ECS, Intel, Sapphire és Lenovo termékek


Szerző: Umbra | Dátum: 2009-06-03 15:13:27 | Rovat: Hardver


Színes hírösszefoglalóval készültük mára: az All-in-One PC-től kezdve, a processzorokon át, egészen a memóriamodulokig mindenféle termék került hírcsokrunkba. Ezek közül elsőként a Sapphire HD 4890 Toxic videokártyáját vizsgáljuk meg. Az újdonsággal együtt immár 5 Radeon HD 4890 szerepel a Sapphire kínálatában, ami a VGA piacon egyedülálló. Az ECS Computexen bemutatásra kerülő újdonságai közül is megmutatunk néhányat: látható lesz ECS mobiltelefon, ECS All-in-One és ECS GTX 260 is. Szintén új All-in-One PC-vel jelentkezett a Lenovo. Az IdeaCentre C300 Atom processzorral és 20”-os kijelzővel kerül az üzletekbe, valamikor a nyár közepén.


Lenovo, ECS, A-DATA és Sapphire hardver újdonságok

Lenovo, ECS, A-DATA és Sapphire hardver újdonságok


A folytatásban ejtünk pár szót a szintén nyáron debütáló Intel Core i5 rendszerekről is, néhány teszteredménnyel fűszerezve a hírt. Egy nyákos nVIDIA GeForce GTX 295. Ezzel, a lassan már fogalommá váló termékkel folytatjuk a hírösszefoglalónkat. Szintén VGA-s hír, miszerint a Gainward és az ATi befejezi az együttműködést. Végezetül záró hírünkben XPG 2.0-s A-DATA memóriamodulokkal ismerkedhetnek meg olvasóink.Sapphire HD 4890 Toxic videokártya


A napokban bejelentett Toxic változattal öttagúra bővült az Sapphire HD 4890-es kínálata. Ezzel a választékkal jelenleg a Sapphire rendelkezik a piac legszínesebb Radeon HD 4890-es kínálatával.


Sapphire HD 4890

Sapphire HD 4890, 4980 OC, 4980 Toxic, 4890 VaporX és 4890 Atomic


Az új Sapphire HD 4890 Toxic mag órajele 960 MHz, 1 GB memóriája pedig 4200 MHz-en ketyeg. (Ezekkel az órajelekkel amúgy a Toxic a második legerősebb HD 4890 a Sapphire kínálatában.) Csatlakozásról két DVI és egy TV-Out kimenet gondoskodik. A kártya hűtését a már jól bevált kétslotos VaporX rendszerrel oldotta meg a Sapphire.


Sapphire HD 4890 Toxic

Sapphire HD 4890 ToxicSapphire HD 4890 Toxic

Sapphire HD 4890 ToxicSapphire HD 4890 Toxic

Sapphire HD 4890 Toxic
ECS újdonságok a Computexen (mobiltelefon és all-in-one pc)


Számos újdonságot készül bemutatni az ECS. Az időzítés nem véletlen, hiszen nincs is jobb alkalom a legújabb termékek prezentálására, mint a Computex 2009. Az ECS újdonságai között találhatunk majd all-in-one PC-t és mobiltelefont is, valamint jó néhány notebook is feltűnik majd a gyártó standján.


ECS újdonságok a Computexen

ECS újdonságok a Computexen


Az újdonságokból arra lehet következtetni, hogy a korábban csak alaplapgyártással foglalkozó cégek (gondoljunk csak az ASRock-ra) lassan nyitnak minden irányba. Ez a gyártóknak és a felhasználóknak is előnyös, elvégre szélesebb választékból válogathatunk, kedvező árak mellett.


ECS VGA újdonságok a Computexen

ECS VGA újdonságok a Computexen
ECS GeForce GTX 260 és további ECS VGA újdonságok


VGA újdonságokban sem lesz hiány az ECS standján, legalábbis ezt ígéri a gyártó. A hivatalos sajtóközlemény szerint egy GTX 260-216 már 100% hogy látható lesz, de nagy valószínűséggel az ECS GeForce GTX 285 és GTX 275 sem fog hiányozni a kínálatból.


ECS GTX 260

ECS NGTX260-896MX-F


Az ECS NGTX260-896MX-F követi majd az nVIDIA referenciákat, így 896 MB RAM és gyári hűtés lesz a kártyán. (Referencia órajelek társaságában.)Lenovo IdeaCentre C300 All-in-One PC


A Lenovo legújabb IdeaCentre minden az egyben géppel jelentkezett. A C300 néven futó termék 20”-os 16:9-es kijelzővel rendelkezik, ami csak azért meglepő, mert ekkora megjelenítőt még nem bíztak Atom processzorra. További érdekesség, hogy a C300-as semmilyen diszkrét videokártyát nem kapott, a megjelenítésről egy Intel 945GC chipsetbe integrált VGA gondoskodik.


Lenovo IdeaCentre C300 All-in-One PC

Lenovo IdeaCentre C300 All-in-One PC


A Lenovo Lenovo IdeaCentre C300 All-in-One PC további specifikációi:


Kijelző: 20-inch 16:9”

Processzor: Intel Atom 230

Chipset: Intel 945GC

VGA: Intel integrált

Memória: 1 GB // 2 GB DDR2 667

HDD: 160 GB - 640 GB

LAN: Ethernet 100 Mb, WiFi 802.11 a/b/g (optional)

Optikai meghajtó: Tray in RAMBO

Egyéb: 1.3 megapixel camera, 1394/firewire port, 6 USB, 6-in-1 multimedia card (secure digital multimedia card, XD, memory stick, memory stickpro, secure digital pro), két 2.0 audio (3 Watt), 120 Watt power adapter, vezetékes USB egér, vezetékes PS/2 billentyűzet

Szoftver: XP Home, Vista Home Basic, Vista Home PremiumLenovo IdeaCentre C300 All-in-One PC

Lenovo IdeaCentre C300 All-in-One PC


A termék induló ára 449 dollár lesz (várhatóan júliusban kerül forgalomba), de felszereltségtől függően, akár 650 dollárba is kerülhet majd az IndeaCentre C300.Intel Core i5 processzor teszteredmények és megjelenés


Már Augusztus végén elrajtolhat az Intel Core i5 processzorcsaládja, illetve az ahhoz tartozó alaplapok. Elsőként P55-ös chipkészlettel szerelt deszkákkal találkozhatunk (Asus, Gigabyte és MSI), amibe 2,66 GHz-es, 2,8 GHz-es, vagy 2,93 GHz-es Lynnfield alapú i5 processzorok kerülhetnek majd.


Asus P7P55 PRO alaplap

Asus P7P55 PRO alaplap


Az új központi egységek dual channel memóriavezérlővel rendelkeznek (tehát a 3 csatorna marad az i7 tulajdonosok privilégiuma), és a harmadszintű gyorsítótár mérete is csökken az i7-hez képest. További megszorítás a nagytestvérekhez képest, hogy a HT ezekben a CPU-kban nem lesz aktiválva.

A mindössze 194 dolláros áron elrajtoló 2,66 GHz-es Intel i5 processzorról már tesztek is készültek, egy kis ízelítő ezekből:


Intel Core i5 processzor teszteredmények

Intel Core i5 processzor teszteredményekIntel Core i5 processzor teszteredmények

Intel Core i5 processzor teszteredmények
Single-PCB nVIDIA GeForce GTX 295Single-PCB nVIDIA GeForce GTX 295

Single-PCB nVIDIA GeForce GTX 295


Több előzetes kép és találgatás után úgy tűnik, végleges formát öltött az egyetlen nyákra épített GTX 295. A korábbi kétnyákos megoldáshoz képest ez komoly előrelépés, hiszen így olcsóbban lehet majd gyártani a terméket. Ez egyben azt is jelenti, hogy az nVIDIA nem óhajt lemondani a legerősebb VGA címről, amiért olyan keményen harcoltak. (Inkább veszteséggel árulták a kétnyákos GTX 295-öt, minthogy a Radeon HD 4870 X2 legyen a király..)


Single-PCB nVIDIA GeForce GTX 295

Single-PCB nVIDIA GeForce GTX 295


Az új kártyán első ránézésre szemet szúr a két gigantikus GT200b mag, amit bizony komoly hűtéssel kell felvértezni. Az nVIDIA érdekes módon semmi varázslatosat nem tett, egy sima, 2-2 hőcsőből és bordákból álló coolert szerelt a kártyára, egyetlen ventilátor társaságában. Kíváncsian várjuk az első teszteket, melyekből kiderül, változott-e a teljesítmény és a hőleadás..


Single-PCB nVIDIA GeForce GTX 295

Single-PCB nVIDIA GeForce GTX 295
Ganiward ATi – vége a dalnak?


Tavaly nyáron a Gainward volt az első olyan nVIDIA partner, amelyik ATi chipes kártyák forgalmazására adta a fejét. Most több forrás is arról számolt be, hogy az együttműködés véget ért és a Gainward kizárólag nVIDIA videokártyákat kíván gyártani.


Ganiward ATi – vége a dalnak?

Ganiward ATi – vége a dalnak?


Ezt z állítást erősíti az a tény is, hogy sem HD 4890, sem HD 4770 nem szerepel a gyártó kínálatában és más, új ATi termékek sem tűntek fel az utóbbi időben a Gainward weboldalán. A cégek egyelőre nem kívánták kommentálni a híreket..A-DATA XPG 2.0 memóriamodulok


Új, egyedi hűtéssel szerelt XPG + 2.0 memóriákat fog bemutatni az A-DATA. A jövőidő természetesen a Computexnek szól, így már csak néhányat kell aludni, hogy további információkat tudhassunk meg. Annyi mindenesetre már most biztos, hogy a hőcsövekkel kivezetett meleget a modulok fölé benyúló lamellák fogják levezetni.


A-DATA XPG 2.0

A-DATA XPG 2.0 és az előd

A hírösszefoglalóhoz kapcsolódó, ajánlott termékek:


Microsoft egerek az Aqua webáruházában

PowerColor Radeon kártyák a Computer Emporium kínálatában (nagykereskedés)

Leadtek GeForce VGA-k és tunerek a Computer Emporium kínálatában (nagykereskedés)

AMD AM2 és AM2+ alaplapok a Vision Computer webáruházában

Sapphire VGA-k a Vision Computer webáruházában

Asus, Sapphire, MSI és Gigabyte Radeon VGA-k a Foramax-nál

Gainward videokártyák az Easynet kínálatábanKorábbi híreink:


Asus, Enermax, MSI és Leadtek hardverek

Corsair, Diamond, OCZ és Spire hírek

Galaxy, Microsoft, Sapphire és Zalman újdonságok

Asus, EVGA, Gigabyte és WD termékek

Asus, Corsair, Chieftec és Zotac hardverek

ELSA, OCZ, XFX, Thermaltake és Logitech hírek

Asus, Galaxy, Intel és Sapphire újdonságok

Asus, PowerColor és Silicon Power termékek

Arctic Cooling, Asus, Biostar és XFX hardverek

Fejlesztések és változások a HSN Media Group-nál

Asus, GeIL, Lian Li és Scythe hardver újdonságok

AMD, ASRock, Inno3D, Leadtek és MSI hírekKapcsolódó tesztek - cikkek:


Processzorhűtők a felső kategóriából

Asus S121 – Ultravékony, ultradrága

Leadtek GeForce GTX 260 OC vs PowerColor PCS+ HD 4870 1GB

OnLive – Crysis integrált videokártyával

ATi Radeon HD 4890 vs GeForce GTX 275

Varta Digital USB töltő

GeForce GTS 250 vs GeForce 9800 GTX+

ASRock M15 notebook – MultiTouch felülettel


Forrás: xtreview, ecs, intel, sapphire, gainward, lenovo, a-data
lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva