WD TV Live Plus - csak egy kis plusszal


Szerző: certamen | Dátum: 2010-06-17 15:05:13 | Rovat: MultimédiaWD Plus - semmi eget rengető:


A korábbi WD TV vs Asus Oplay! tesztünkből az Asus lejátszója került ki győztesen. Ez persze még önmagában nem rontaná alapvetően a WD helyzetét, azonban az utóbbi időben megjelent Transcend és A.C.Ryan termékek is vágják a fát a Wastern Digital lejátszói alatt. Talán éppen ezért most jelentette be a gyártó WD TV Live Plus multimédia lejátszóját, ami néhány kiegészítő funkcióval próbál új lendületet adni az eladásoknak.Nézzük, mit is kínál a WD TV Live Plus. A megszokottakon kívül (Full HD 1080p lejátszás, MPEG2, MPEG4.2 WMV9/VC-1 és H.264 - mkv lejátszási képességek) az internet adta lehetőségek egészen széles tárházát kapjuk. Esetünkben ez a Youtube videók megtekintésén kívül a Netflix és más multimédia tartalmak elérését jelenti, ide értve a Pandora, a Flickr, és további más netes képeket, videókat.


WD TV Live Plus multimédia lejátszó

WD TV Live Plus multimédia lejátszó


Ami a WD TV Live Plus további képességeit illeti, nem beszélhetünk sok újdonságról. Megmaradt a - véleményem szerint túlzottan is - végletekig leegyszerűsített távirányító, valamint a hátlapi ki és bemenetek eddigi rendje (HDMI 1.3, USB 2.0, Ethernet, Jack, AV, optikai hang kimenet). Újdonságként említhető, hogy WiFi modult is vásárolhatunk a WD TV Live Plus-hoz, természetesen a WD saját kínálatából. A termék ára 149 dollár és hamarosan hazánkban is kapható lesz.


Ha már szóba hoztam a WD külső WiFi adapterét, essen néhány szó a gyártó USB 3.0-ás külső merevlemezéről, a My Book 3.0-ról is.WD My Book 3.0 - 1 és 2 TB-os kivitelben, gyors csatolóval:


Az egy és két TB méretben is elérhető WD My Book 3.0 gyakorlatilag egyetlen területen kínál forradalmi újítást, ez pedig a sebesség. Nagy kapacitással bíró külső winchesterekhez eddig is hozzájuthatott bárki, azonban USB 2.0-án elég sokáig tartott megtölteni ezeket. Most a My Book 3.0 kínál gyógyírt a türelmetlenek sebeire, USB 3.0 csatolójával.


WD My Book 3.0 - 1 és 2 TB-os kivitelben is kapható

WD My Book 3.0 - 1 és 2 TB-os kivitelben is kapható


Lekerekített formájával és gyors átviteli sebességével a My Book 3 remek választás lehet azoknak, akik például WD TV, vagy WD TV Live lejátszót használnak. Mint az közismert, a WD multimédia terméki alapvetően a gyártó saját winchestereivel a leginkább kompatibilisek, így aki egyszer ezt a márkát választotta, nehezen szabadul a cég szorításából. Ez persze nem baj, hiszen a az USB 3.0-án villámgyorsan My Book 3-ra felpakolt filmeket a Live Plus-on nézhetjük meg. (A média lejátszó persze nem USB 3.0-ás, de ez nem is baj, hiszen a HD 1080p lejátszásához nem is kell ilyen gyors adatátvitel.)


nVidia GeForce GTX 480M MXM - galéria:


WD TV Live Plus WD TV Live Plus WD TV Live Plus WD TV Live Plus WD TV Live Plus WD TV Live Plus WD TV Live Plus WD My Book 3.0 WD My Book 3.0 WD My Book 3.0 WD My Book 3.0 WD My Book 3.0


A hírhez kapcsolódó, ajánlott termékek:


Aqua: Western Digital HDTV Live Multimédia Lejátszó >> 34.080 Ft


Bluechip: Asus HDP-R3 Full HD Wi-Fi Média lejátszó >> 46.690 Ft


Foramax: A.C.Ryan Playon!HD Mini HD (LAN) lejátszó >> 31.990 FtA hír képanyaga a PC Aréna által biztosított HP DC7600 Ultra Silm számítógépen készült.
Címkék:  WD, TV Live Plus, multimédia lejátszó, 1080p, My Book, USB 3.0


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2018 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva