Respawn vs. Activison - a nagyfőnök perbe fogva


Szerző: Sectum | Dátum: 2010-07-14 15:02:45 | Rovat: JátékA pöröly alatt minden eldől:


Persze, ez a bizonyos kalapács most az egyszer nem a kiadóóriást, hanem a bíróságot hivatott ábrázolni. A két kirúgott alkalmazott, Jason West és Vince Zampella, már egyszer küldött egy dossziét, az ítéleteket keményen osztók asztalára; melyben a Modern Warfare széria jogait illetve több tíz milliós kártérítést követeltek, szerződésszegésre hivatkozva. Most, hogy a kilépett fejlesztők felsorakoztak a két úriember mögött, és a Respawn lobogója alatt egyesülve indítottak egy újabb rohamot. Ha csak a fele is igaz annak, amit állítanak, akkor meg kell nyerniük ezt a pert.


Respawn vs. Activison - a nagyfőnök perbe fogva

Modern Warfare 2 - a régi Infinity Ward-osok utolsó közös projektje az Activisionnel


Az iratok szerint, a Modern Warfare 2 befejezése után, az Activision a projekt fejlesztésért beígért pénzösszeg 40%-át adta meg, a maradék 60-at a családi széfben tartották, hogy ezzel kényszerítsenek ki egy 2011-es Modern Warfare 3-at. Az incidens után közvetlenül Activision által felbérelt ügynökök (értsd: kétajtós szekrény termetű kidobó emberek) jelentek meg az Infinity Ward főhadiszállásán, és lelkileg megdolgozták a csapatot, hogy biztosak legyenek lojalitásukban. Robert Kotick, a mamutvállalat pénzes nagyfőnöke látván, hogy sorban távoznak el a jobbnál-jobb fejlesztők, megígérte, hogy a múlt hónap végén megkapják a végkielégítést, annak a bizonyos 60%-nak a képében. Ez azonban nem történt meg, és ez volt az a pont, ahol a tizenkét dühös ember felkereste Thomas Tipplt, Kotick helyettese viszont csak ennyit szólt: „Tegyétek magatok túl rajta.”.


Respawn vs. Activison - a nagyfőnök perbe fogva

Modern Warfare 2


Tehát ez megy mostanság Kaliforniában. Az Activision szerint kivételes módon bántak az Infinity Ward-osokkal, több millió dollárral honorálták évről-évre a munkájukat. Konszenzusra ne nagyon számítsunk, jó játékokra azonban mindenképp. Friss hír, hogy a Respawn, a Bungie legendás Halo-ja alól szeretné kihúzni a trónt, a most folyamatban lévő fejlesztésüknél legalábbis erre gyúrnak.Call of Duty: Black Ops vágatlan trailer:


Címkék:  Activison, Call of Duty, Modern Warfare 2, Respawn


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2020 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva