Mio P360 és Mio C520


Szerző: insolens | Dátum: 2009-04-15 08:13:58 | Rovat: Hardver


PNA, PDA, EEE, MOBILE és számos furcsa idegen kifejezés kezd meghonosodni nyelvünkben. Semmi ördöngösségről nincs szó, ezek pusztán rövidítések. Most a PDA és PNA fogalmát szeretnénk tisztázni, elvégre ezekről a hardverekről lesz szó mostani cikkünkben.

A PNA jelentése: Personal Navigation Assistant, magyarul személyi navigációs segéd. Amennyiben nincs szükségünk, a drágább eszközök által nyújtott plusz szolgáltatásokra és csak digitális térképet vinnénk magunkkal erre lesz szükségünk. Persze itt nem pusztán egy térképről van szó, elvégre nem véletlen lett navigációs segéd a termék neve. A segéd beszél, irányít, egyszóval navigál. Ezekben a hordozható ketyerékben gyakran helyeznek el extra szolgáltatásokat, ilyen lehet a képnézegető, videolejátszó, vagy akár a telefonkönyv.

A PDA jelentése: Personal Digital Assistant. A digitális asszisztens a PNA-hoz képest gazdagabb felhasználhatósággal segíti tulajdonosa életét. Tulajdonképpen a PDA egy mini kézi számítógép, ami bír szinte minden olyan funkcióval, amivel asztali gépünk, csak kicsiben. Megtalálható a szoftverek repertoárja között az Office, naptár, játékok, videó és képnéző funkciók, valamint az utóbbi időben a navigációs rendszerek.


Mio P360

Tesztünk két főszereplője a Mitac kezei alatt érett termékké. A cég tajvani illetőségű, és aligha kell bemutatni, az elmúlt húsz évben nagyon jó nevet harcoltak mi maguknak. A vállalat weboldalát átnézve megtudhatjuk, hogy több mint 25.000 alkalmazottal rendelkeznek, és márkairodát üzemeltetnek majd minden földrészen. Ez elég jó ajánlás már önmagában is, de a termékeik ismeretében garantált a minőség.


A teszt folytatása a notebook-teszt.hu oldalon olvasható >> ide kattintva
lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2020 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva