Samsung HDD evolúció


Szerző: insolens | Dátum: 2008-07-18 01:17:33 | Rovat: HardverTartalom:


Mai szemmel egy 4GB-os adathordozó nem lehet más, mint egy DVD lemez, vagy egy pendrive. Pedig nem is olyan régen, még egy, kettő, de maximum tíz GB-os winchestereken kellett elférnünk. Igaz, akkoriban az operációs rendszer sem használt 20GB hdd-t, és a játékok sem dual layer DVD-n érkeztek.

Tesztünkben megpróbáljuk bemutatni az utat, amit a Samsung tett meg 2004-től napjainkig, a winchestergyártás útján.

Hazánkban a „Sulinet” keretein belül ismerhettük meg ezeket a meghajtókat, ugyanis addig aligha lehetett hallani róluk. A Samsung évek alatt jutott el oda, ahová más gyártóknak évtizedek alatt sem sikerült. Jelenleg a három nagy között jegyzik őket (WD, SEAGATE, SAMSUNG) és sokan nagy szeretettel veszik hardvereiket. Igaz, a kezdet nem volt könnyű és akkoriban főleg a három év garancia adta el a samsung merevlemezeket. Manapság a jó ár/érték mutató miatt keresik az emberek, ami nagy előrelépés a vállalat megítélésében.


Samsung hdd-k

Korábban én is, (akárcsak akkoriban sokan), úgy gondoltam, a Samsung remek mikrosütőket gyárt, de memóriát és hdd-t nem kellene. Hatalmasat változott azóta a világ, a memóriagyártásban megkérdőjelezhetetlen a Samsung első helye és nagyon erős a winchester piacon is.


tovább

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva