EEE PC a spájzban


Szerző: Prudens | Dátum: 2009-04-15 08:18:06 | Rovat: Hardver


Hurrá, csörög a telefon, benne a kolléga hangja: „Megjött az EEE Pc”. Régen vártuk már, szaladok is érte, felkapom a dobozt, hazaérve már bontanám is ki, de állj! Gondolkodjuk egy picit.

Lassan nyolcadik éve nyomjuk már az ipart az informatikában, sokszor, még évekkel ezelőtt is kerestek már rajtunk hasonló masinát, a kérés a következőképpen hangzott: „Szeretnénk egy kis laptopot, ami könnyű, belefér a táskánkba, nagyjából tud mindet és még szép is”. A válasz sajnos nem volt ennyire egyszerű. Az ajánlott gépek vagy nem voltak elérhetőek, vagy elképesztően, sokszor irreálisan drágák voltak, a vásárlók nem tudták mire vélni a nagy árkülönbözetet, és sohasem vettek ilyesmit. De talán majd most itt hiányzó láncszem.

Látszik mekkora, mint 2 CD

Végre egy notebook, ami igen kedvező áru, gyakorlatilag mindent tud „amit a nagyok”, és még jól is néz ki. No és persze még egy dolog! Vajon a meglévő gépeimhez képest lassabb vagy talán jelentősen lassabb lesz? Esetleg nem is fogom észrevenni a különbséget? IBM R51-es laptopom, és Intel Dual-Core-os asztali gépem, hallom nevetnek, de majd meglátjuk! Ezen gondolatok tükrében nem is egy hagyományos tesztet tervezek, hiszen nem látom értelmét, csupán azt fogom megnézni, hogy hogyan teljesít a kis noti azokban az alkalmazásokban, amire valóban szánták.


Asus Eee PC 900

Most már elérkezettnek láttam időt arra, hogy végre kinyissam a dobozt. Rengeteg cucc van benne, első gondolatom, hogy visszacsukni már nem is fogom tudni. Magyar nyelvű leírások, kézikönyv, töltő, CD-k, akkumlátor, táska és persze a gép, a maga szép fekete színével. Kellemes a fogása, nem rossz a műanyagok minősége, nem zörög, nem lötyög, kellemes.


A teszt folytatása a notebook-teszt.hu oldalon olvasható >> ide kattintva
lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva