Thermaltake cooler invázió és más érdekességek


Szerző: Umbra | Dátum: 2009-03-31 20:09:41 | Rovat: Hardver


Hírösszefoglalónk fő témáját a Thermaltake szolgáltatta azzal, hogy piacra dobta az ISGC cooler családot. A termékpaletta jelenleg egy rendszerhűtőből és négy processzorhűtőből áll, de várhatóan hamarosan tovább bővül a kör. Olvasóink ma részletes információkat kapnak a Thermaltake ISGC-100, 200, 300 és 400-as CPU cooleréről.


a mai hírkínálat főszereplői

a mai hírkínálat főszereplői: Ati, MSI és Thermaltake hardverek és coolerek.


A hűtés után visszaevezünk a „klasszikus” hardverek vizeire és bemutatjuk az MSI két új termékét. Az első MSI újdonság egy all in one PC lesz, amit a gyártó Wind Top AE1900 névre keresztelt. Ezután következik az MSI másik nagyágyúja, a GX733 notebook, ami elég speciális tuning funkcióval bővült. Mai hírcsokrunkat az Ati FirePro V7750-ös videokártyájával zárjuk.
Thermaltake ISGC Fan 12cm-es ventilátor:


Thermaltake ISGC Fan 12cm


A csend jegyében fogant a Thermaltake ISGC ventilátora és az erre épülő processzorhűtő család. Az ISGC egy rövidítés amit nagyjából „a csendes játék inspirálta cooler”-nek lehetne fordítani. Az új „Hydro Dynamic Bearing” névre keresztelt csapágyazásnak köszönhetően a termékek élettartama hosszabb a megszokottnál, ráadásul a cooler minden eddiginél halkabban teszi a dolgát. Az új csapágyazás mellett ebben nagy szerepe van a lapátok egyedi kialakításának is.


Thermaltake ISGC Fan 12cm

Thermaltake ISGC Fan 12cm – (a kép nagyítható)


A Thermaltake jelenleg egy 12cm-es rendszerhűtőt készített ezzel az eljárással, de a processzorhűtőin már alkalmazza a 9 cm-es változatot is.
Thermaltake ISGC-100 processzorhűtő:


Thermaltake ISGC-100


Ha már adott egy professzionális cooler, miért ne építhetnénk köré egy processzorhűtő-családot is? Valószínűleg így gondolkodtak a Thermaltake mérnökei, amikor megalkották a ISGC 100, 200, 300 és 400 hűtőket.


Thermaltake ISGC-100

Thermaltake ISGC-100 – (a kép nagyítható)


Az ISGC-100 három réz hőcsővel és egy 9 cm-es ventilátorral lett felszerelve, kialakítása a bevett sémát követi (felül a ventilátor, alul a borda). Némi extra azért még ebben a „szokványos” coolerben is van (az ultrahalk ventilátoron kívül), mégpedig a rézmagra (és egyben a hőcsövekre) szerelt mini borda személyében. Az ISGC-100 használható Intel 775, AMD AM2 és AM3 processzorokhoz is.


Thermaltake ISGC-100

Thermaltake ISGC-100 – a polírozás minősége kifogástalanThermaltake ISGC-100

Thermaltake ISGC-100 – a tervező asztalon

Thermaltake ISGC-200 processzorhűtő:


Thermaltake ISGC-200


Valamivel futurisztikusabb külsővel büszkélkedhet az ISGC-200, melynél a ventilátor a bordák között kapott helyet. A levegő forgatásáért felelős ventilátor itt is 9 cm-es, a hőcsövek száma pedig szintén három.


Thermaltake ISGC-200

Thermaltake ISGC-200 – (a kép nagyítható)


A korábban feljebb látott „mini borda” ennél a hűtőnél is felkerült a réz talpra, így a hőcsöveken kívül ez a kis plusz hőleadó felület is segít a CPU hidegen tartásában.


Thermaltake ISGC-200

Thermaltake ISGC-200 – a tervező asztalon

Thermaltake ISGC-300 processzorhűtő:


Thermaltake ISGC-300


Egy lépcsővel magasabb kategóriát képvisel az ISGC-300, melyen már 12 cm-es légkeverő teljesít szolgálatot. A hetpipe-ok száma is több, mint a két előbb látott terméknél, hiszen itt 3 helyett már 4 réz hőcső szállítja a meleget.


Thermaltake ISGC-300

Thermaltake ISGC-300 – (a kép nagyítható)


A nagy ventilátornak köszönhetően az ISGC-300 akár 58 CFM levegő átforgatására is képes. További exrta képessége, hogy nem csak 775, és AM2, hanem akár Core i7 processzorokhoz is használható.


Thermaltake ISGC-300

Thermaltake ISGC-300 – (a kép nagyítható)Thermaltake ISGC-300

Thermaltake ISGC-300 – a tervező asztalon

Thermaltake ISGC-400 processzorhűtő:


Thermaltake ISGC-400


Az ISGC CPU Cooler család összes tagja közül a 400-as modell a legnagyobb. Bár a ventilátor méretét már nem volt hová növelni (12 cm még így is tekintélyt parancsoló), a hőcsövek számát négyről, hatra emelték.


Thermaltake ISGC-300

Thermaltake ISGC-300 – (a kép nagyítható)


A kisebb hűtőkön látott kisegítő bordák itt ismét visszaköszönnek. A terméket látva nyugodtan kijelenthetjük, hogy a 12 cm-es venti, a hőcső és a gigantikus lamellák alkotta Thermaltake ISGC-400 korunk egyik leghatékonyabb léghűtője.


Thermaltake ISGC-400Thermaltake ISGC-400

Thermaltake ISGC-400 – a tervező asztalon
MSI Wind Top AE1900 all in one PC:

A CeBIT-en már láthattuk az MSI egyik all in one PC megoldását a NetON-t, most pedig itt egy másik verzió, a Wind Top AE1900. A két termék között kinézetben nem sok, tudásban viszont annál több a különbség. A Wind Top chipkészlete és processzora is gyengébb elődjénél, mindössze egy Atom 230-as teljesít benne szolgálatot. A 18,4”-os érintőképernyő, a webkamera és a kártyaolvasó megmaradt, éppen úgy, ahogyan a 160 GB-os merevelemez is. Az MSI Windows XP Home operációs rendszerrel szállítja a kis masinát.


MSI Wind Top AE1900 all in one PC

MSI Wind Top AE1900 all in one PC


Több információ is napvilágot látott arról, hogy hamarosan újabb tagokkal bővül a Wind Top család, így nemsokára 19, 20 és 22”-os kijelzővel szerelt változatok is napvilágot láthatnak.MSI GX733 notebook:

Ízig vérig AMD laptopot mutatott be az MSI, ami nem csak a Turion X2 Ultra és az Ati Mobility Radeon HD 4670-től vált különlegessé, hanem a beépített turbo funkciónak köszönhetően is. Ha játék, vagy video konvertálás közben, a rendszer azt érzékeli, hogy kevés a kraft, automatikusan elkezdi emelni a processzor sebességét, egészen addig, míg az el nem éri az optimális szintet. (Vagy a képességei határait.)


MSI GX733 notebook

MSI GX733 notebook


A kijelző 17”-os WIDE kialakítású, az MSI saját, „Amazing Crystal Vision” technológiájával is felvértezett TFT. Az új GX733 rendelkezik eSATA csatlakozóval is, beépített webkamerája pedig 2MP-es.Ati FirePro V7750 videokártya:


Ati FirePro V

Ati FirePro V: a család néhány, eddig megjelent tagja – (a kép nagyítható)


Befutott az Ati professzionális felhasználásra szánt, FirePro termékcsaládjának utolsó, V7750 nevet viselő tagja is. Az új PCI-E 16x foglalatba illeszkedő kártya két HDMI és egy DVI kimenettel lesz megvásárolható. A VGA főbb képességeiről ide kattintva lehet többet megtudni.


Ati FirePro V7750

Ati FirePro V7750 – (a kép nagyítható)
A hírösszefoglalóhoz kapcsolódó, ajánlott oldalak:

ATI

MSI

Thermaltake

MSI Wind akció az Aqua Computer-nél

Thermaltake kínálat az Aqua webáruházában

Processzorhűtők a Computer Emporium kínálatában (nagykereskedés)

ATi videokártyák a Vision Computer webáruházában


Korábbi híreink:

Shuttle, OCZ és Sparkle termékek

Asus, GlacialTech, Galaxy és Sapphire hírek

MSI, Silicon Power, Spire és TwinTech hardverek

ATI, HP, OCZ és Sparkle újdonságok

Verbatim SSD és Leadtek 9600 GT Green..

Acer, BFG, Samsung és Zalman hardver hírek

ASRock, ECS, MSI és Sapphire hírek

A-DATA, Asus, DFI és Gigabyte újdonságok

Connect3d, Vizo és EVGA hardverek nyomában

Zotac, Dell, Shuttle és Spire hardverek

ECS, Sapphire, Gateway újdonságok

Mushkin, HP, MSI, Asus és GECUBE hírek


Kapcsolódó tesztek - cikkek:

GeForce GTX 260 216 vs Radeon HD 4870 1GB

GeForce GTS 250 vs GeForce 9800 GTX+

A hardver-teszt.hu válaszol IV.

Geil Evo Cyclone – memória hűtő

Arctic Cooling Freezer 7 Pro

Xilence termékek bemutatója

Thermaltake – meseszép házak, csodás coolerek

NetOn AP1900 kicsit közelebbről


Forrás: Ati, MSI, Thermaltake
lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva