő oka a google.com böngésző elterjedtsége. Bár néhány éve, még versenyeztek a Yahoo-val, az első helyért, azóta a Google túlnőtt vetélytársán és nem csak ebben.

A G csoport, (nevezzük így) már nem csak a keresőjével egyeduralkodó, hanem az online marketing piacot is uralja. A nem is olyan régen tervezett Yahoo felvásárlás is leginkább emiatt az üzletág miatt vált aktuálissá. Végül az üzlet nem jött létre, így a Google maradt a maga „alig” 75%-os piaci részesedésével első. (Az egyesülés után ez a szám több mint 90% lett volna.)


Google Chrome


Az online marketingen kívül a Google más irányokba is elindult. A Gmail online levelező rendszer is igen nagy népszerűségnek örvend, karöltve a Google Docs nevű (és szintén online) szövegszerkesztő csomaggal.

Az a cég, amelyik ennyi vasat tart a tűzben, előbb-utóbb vérszemet kap. Így járt a Google is és saját böngésző fejlesztésébe kezdett. Most már csak egy operációs rendszer és egy játékkonzol hiányzik ahhoz, hogy a Google és a Microsoft egy kalap alá kerülhessen. A Google webböngésző neve Chrome lett, most ezt fogjuk kipróbálni:


tovább

SPIDERNET ´99


© 2008-2020 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva