Vörös és fekete: konfiguráció luxus hardverekből


Szerző: certamen | Dátum: 2008-12-01 12:51:38 | Rovat: HardverTartalom:


Ahogy a cikk elején már említettük, egy ideig Xilence cpu hűtővel dolgoztunk. Később jártak itt Asus Coolerek, és jópár NorthQ valamint Titan termék is. Most visszatért hozzánk a Xilence, ráadásul egy nagyon szép ventivel.


Xilence Blade Pro


A Xilence Blade Pro egy „all in one” cooler, azaz minden manapság forgalomban lévő foglalatra illeszkedik. Túl sok sallangot nem adnak hozzá, így a két fém lefogatón és 8 csavaron kívül más nem is kell a felhelyezéshez.

Túl bonyolultnak nem tűnt a felfogatás, de kíváncsiságból belenéztem a füzetébe. Nagyon kellemes meglepetés ért: a leírás színes. Ráadásul jól látható benne, mit hová kell tenni, mit hogyan kell becsavarni.


Xilence Blade Pro


Xilence Blade Pro


Picit aggódtam, mikor elkezdtem felszerelni a Blade Pro-t, mivel az alaplap processzor foglalata körül elég sok a hűtőborda. A Xilence-nél jól kicentizték a dolgot, még erre az agyonhűtött P5Q Premiumra is fel lehet szerelni.

A réztalpról négy réz hőcső szállítja a meleget az alumínium bordákra. A hűtő kialakításából adódóan jut némi friss levegő az alaplapnak is, így az északi híd a processzorral együtt szellőzik. A meleget egy 13cm-es ventilátor tolja le a bordákról. Amúgy a ventilátort gumi fülek rögzítik a bordához, ami nagyon szerencsés megoldás, így a rezonancia ki van zárva.


Xilence Blade Pro


vissza

tovább

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva