Matrox Graphics eXpansion Modules


Szerző: Umbra | Dátum: 2010-07-19 15:39:57 | Rovat: HardverMatrox DualHead2Go és TripleHead2Go:


Két új megjelenítés bővítővel rukkolt ki a Matrox. Sajnos a termékeket nehéz lenne egyszerűen körülírni, hiszen már a többmonitoros megjelenítés is egy bonyolult szóösszetétel. Miről is van szó? Arról, hogy a Matrox szerint nem kell drága videokártya ahhoz, hogy egyszerre kettő vagy három monitoron dolgozzunk, vagy játszunk. A Matrox megoldása egyszerű, de ötletes: egy elosztó „doboz” biztosítja, hogy egy helyett több monitort használhassunk. A vevőnek nincs más dolga, mint a számítógépre kötni a TripleHead2Go, vagy DualHead2Go elosztót, majd abba csatlakoztatni a monitorokat. A kép elosztását ezután a Matrox szoftvere végzi, hasonlóan az ATI Eyefinity megoldásához.


Matrox Graphics eXpansion Modules

Matrox Graphics eXpansion Modules - a Matrox Eyefinity-je


A DualHead2Go és TripleHead2Go termékek, ahogy nevükből is kitűnik, két vagy három monitort képesek adattal ellátni. A user igény szerint választhat, analóg, digitális, vagy DisplyPort ki-be menetes megoldások közül, melyek eltérő felbontásokat és csatlakozókat támogatnak. Bár költséghatékonyság szempontjából nem a legjobb megoldás, de igény szerint akár több TripleHead2Go és DualHead2Go is egymás után köthető, így akár 6, 7 vagy még több kijelzőre is kitehetjük a képet.TripleHead2Go - nem olcsó, de legalább van:


Kinek is javasolja a TripleHead2Go és DualHead2Go megvásárlását a Matrox? Elsősorban olyan notebook és integrált VGA-s asztali gép tulajoknak, akik máshogy nem tudnak egyszerre több megjelenítőn tevékenykedni. Az ötlet remek, hiszen így a notebook is átváltoztatható többmonitoros munkaállomássá, azonban a Matrox megint drágán adja az ötletet. A legolcsóbb, DualHead2Go analóg megoldás ára 220 dollár, ami idehaza legalább 58.000 Ft-ot jelent. Ennél jóval többe kerül a három monitort támogató TripleHead2Go digitális és DP változata, melyekért már 500 dollárt kell kiadni.


Matrox Graphics eXpansion Modules

DualHead2Go és TripleHead2Go - képességek, felbontások


Ha megnézzük az árakat, azonnal feltűnik, hogy ennyi pénzért (500 dollár) akár új videokártyát is vehetünk, amelyik már önmagában is kezeli a többmonitoros megoldást. (Arról nem is beszélve, hogy a Matrox GXM legjobb esetben is csak maximum 3 x 1680 x 1050-es felbontást kezel.) Notebook esetén talán nem ennyire egyszerű a helyzet, de 500 dollárt aligha fog bármelyik laptop tulaj kiadni csak azért, hogy kettő helyett három monitoron dolgozhasson..Matrox Graphics eXpansion Modules - galéria:


Matrox DualHead2Go Matrox DualHead2Go Matrox TripleHead2Go Matrox TripleHead2Go Matrox Graphics eXpansion Modules Matrox Graphics eXpansion Modules Matrox Graphics eXpansion Modules Matrox Graphics eXpansion Modules


A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Aqua: PowerColor Radeon AX5750 1GBD5-S3DH GDDR5 PCIE >> 35.680 Ft


Bluechip: Gigabyte GV-R557OC-1GI ATI Radeon HD 5570 1GB OC >> 24.190 Ft


Foramax: Asus EAH5670/DI/1GD5 1GB DDR5 VGA >> 33.640 Ft
Címkék:  Matrox, GXM, monitor, eyefinity, dual head, triple head


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva