Sony NEX-5 és NEX-3 digitális kamerák


Szerző: Umbra | Dátum: 2010-05-12 19:06:32 | Rovat: MultimédiaSony NEX-5 és NEX-3, a mérleg pozitív oldalán:


Már a hivatalos debütálás napján rengeteg teszt megjelent a Sony legújabb digitális kamerájáról. Az előzetes tapasztalatok alapján az összkép minden oldalon pozitív. Két cserélhető lencsés kompakt kategóriába sorolható gépeink kisebbek, mint az általános DSLR fényképezők és a képminőség sokak számára meglepően hatásos volt. Van majdnem teljesen zajmentes autófókusz, képstabilizátor és rekesz beállítás, amely jó szolgálatot tesz videó felvétel közben. A Sweep Panorama módnak köszönhetően egy szélesebb tájkép megörökítésekor gépünk automatikusan egy 23 mp-es összefűzött panoráma képet alkot a gomb nyomva tartásával.


Sony NEX-5 és NEX-3

Sony NEX-5 - dönthető kijelzővel
Sony NEX-5 és NEX-3, a mérleg negatív oldalán:


Néhány tény a mérleg negatív felén is akadt: bár a menürendszer egyszerűen kezelhető kezdők számára is, hiányoznak a gyorsmenü funkciók, így a fontosabb beállítások gyakran több oldalon lapozva állíthatóak be. Az autófókusz néha kicsit lassú, az alapértelmezett színegyensúly pontatlan és az automatikus fehéregyensúly inkább a hűvös felé tendál. Persze ez a profik véleménye, a NEX-5 és NEX-3 célközönsége - nevezzük őket átlag felhasználóknak - talán ebből mit sem fog érzékelni.


Sony NEX-5 és NEX-3

Sony Alpha NEX-5
Sony FDA-SV1 optikai kiegészítő:


Aki kevésnek találná a 3 hüvelykes automatikus fényerővel rendelkező LCD kijelzőt, választhatja az FDA-SV1 kiegészítőt. Pontosabb használatot biztosít, a többrétegű lencsebevonatnak köszönhetően nincs tükröződés és tiszta, éles képet látunk még a sarkakban is.


Sony NEX-5 és NEX-3

Sony Alpha NEX-3


NEX-5 gépünkkel 1080i HD videó felvételeket, míg NEX-3 modellel 720p minőségű filmeket készíthetünk. 14.2 megapixeles Exmor APS HD CMOS szenzorral rendelkező gépeink leendő kiskereskedelmi megjelenésének időpontja valamikor a nyárra datálódik.Sony Alpha NEX-5 tesztek a nagyvilágból:


CNET - Sony Alpha NEX-5

PCMag - Hands On: Sony's NEX-5

LetsGoDigital - Sony NEX-5 review

Digital Camera Review - Sony alpha NEX-5 First Look

DPReview - Sony Alpha NEX-5


Sony NEX-5 és NEX-3

Sony Alpha NEX-3 és NEX-5 specifikációk
A hírhez kapcsolódó, ajánlott termékek:


Aqua: Sony DSC-T90 Digitális fényképezőgép >> 89.425 Ft


Bluechip: Sony Cyber-Shot DSC-HX5VB fényképező >> 85.240 FtA hír képanyaga a PC Aréna által biztosított HP DC7600 Ultra Silm számítógépen készült.
Címkék:  Sony, NEX, fényképező, kamera, digitális fotó


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva