Activision - jelentés a fejestől


Szerző: Sectum | Dátum: 2010-05-13 11:59:12 | Rovat: JátékSeregszemle - az Activison szellemi tulajdonai:


Mielőtt valaki azt hinné, hogy marketingstratégiát váltottak, azt megnyugtatom: úgy néz ki, hogy az általuk valaha összeállított legígéretesebb és előrejelzéseik szerint legjobban profitáló címfelhozatal várható idén. Pár hete megkötött szerződésük, a Halo által legendává vált Bungie-val nem volt véletlen; a fejlesztőbrigád egy teljesen új koncepciójú programon dolgozik, mely az Activision egyik ütőkártyájává válhat a 10 évre aláírt paktum érvényességi ideje alatt.


WoW

WoW - az egyik biztos pénzforrás


Az Infinity Ward-hoz nem akarnak hozzányúlni, rájuk bíztak egy újabb Call of Duty projektet; híresztelések szerint ez a Modern Warfare harmadik felvonása akar lenni. Kotick továbbá reflektált a divíziót körüllengő botrányra is:


„Nem volt más választásunk, mint kirúgni Zampellát és Westet, hogy megvédjük a cég reputációját, és hogy ne játsszuk el részvényeseink belénk vetett bizalmát. Bevallom, nagyon szerettük volna maradásra bírni azt a 35 hihetetlenül tehetséges embert, akik kiléptek.”Dollármilliók infúzión keresztül:


Az Activison első pénzügyi negyedéve pedig igencsak nyereséges volt: 886 millió font folyt be az eladásokból, ez 33%-os növekedést jelent az ezt megelőző időszakhoz képest. A lenyűgöző számadatokat a mamutvállalat a World of WarCraft-nek, a Modern Warfare 2 illetve DLC-jének (Stimulus Package) köszönheti. A Blizzard MMORPG-je idén egészül ki a Cataclysm expanzió által, míg az utóbbiak (Modern Warfare 2) mellé egy második letölthető tartalom érkezik 2010 őszén.


Call of Duty

Call of Duty - a másik dollárgyár
World of WarCraft: Cataclysm - bejelentés trailer:

lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2020 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva