Asus coolerek, második felvonás


Szerző: insolens | Dátum: 2008-12-01 13:16:24 | Rovat: HardverTartalom:


A Computer Emporium jóvoltából újabb 3 különböző ASUS cooler került tesztelésre. Az Asus hűtők első csoportja már vizsgázott, meglehetősen impozáns eredményekkel. Most a beígért combosabb darabok következnek, a Square sorozatból.

Mielőtt a coolerekre térnénk néhány gondolat a cpu fan piacról. A Zalman hardverek kiesésével felszabadult piacot nem töltötte ki még mindig senki. Igaz a fejlődő processzorok is egyre kevesebb hűtést igényelnek, de mint tudjuk, nemsokára jönnek az Intel 130W-os szörnyei, és akkor újabb fellendülés várható. Ezt a fellendülést lovagolhatja meg a NorthQ és az Asus, jelen esetben az utóbbival háza táján fogunk vizsgálódni.


Asus Square sorozat


Ezúttal bizony szótárra volt szükségem a név megfejtéséhez. A Square szó jelentése lehet akár régimódi ember is, de ebben az esetben természetesen nem erről van szó. Talán a tagbaszakadt a legszerencsésebb fordítás, bár nem biztos, hogy az Asus-nál is erre gondoltak. Mindhárom most tesztelt hűtőnek van egy közös jellemzője, ez pedig a külalak. Nehéz lenne pusztán szavakkal leírni hogyan néznek ki, leginkább egy Jialing Honda 125cc motorblokkra hasonlítanak. (Volt Babettás megjegyzés is, de a Taekwon do-s kislány biciklije sértő lett volna az Asus termékekre nézve.)


Asus Square coolerek


A korábbi lovagi torna két szereplője (Silent Knight AL, Silent Knight II) szerencsére annyira jól teljesített, hogy a Square hűtőkkel szemben már voltak elvárások. Könnyű első tesztalanynak lenni, hiszen akkor még nincs minimum elvárás, nincsenek igények. Mostmár vannak, ráadásul nem is akármilyenek.

Először ismerkedjünk meg a résztvevőkkel, majd lássuk az elvásárlásokat:


tovább

SPIDERNET ´99


© 2008-2020 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva