Acer, Galaxy, Point of View és Sapphire híráradat


Szerző: Umbra | Dátum: 2009-06-17 08:43:44 | Rovat: Hardver


Szép nagy adag újdonság gyűlt össze a mai hírösszefoglalóhoz is, ami nyár lévén számunkra kicsit meglepő. Ráadásul nem csak a már meglévő termékek újragondolt, vagy kicsit kipofozott változataihoz van szerencsénk, hanem számos, valóban új hardver is megjelent. Ilyen például a Sapphire Radeon HD 4730 videokártya, ami rögtön gyárilag túlhajtott kivitelben érkezik. A G.Skill Perfect Storm DDR3-ar ramjai is kitesznek magukért. A PC 17066 CL9 jelölésű háromcsatornás modulok órajele 2133 MHz. Három új Poin of View termék is szerepel a mai étlapon. Az első az egy áramköri lapra épített GTX 295 single pcb videokártya, a másik kettő pedig nVIDIA Ion rendszerű alaplap lesz.


friss Verbatim, Sapphire, Point of View és G.Skill hardverek

friss Verbatim, Sapphire, Point of View és G.Skill hardverek


Összefoglalónkat a Verbatim biztonságos adathordozóival folytatjuk. A gyártó Secure termékcsaládját bemutató részben szó lesz, DVD lemezről, pendrive-ról és külső HDD-ről is. Több információ is napvilágot látott már az Asus Formula videokártyáiról, de a EAH4770-nel kapcsolatban eddig csak a sötétben tapogatózhattunk. Most fény gyúlt az éjszakában, megjöttek az első képek és a valószínűsített specifikáció is. Szintén a biztonságos adattárolást tűzte ki céljául az Acer, amikor megalkotta az Aspire easyStore H340 adatmentő miniszervert. Ez a leginkább egy barebone PC-re hasonlító doboz intelligens, gyors és hatalmas tárkapacitást kínál. Hírösszefoglalónkat a Galaxy GTS 250 zárja, ami új hűtőt és ezzel együtt még nagyobb tuningpotenciált kapott.Sapphire Radeon HD 4730 videokártya


A PowerColor után zöld utat kapott a Sapphire HD 4730 is, így már két gyártó is készíthet, illetve árusíthat RV770CE grafikus maggal videokártyát. A Sapphire újdonsága ráadásul azonnal európába kerülhet, szemben a konkurens termékkel, amelyik még mindig csak a Távol-Keleten elérhető.


Sapphire Radeon HD 4730 videokártya és doboz

Sapphire Radeon HD 4730 videokártya és doboz


Bár a HD 4730 esetében is létezik referencia ajánlás, ezt egyelőre egyik gyártó sem kívánja figyelembe venni. Miközben a PowerColor még csak a hűtéssel játszott, a Sapphire már bátrabbnak bizonyult. Nem csak a kártya nyákját, hanem a hűtést, a tápellátást és az órajeleket is megbabrálták. Ennek köszönhetően jött létre egy csendes, meglehetősen gyors, ám relatíve nagy energiaigényű HD 4730.Sapphire Radeon HD 4730 főbb specifikációk:


GPU: RV770CE (55nm)

GPU órajel: 750 MHz (referencia 700 MHz)

Steam processzorok száma: 640 db.

RAM mennyisége, típusa: 512MB, GDDR5

RAM órajele: 3600 MHz

Memória interfész: 128 bit (hub vezérelt)

Tápcsatlakozók: 2 x 6 pin VGA

Kimenetek: D-Sub, HDMI, DVI

Hűtés: egyedi, Sapphire (HD 4830)

Ár: 80-90 dollár


Sapphire Radeon HD 4730 videokártya és doboz

Sapphire Radeon HD 4730 videokártya
G.Skill Perfect Storm DDR3 PC 17066 CL9 6GB kit memóriamodul


Elképesztő sebességre képes memória kitet találtunk a G.Skill weboldalán. A 2133 MHz-es modulok bordával és aktív hűtéssel is rendelkeznek, működési feszültségük pedig 1,65V. A magas órajel ellenére sikerült a gyártónak egy relatíve alacsony időzítést megtartania (9-9-9-24).


G.Skill Perfect Storm DDR3 PC 17066 CL9 6GB kit memóriamodul

G.Skill Perfect Storm memóriamodulok


A G.Skill új 6 GB-os memóriacsomagját 3 x 2 GB-os ramokból állította össze, így a kit kifejezetten a Core i7 tulajdonoknak készült. A Perfect Storm modulok (ha az i7 még nem lett volna elég szűkítés) egyelőre nem lesz a tömegek memóriája, hiszen mindeddig csak az Asus P6T Deluxe V2 és Rampage II Extreme, az MSI X58 Pro és Eclipse SLI, valamint a DFI LANParty UT X58 T3eH8 és a T3eH6 alaplapja vizsgázott sikerrel a teszteken.

Szintén a G.Skill jóvoltából üdvözölhetjük a Turbulence Fan névre keresztelt memóriahűtőt. Az új cooler megjelenése mondhatni törvényszerű volt, hiszen már az OCZ, a GeIL és a Kingston is rendelkezik hasonlóval.


G.Skill

G.Skill Turbulence Fan – hamarosan az üzletekben
Point of View GTX 295 single pcb videokártyaPoint of View GTX 295 single pcb videokártya


Sorban érkeznek az új, egynyákos GTX 295 videokártyák és mint nVIDIA partner, a Point of View sem maradt ki a mókából. A termék követve a referenciákat 576 MHz-es magokat és 1998 MHz-es memóriákat kapott. Változatlan maradt a shader órajele (1242 MHz) és a memóriák mennyisége is (1792MB).


Point of View GTX 295 single pcb videokártya

Point of View GTX 295 single pcb videokártya


Egyedüli extraként talán a HDMI csatlakozót érdemes megemlíteni, ami manapság egyre ritkábban tűnik fel a videokártyákon. (Fura, hogy gyártó specifikációs listájában szerepel a HDMI, mi viszont nem találtuk a termékről közzétett képeken..)


Point of View GTX 295 single pcb videokártya

Point of View GTX 295 single pcb videokártya
Point of View nVIDIA Ion alaplapok


Két új, nVIDIA Ion platformra épülő alaplapot (illetve alaplap + integrált CPU párost) jelentett be a Point of View. A Zotac esetében már bevált receptet a hollandok sem változtatták meg, vagyis egy Atom 230-as és egy Atom 330-es processzorral felszerelt deszkát készítettek.


Point of View nVIDIA Ion alaplapok

Point of View nVIDIA Ion alaplapok


A két típus közötti különbség gyakorlatilag kimerül a CPU-ban és a hűtésben. Mindkét alap 8 GB DDR2-es memória fogadására képes és DVI, HDMI valamint D-Sub csatlakozóval bír. A 4 SATA és 6 USB portot egy optikai hang és ezer megabites hálózati csatolóval toldotta meg a gyártó.Verbatim biztonságos adathordozók


Hardveres titkosítással ellátott adathordozókat dob piacra a Verbatim. Az új pendriveok, merevlemezek, DVD-k és SSD meghajtók egytől egyik az adatbiztonság jegyében születtek. A Verbatim sajtóközleménye szerint, olyan magasfokú biztonságot értek el termékeikkel, hogy azok elhagyása, vagy ellopása esetén sem lehet hozzáférni a rajtuk tárolt tartalomhoz. Az újdonságok ez év őszétől lesznek megvásárolhatók.


Verbatim Secure SSD

Verbatim SSD - notebookokhoz


Mi most a pendrivepokról és a merevlemezekről adunk információkat, de az SSD meghajtók és a DVD lemezek is sorra kerülnek majd, a notebook-teszt.hu oldalon.Verbatim titkosított külső merevlemez:

2,5”-os kivitelben kerül forgalomba a gyártó külső merevlemez családja, ami számos, különböző méreteben lesz elérhető. A 128 bites titkosítást használó USB csatolós háttértár valós időben titkosítja a rákerülő adatállományt, ráadásul a sebesség csökkenése nélkül.


Verbatim titkosított külső merevlemez

Verbatim titkosított külső merevlemez
Verbatim Executive Secure pendrive:

Extra biztonságot kínál a Verbatim új pendriveja, ami nem csak a 256 bites AES rendserrel, hanem integrált jelszavas védelemmel is óvja adatainkat az illetéktelen egyénektől. A Verbatim Executive Secure-ba mindemellett integrálták az adat oldali jelszókérést és számos jelszó titkosító algoritmust is. Amennyiben elhagyjuk a drive-ok akkor sincs baj, ugyanis az is beállítható rajta, hogy mennyi hibás jelszó beírás után semmisítse meg az adatokat.


Verbatim Executive Secure pendrive

Verbatim Executive Secure pendrive
Verbatim SecureSave DVD:

A Verbatim gondolt azokra is, akik DVD-re mentik adataikat. Ebben asetbem a SecureSave DVD használatát javasolja a gyártó. Az írható DVD 256 bites szoftveres AES titkosítással rendelkezik, így nem csak megbízhatóan tárolja, de védi is a fájlokat.


Verbatim SecureSave DVD

Verbatim SecureSave DVD
Asus EAH4770 FORMULA videokártya


Megérkeztek az első képek és a remélt specifikációk is az Asus EAH4770 Formula videokártyájáról. Sajnos, a várakozásokkal ellentétben, nem kapott gyári tuningot a termék, így maradt a 7500 MHz-es mag és a 3200 MHz-es memória órajel. Bár a technikai adatok még nem véglegesek (és legkevésbé sem hivatalosak) úgy tűnik, az 512 MB memória sem gyarapodott a 4770 fedélzetén.


Asus EAH4770 Fromula videokártya

Asus EAH4770 Fromula videokártya és a coolerAsus EAH4770 Fromula főbb specifikációk:


GPU: RV770LE (40nm)

GPU órajel: 750 MHz

Steam processzorok száma: 640 db.

RAM mennyisége, típusa: 512MB, GDDR5

RAM órajele: 3200 MHz

Memória interfész: 128 bit (hub vezérelt)

Kimenetek: D-Sub, HDMI, DVI

Hűtés: egyedi, Asus Formula

Ár: 100-120 dollárAcer Aspire easyStore H340 adatmentő miniszerver


Elképesztő, hogy mennyi mindent sikerült az Acer mérnökeinek belepréselni az Aspire easyStore H340-es tárolóba. Ez a kis miniszerver nem más, mint egy olyan winchester ház, ami intelligensen képes tárolni és megosztani az adatokat. A termék képességei valóban kimagaslóak, ezek közül most tényleg csak a legérdekesebbeket említjük, címsorokban:


Acer Aspire easyStore H340 adatmentő miniszerver

Acer Aspire easyStore H340 adatmentő miniszerver- Atom processzorral épülő hardverkörnyezet, ami gyors és energiatakarékos üzemelést biztosít

- maximum 4 TB merevlemez kezelése (Hot Swap rendszerű cserével)

- digitális tartalmak megosztása a hálózaton (akár konzol játékok is)

- automatikus adatmentés a hálózat összes számítógépéről, a felhasználó igényei szerint

- USB csatlakozón keresztül direkt adatlink fényképezőgéppel, kamerával, pc-vel

- távoli elérés (Windows Home Server és WHS konzolon keresztül is)

- McAfee Total Protection program (biztonsági megoldás a vírusok és kémprogramok ellen)Acer Aspire easyStore H340 adatmentő miniszerver

Acer Aspire easyStore H340 adatmentő miniszerver
Galaxy GTS 250 videokártya új coolerrel


Nem tétlenkedik a Galaxy sem, legalábbis ami a GTS 250 ráncfelvarrását illeti. Az új hűtővel ellátott termék átlagosan 5 fokkal hűvösebb elődjénél, ráadásul a gyártó ígérete szerint gyorsabb is annál. Ezt a gyorsulást a kártyához adott tuning szoftver és a 0,8 ns-os (akár 2600 MHz-en is stabil) memóriák segítségével lehet elérni.


Galaxy GTS 250 videokártya új coolerrel

Galaxy GTS 250 videokártya új coolerrel


Galaxy GTS 250 főbb specifikációk:


Grafikus motor:Nvidia GeForce GTS 250 (G92-421-B1)

Gyártástechnológia: 55 nm

Memória mennyisége és típusa: 1024 MB – GDDR3

GPU órajele: 738 MHzt-től 770 MHz-ig

Shader órajele: 1836 MHz-től 1920 MHz-ig

Memória órajele: 2200 MHz-től 2600 MHz-ig

Memória busz: 256 bit, Crossbar

Rop egységek száma: 16

Textúrázók száma: 64 címző + 64 szűrő

Steam processzorok száma: 128 db.

Monitor csatlakozók: 1x DVI, 1x HDMI, 1x TV-Out

Támogatott technológiák: DirectX 10, Shader Model 4

Hűtés: egyedi (3 hőcsöves) (Galaxy saját hűtés)
A hírösszefoglalóhoz kapcsolódó, ajánlott termékek:


Aqua Computer: DDR3-as memóriák és HD 4870 X2 akció!

Computer Emporium (nagyker): Shuttle barebone gépek

Vision Computer: Asus hardverek

Foramax: Asus, Sapphire, MSI és Gigabyte Radeon VGA-k

Computermode: RAM hűtőkKorábbi híreink:


hardver-teszt

(2009.06.15.) - EVGA, Gigabyte és Thermaltake hardverek

(2009.06.12.) - Asus P7P55 PRO alaplap – 8 exkluzív fotó

(2009.06.11.) - Asus, Corsair, Gainward és HP újdonságok

(2009.06.10.) - Cooler Master, EVGA és OCZ termékek

(2009.06.09.) - Inno3D, Intel, Triplex és VTX3D hardverek

(2009.06.08.) - Asus, Silicon Power és ECS hírek

(2009.06.05.) - ASRock, Biostar, EVGA és MSI újdonságok

(2009.06.04.) - Asus újdonságok a Computex-en – 1. rész

(2009.05.27.) - ECS, Intel, Sapphire és Lenovo termékek

(2009.05.25.) - Asus, Enermax, MSI és Leadtek hardverek


notebook-teszt

(2009.06.11.) - Toshiba Satellite notebook újdonságok

(2009.06.09.) - Dell Alienware M17x – szédületes teljesítmény, őrületes áron

(2009.06.06.) - Asus Notebook és Netbook újdonságok

(2009.06.04.) - Lenovo IdeaPad S12 netbook - nVIDIA Ion chipsettelKapcsolódó tesztek - cikkek:


Alaplap, cpu, ram, hdd, vga ajánlatok - Mit vegyek? - piaci körkép (2009 Június)

Leadtek GTS 250 vs Gigabyte HD 4850 - nVidia GeForce GTS 250 az ATi Radeon HD 4850 ellen

Egy drága, ám végtelenül elegáns laptop - Asus S121 – Ultravékony, ultradrága

Világít, hűt egyszóval mindent tud - Geil Evo Cyclone – memória hűtő

Asus ENGTS250 DK vs Gigabyte GV-N98XPZL-1GH - GeForce GTS 250 vs GeForce 9800 GTX+

Testközelben az nVIDIA Ion - Expert partnernap - beszámoló


Forrás: acer, asus, g.skill, galaxy, point of view, sapphire, verbatim
lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva