Asus ROG ARES - hivatalos


Szerző: Umbra | Dátum: 2010-06-25 15:26:34 | Rovat: HardverAsus ROG - MARS után ARES:


Szerencsére a görög és római mitológia számos istennel szolgál, akik nevüket adhatják az Asus ROG szériás videokártyáinak. A korábbi MARS-ot most az ARES követi és meg kell mondjam, teljesen logikus a névválasztás. Míg a MARS, mint a római termékenység (férfierő, miegymás) isten nevét viselve szinte ésszerű termék volt, addig az ARES nevéhez híven tiszta téboly. Persze jó dolog az, hogy megszületett a világ legerősebb videokártyája, de ahogy Árész az értelmetlen vérontás, úgy a nevével fémjelzett videokártya a tökéletes pazarlás mintapéldánya. (Vegyük csak szemügyre a 2x8 + 1x6 PIN tápellátást!)


Asus ROG ARES

Asus ROG ARES - 2x8 + 1x6 PIN tápcsatlakozóvalAsus ROG ARES videokártya - főbb adatok, képességek::


Visszakanyarodva a mitológiától a számítástechnikára, nézzük miről is van szó: ahogy a CeBIT-es Asus videónkban már megmutattuk, két Radeon HD 5870 egy nyákra építéséből született az Asus ROG ARES. Képességeiről talán elég annyi, hogy a megszokott DX11 és Eyefinity mellett bődületes teljesítményt is kapunk. A GPU-k (melyekben összességében 3200 Strem processzor csücsül) órajele 850 MHz, míg a 4GB GDDR5 memória 4800 MHz-en dübörög. (A memóriavezérlő 2x256 bit-en dolgozik.)


Asus ROG ARES

Asus ROG ARES - elképesztően jól néz ki


Ennyit a számokról, jöjjön a külcsín. Nos, az ARES veszett jól néz ki, amit elsősorban brutális méretű hűtésének köszönhet. Igaz, szükség is van a nagy bordára, hiszen a két Cypress töménytelen hőt termel, amit valahogyan el kell oszlatni. A teljes egészében rézből készült bordázatot 8 darab, egyenként 8mm-es szintén réz hőcső kapcsolja egységgé. Az Asus leírása szerint 99,9%-ban oxigén mentes csövek tökéletes hőáramlást biztosítanak, ennek eredményeként az ARES szellőzése 600%-kal hatékonyabb, mint egy referencia HD5970 esetében.Asus ROG ARES videokártya - táskával, egérrel, összesen 1000 darab:


Még nincs vége, hiszen a sebesség és a külső kapott további extrákat. Például itt van a csomagolás, ami egy nagyon stílusos táskában testesül meg. A fém burkolattal bíró (aktatáska külsejű) alkalmatosság mellé Gamer egér is dukál, ami bár az Asus kézjegyét viseli, pont úgy néz ki, mint egy Icon7 Z500. Az eddig felsoroltakat koronázza meg a gyártó az 1000 darabos limitációval, vagyis nem valószínű, hogy egy LAN-on két ilyen VGA egyszerre lesz jelen.


Asus ROG ARES

Asus ROG ARES - doboz, táska, egérAsus ROG ARES videokártya - galéria:


Asus ROG ARES videokártya - adatlap Asus ROG ARES videokártya - adatlap Asus ROG ARES videokártya Asus ROG ARES videokártya - doboz Asus ROG ARES videokártya - táska Asus ROG ARES videokártya - tápcsatik Asus ROG ARES videokártya - felülnézet Asus ROG ARES videokártya - csatlakozók Asus ROG ARES videokártya - hátulról Asus ROG ARES videokártya - közelről Asus ROG ARES videokártya - ventilátor Asus ROG ARES videokártya - szétszedve Asus ROG ARES videokártya - specifikációk Asus ROG ARES videokártya - látvány Asus ROG ARES videokártya - ajándék egér


A hírhez kapcsolódó, ajánlott termékek:


Aqua: ASUS Radeon EAH5970/G/2DIS/2GD5/A PCIE >> 160.000 Ft


Bluechip: Gigabyte GV-R597D5-2GD ATI Radeon HD5970 2GB >> 187.990 Ft


Foramax: Asus EAH5870/G/2DIS 1GB GDDR5 >> 103.890 FtA hír képanyaga a PC Aréna által biztosított HP DC7600 Ultra Silm számítógépen készült.
Címkék:  Asus, ROG, ARES, MARS, Radeon, videokártya, VGA


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva