Thermalright HR-02, Sentilen és Wheel


Szerző: Umbra | Dátum: 2010-06-22 12:48:56 | Rovat: HardverNagy, nagyobb, Thermalright - videó:


Kicsit sánta szóviccel eléve az alcímben, arra próbáltam utalni, hogy a Thermalright sosem félt gigantikus méretű coolereket tervezni és gyártani. Persze ha egy kifejezetten drága márkáról van szó, melynek hűtőit tuningolt és gamer számítógépekhez tervezeték ez nem is meglelő. Analógiánk igaz a cég most bemutatott cooler csodáira is, melyek a HR-02, Sentilen és Wheel neveket viselik:
Thermalright HR-02 - egy passzív óriás:


Ha egy processzorhűtő nagy, az még önmagában nem esemény, azonban ha mérethez 1100g-os súly és 6 egészen fura szögben szerelt hőcső is tartozik, már van miről beszélni. Nos, a Thermalright HR-02 már csak ezért is érdekes újdonság, azonban ennél is sokkal izgalmasabb a tény, hogy a Core i7 processzorok passzív szellőztetésére tervezték. Na, ez már valami, gondolhatjuk, persze egy apró megkötés azért van: 1.25V-nál nagyobb fesszel üzemelő i7-et még a HR-02 sem képes ventilátor nélkül biztonságos hőmérsékleten tartani.


Thermalright HR-02

Thermalright HR-02Thermalright Sentinel - még hogy a forma nem számít:


Sok esetben tapasztaltuk már, hogy a bordák formája, kialakítása és elrendezése csak minimálisan változtat a hőleadáson. Ennél sokkal fontosabb a hőcsövek száma, vastagsága és persze az egész hűtésért felelős ventilátor mérete és fordulatszáma. A Sentinel esetében ezek a képletek dőlnek dugába, hiszen a légkeverő nélküli megoldás éppen teljesen szokatlan formavilágával garantálja a néma és hatékony működést. 10 hőcső, 1200g-os súly és szinte minden földi léptékkel megfizethető processzor hűtése szerepel az étlapon. Nagy is, szép is, de hogy elég hatékony-e és egyáltalán mennyibe is fog kerülni, még kérdéses..


Thermalright Sentinel

Thermalright SentinelThermalright Wheel - SpinQ után szabadon:


Leginkább a Thermaltake SpinQ hűtőjére hasonlít a Wheel, ami egy, a szó klasszikus értelmében vett processzorhűtő. Itt megtalálunk mindent, amit egy coolertől megszoktunk, nevezetesen bordát, réz talpat, hőcsövet és ventilátort is. Persze nem lenne hír, ha minden átlagos lenne, tehát nézzük, mitől különleges a Thermalright Wheel. A hat, extra hosszú és extra vastag (6x6mm) hőcső csak amolyan adalék, a lényeget az 1150g-os súly, a 150x150mm-es hőleadó felület, illetve a brutálisan nagy méret adja. Kompatibilitás terén itt már semmilyen megkötéssel nem találkozunk, a Wheel bármilyen foglalatba illeszkedő processzort képes hűvösen tartani, szinte bármilyen órajelen.


Thermalright Wheel

Thermalright Wheel
A hírhez kapcsolódó, ajánlott termékek:


Aqua: Asus Silent Knight II Univerzális CPU hűtő >> 13.760 Ft


Bluechip: Thermaltake CL-P0466D Spinq >> 11.160 Ft


Foramax: Scythe Mugen2 Rev.B ( Intel 1366-s CPU-ra is ) >> 13.500 FtA hír képanyaga a PC Aréna által biztosított HP DC7600 Ultra Silm számítógépen készült.
Címkék:  Thermalright, hűtő, hűtés, cooler, Wheel, ventilátor, processzorhűtő


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva