BioWare - van aki a PC-nél marad


Szerző: Sectum | Dátum: 2010-07-05 13:56:23 | Rovat: JátékMikor a csordaszellem nem számít:


Az elmúlt években tömegesen jelentették be a kiadók a konzol-exkluzív projekteket, sokan pedig egerüket markolászva küldték el a gárdákat a Hoth-nál mindenképpen melegebb éghajlatra. Az E3 után - a The Old Republic kapcsán - azonban felmerült a kérdés, hogy a megjelölt platformok között miért csak a PC szerepel? A BioWare egyenes választ adott; szerintük a szerepjátékokat személyi számítógépekre találták ki.


The Old Republic - a WoW nagy kihívója jövőre szabadul el

The Old Republic - a WoW nagy kihívója jövőre szabadul el


Danny Erickson, a játék vezető dizájnere és írója azonban bővebben kifejtette álláspontját: „Nem is tudjuk, hogy lehetséges-e konzolra portolni a programot, de nem is nagyon gondolkodtunk rajta, mivel a fejlesztés minden erőnket felemészti, oly mértékben nagyszabású. Mindannyian ismerjük a PC hátulütőit, de egyszerűen erre a platformra való az RPG, így nem is volt kérdés, hogy mi legyen a prioritásunk.”


Dragon Age

Dragon Age - szintén a BioWare keze munkája


A média reflexiója pedig alá is támasztja Erickson kijelentését a Dragon Age Xboxos és PS3-as verziónál a frusztrálóan nehéz kezelhetőséget rótták fel, mint legfőbb negatívumot, míg a PC-s verzió több mint száz díjat söpört be, bár ezt a BioWare-től már megszokhattuk.


Star Wars: The Old Republic - Hope trailer:


Címkék:  Bioware, Darkspawn Chronicles, The Old Republic, PC játék


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva