Alpha Protocol - elkaszálta a Sega


Szerző: Sectum | Dátum: 2010-07-08 17:34:36 | Rovat: JátékVálaszcsapás - a Sega-féle protokoll:


Immáron hivatalos: egy briliáns koncepciójú játékot az Alpha Protocolt - melyet még a fejlesztői szerint sem szabadott volna piacra dobni - végleg lefújták. Az Alpha Protocol bár az első a sorozatban hamar eljutott az Omegához, vagyis a véghez, a vegyes kritikák és az alacsony eladások miatt megbukott. A Sega elnöke, Mike Hayes szerint egy átlagjátéknak minimum egy erős 70-es pontszámmal kell rendelkeznie a Metacritics-en, hogy sikeres legyen, ez a határ pedig tíz ponttal kitolódik a nagyszabású RPG-k esetében (hírünk alanya pedig konzolon csak 65-öt, míg PC-n 73-at ért el).


Alpha Protocol: Thorton ügynök első bevetése egyben az utolsó is volt

Alpha Protocol: Thorton ügynök első bevetése egyben az utolsó is volt


„Legyünk őszinték, nem sikerült olyan jól a játék, az eladások sem lettek túl meggyőzőek, így nem sikerült felérni az igazán nagy nevekhez. Ismételten az a probléma, hogy egy szerepjáték fejlesztése rengeteg pénzt emészt fel, emiatt pedig kénytelenek vagyunk lemondani a programról.” - magyarázta Hayes a döntését.


Alpha Protocol

Alpha Protocol


Méretes szarvashibának számít a megjelenés időpontja is. Egy olyan hónapban feltűnni a piacon egy új, egyjátékos kampányt magába foglaló címmel, mikor megbukik a Forgotten Sands illetve a sokak által várt Alan Wake is; nem kevés önbizalom kellett hozzá.


Alpha Protocol cinematic:


Címkék:  Sega, Alpha Protocol, Mike Heyes, Thorton, titkosügynök, kém


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2020 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva