Connect3d, Vizo és EVGA hardverek nyomában


Szerző: Umbra | Dátum: 2009-03-19 12:08:31 | Rovat: Hardver


Még az AGP-s videokártyák korában, (valamikor néhány évvel ezelőtt) lehetett utoljára idehaza Connect3d termékekhez hozzájutni. Kíváncsiak voltunk, mi újság a gyártó háza táján, így tettünk egy kis kirándulást a Connect3d weboldalán. Találtunk Nvidia és Ati chipes videokártyákat is, egészen szép számban. A múltban megszokott gagyi kivitelezés már csak rossz emlék, az új termékek sokat fejlődtek, főleg az Arctic Cooling hűtőknek köszönhetően.


a mai hírkínálat főszereplői

a mai hírkínálat főszereplői: Connect3d, EVGA és Vizo hardverek


Az EVGA méltó módon vesz búcsút a GeForce GTX 295-től, egy Red Edition modell személyében. Az új kártya színét nagyon jól eltalálta az EVGA, sajnos az árról ugyanez nem mondható el. Hírösszefoglalónkat a Vizo néhány termékének bemutatásával zárjuk majd. Nemrég érkezett meg szerkesztőségünkbe a gyártó néhány egészen különleges terméke, így a mostani szereplésüket tekinthetjük egy kis kedvcsinálónak a későbbi teszthez..Connect3d VGA kínálat:

Nem is olyan régen, a Connect3d termékei közül főleg két kártya volt idehaza népszerű. Az egyik a Radeon 9600 a másik pedig a Radeon 9800 volt. Mindkettő AGP foglalattal érkezett és, hogy finoman fejezzem ki magam, nem éppen a jó minőségük adta el őket. Volt olyan 9800 Pro, amelyikről már a csomagolásban leesett egy két kondi, vagy éppen törött hűtővel került csomagolásra. Szerencsére ezek az idők elmúltak és a Connect3d igazai, középkategóriás gyártóvá nőtte ki magát. Termékkínálatuk most főleg Ati kártyákból áll, de találni néhány kóbor GeForce VGA-t is.


Connect3d


A GeForce kínálat nem túl széles, elsősorban az olcsóbb modellek vannak jelen a Connect3d palettáján. A 8400 GS-sel kezdődő és 9500 GT-vel záródó sort összesen hét VGA alkotja. A 9500 GT-ből van a legnagyobb válaszék, az érdeklődő talál 256 MB-os DDR3-as vagy akár 1 GB-os DDR2-es változatot is:


Connect3d GeForce kínálat

Connect3d - GeForce kínálat (a kép nagyítható)


Jóval szélesebb az Ati GPU-s videokártyák tárháza. A HD 3450-től, egészen a HD 4870 X2-ig van minden, ami szem s száj ingere.


Connect3d VGA kínálat


Elsőként vessünk egy pillantást a Connect3d HD 4670 és HD 4850-es kártyáira. Ahogy látható, a gyártó megoldotta, hogy közös nyákot használ a két termékhez, ráadásul a hűtés is azonos. (A kártyákon látható Arctic Cooling Accelero L2 Pro hűtőt, már a CeBIT2009-ről készült beszámolónkban is bemutattuk.)


Connect3d HD 4670 és HD 4850

Connect3d HD 4670 (balra) és HD 4850 (jobbra) (a kép nagyítható)


Nincs hiány HD 4870-ből sem a Connect-nél, igény szerint lehet válogatni többféle modellből is. A legizgalmasabb persze az Accelero Twin Turbo coolerrel szerelt EXTREME OC modell, mely 770 Mhz-es GPU és 3,8 Ghz-es RAM órajelekkel büszkélkedhet.


Connect3d HD 4870 EXTREME OC

Connect3d HD 4870 EXTREME OC (balra) (a kép nagyítható)


Connect3d HD 4870 EXTREME OC
EVGA GeForce GTX 295 Red Edition videokártya:

Tegnap vált hivatalossá, hogy az Nvidia nem gyárt több GeForce GTX 295-ös videokártyát. A raktárkészleteket még értékesítik, de hogy ezután lesz-e utánpótlás az nagyon bizonytalan. A GTX 295 szerepe az volt, hogy akár veszteség termelése mellett is, de bizonyítsa, az Nvidia a király. Ezt a feladatát ellátta, megmutatta a piacnak, még mindig az Nvidia készíti a legnagyobb, legdrágább és legsebesebb 3D-s gyorsítót. Most, hogy ezt mindenki belátta, az Nvidia nyugdíjazza a veszteséges óriást.


GeForce GTX 295

GeForce GTX 295 – élt: 4 hónapot (a kép nagyítható)


Az EVGA szép temetést rendez a GTX 295-nek, egy igazán impozáns Red Edition modell képviseletével. A termék minden paramétere megegyezik az Nvidia gyári ajánlásaival, mindössze a cooler színe vált vörössé. Az újdonság korlátozott példányszámban rendelhető, 565 dolláros áron. (Nagyjából ez 150.000 Ft-ot jelent.)


EVGA GeForce GTX 295 Red Edition

EVGA GeForce GTX 295 Red Edition (a kép nagyítható)
Vizo újdonságok:

A hét elején érkezett meg hozzánk, egyenesen Tajvanról, a Vizo néhány érdekes coolere. A gyártói mintadarabok tesztelése a jövő héten esedékes, ezért azt gondoltuk, a hírekben bemutatunk néhány Vizo újdonságot, amolyan kedvcsináló gyanánt.

A Vizo Ninja HS egy egészen egzotikus formával bíró notebook cooler, kihajtható lábakkal és két ventilátorral. A termék oldalában USB hub és külső tápcsatlakozó is helyet kapott:


Vizo Ninja HS notebook cooler

Vizo Ninja HS notebook cooler (a kép nagyítható)


Egy másik jópofa eszköz a Luxon HDD keret, ami egy 4in1 doboz. Alkalmas IDE és SATA merevlemezek fogadására is, külső csatolói között pedig az USB mellett megtaláljuk az eSATA portot is.


Luxon HDD keret

Vizo Luxon HDD keret: 4in1 (a kép nagyítható)


Vizo Luxon HDD keret

Vizo Luxon HDD keret és kellékei


Ígéretesnek látszik a Vizo Orbiter névre keresztelt HDD coolere, ami a merevlemez legmelegebb pontját, az elektronikát hivatott hűteni. A gyártó ebből a típusból küldött mintadarabot, így jövőheti tesztünkben alaposabban is megvizsgáljuk, mit tud az Orbiter.


Vizo Orbiter HDD cooler

Vizo Orbiter HDD cooler
A hírösszefoglalóhoz kapcsolódó, ajánlott oldalak:

Connect3d

EVGA

Vizo

Nvidia GeForce GTX VGA-k az Aqua Computer-nél

Ati Radeon VGA-k a Foramax kínálatában

Arctic Cooling hűtők a Computer Emporium kínálatában (nagykereskedés)


Korábbi híreink:

Zotac, Dell, Shuttle és Spire hardverek

ECS, Sapphire, Gateway újdonságok

Mushkin, HP, MSI, Asus és GECUBE hírek

EVGA, CM Sorm, Gigabyte, XFX, MSI hírek

Alaplapok, memóriák és VGA kártyák

A CeBIT-nek vége, a hírdömpingnek még nincs..

Cebit 2009 – a 3. nap hírei

Asus, MSI, GeIL, Apollo hírek

GeForce GTS 250 – piaci körkép

Ma nyit a CeBIT 2009

Shuttle, Nvidia, Asus, XFX és PowerColor hírek

A gyártók már a Cebit-re hangolnak


Kapcsolódó tesztek - cikkek:

GeForce GTX 260 216 vs Radeon HD 4870 1GB

Arctic Cooling a CeBIT-en

Arctic Cooling Freezer 7 Pro

Radeon HD 4850 vs GeForce 9600 GT vs GeForce 8800 GT

Alsó-középkategóriás Radeon VGA-k tesztje

Cebit 2009 – helyszíni beszámoló I. rész

Cebit 2009 – helyszíni beszámoló II. rész

Cebit 2009 – helyszíni beszámoló III. rész


Forrás: connect3d, evga, nvidia, vizo
lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva