Cebit 2009 – a 3. nap hírei


Szerző: Med1on | Dátum: 2009-03-06 09:25:59 | Rovat: Hardver


Annak ellenére, hogy a Cebit sem a régi már (idén 25 százalékkal kevesebb kiállítót regisztráltak) a hírek megállíthatatlanul özönlenek Hannoverből. A mai összefoglalóban szó lesz az Nvidia megújult videokártyájáról (9800 GT Green), az AMD kettéválásáról illetve az A-Data különleges termékeiről (SSD).


a mai hírkínálat főszereplői

a mai hírkínálat főszereplői: A-Data SSD, MSI GT725, 9800GT Green, iGO amigo


Az iGO amigo és az MSI gamer (GT725) laptopjáról is érdemes szólni csakúgy, mint a G DATA megújult vírusirtójáról, ami már most a 2010-es nevet viseli.
GeForce 9800 GT Green Edition hivatalosan is megerősítve:


A megnyitó díszvendégétől Arnold Schwarzeneggertől származik a következő idézet:

„A technológia segít nekünk abban is, hogy tisztább autókat fejlesszünk ki és harcoljunk a klímaváltozás ellen"

Mivel az idei Cebit kiemelten foglalkozik a környezetkímélő termékekkel így az Nvidia elérkezetnek látta az időt, hogy megerősítse a 9800 GT energiatakarékos változatát. A Green Edition jelzés már nem első alkalommal tűnik fel (9600 GT Green Edition) és ez esetben is hasonló tartalommal bír. Csökkentett órajelek és feszültségek, mindez apró módosításokkal megspékelve már jelentős fogyasztáscsökkentést eredményez.

A friss videokártya áprilisban jelenik meg az ár és a TDP egyelőre még nem ismert, de a kiegészítő tápcsatlakozó miatt nagyjából 80-85 wattos energiaigény várható.


GeForce 9800 GT Green Edition

GeForce 9800 GT Green Edition
AMD fabless cégé alakult:

Az AMD most már hivatalosan is úgynevezett fabless, azaz saját félvezetőgyár nélküli chiptervező céggé alakul át. Ezzel a lépéssel a drezdai gyár üzemeltetése valamint a kínai és maláj tesztelő- és tokozó üzemek a Foundry vállalt irányítása alá kerültek. Az AMD ezen kívül 800 millió dollár friss tőkéhez is jut. A fabless modell révén most már csak a tervezésre és a fejlesztésekre kell koncentrálni hisz az ATi Radeon chipek gyártásával is külső cég foglalkozik a tajvani TSMC. Az új stratégiai lépésre mindenképp szükség volt, mert a PC gyártók szerint a 2009-es esztendő rendkívül nehéz lesz.


az AMD drezdai gyára

az AMD drezdai gyára
MSI GT725: a játékosok laptopja:

A Cebit alkalmából az MSI nyilvánosságra hozta a GT725 laptopjának teljes specifikációját.

A noteszgépben kétmagos, 2,53 gigahertzen működő Intel Centrino 2 P9500 processzor, és 4 gigabájt DDR2-800 memória kapott helyet. A megfelelő teljesítményét az ATI HD 4850 Mobility garantálja. Az adattárolósra 320GB tárkapacitást kapunk illetve a fájlok bevitelére egy Blu-Ray olvasó is a segítségünkre lesz. A termék ára 1600-1700$ fele várható.


MSI GT725

MSI GT725: a játékosok laptopja


A részletes paraméterek a következők:

Chipset: Intel PM45+ICH9M

Memória mennyisége: maximum DDR2 667/800 Mhz

CPU: Intel Centrino processzor

VGA: ATi Mobility Radeon HD 4850 (Built-in DDR3 512MB)

Kijelző: 17" TFT-LCD Display

HDD: 160GB // 250GB // 320GB SATAII

Optikai meghajtó: DVD író

Akkumulátor: 6/9 cellás

Ethernet: 1x Gigabit ethernet vezérlő (10/100/1000) és Drafn-N Wifi

Webkamera 2.0 MPA-DATA 512GB 2.5 "XPG notebook SSD:

Az A-DATA hamarosan elérhetővé teszi a felhasználók és az OEM gyártók számára az XPG 512 GB kapacitású SSD adattárolóját. Mint a legtöbb SSDs, ez is egy tartós könnyű, alumínium tokba található. Az A-DATA hagyományos HDD-től lényegesen nagyobb sebességet ígér egészen pontosan nem kevesebbet, mint 230MB/sec (olvasás) és 160MB/sec (írás). Az eszköz rendelkezik egy SATA II interfésszel is. A termék áráról egyelőre nincsenek információk de mindenképp borsos árcédulára érdemes számítani..


A-DATA 512GB 2.5 XPG notebook SSD

A-DATA 512GB 2.5 "XPG notebook SSD
G Data: Internet Security Netbooks 2010:

G Data


A G Data a Cebiten-en bemutatta notebookokhoz, laptopokhoz és netbookokhoz készült vírusirtóját. A program gyárilag egy USB-kulcson kap helyet ezzel a „trükkel” ott is alkalmazható ahol nincs CD- vagy DVD-meghajtó. Fejlesztők kiemelt figyelmet fordítottak erőforrásigényre.

Az elődhöz mérve (G Data: Internet Security) 80%-al csökkent a memóriahasználat miközben az új, indextechnológiás keresése révén ideális esetben egy 60 gigabájtos merevlemez vizsgálata alig egy percig tart. A G Data InternetSecurity Netbooks 2010 ára 34,95 euró, azaz 11 ezer forint.

Aki esetleg kíváncsi rá, hogy miként teljesítenek az ingyenes vírusírtók, az ide kattintva elolvashatja korábbi tesztünket
iGO amigo:


iGO amigo


A Nav N Go által fejlesztett új navigációs szoftverplatformot NNG Global Services Llc. mutatta be a CeBIT kiállításon. A mindennapi igényekre összpontosító, bonyolult beállításoktól és komplikált menüktől mentes iGO az iGO My way navigációs motorra épül. A cég négy új, „amigo” alapú, 3,5-5 hüvelykes kijelzővel rendelkező modellt mutatott be, amelyek hamarosan elérhetőek. A kelet-európai országok térképeit tartalmazó, saját fejlesztésű Top-Map térképcsomag révén az iGO amigo komoly stratégiai előny a Nav N Go számára. További extra szolgáltatásai: RDS közlekedési információk és hirdetések, MSN Direct.


iGO amigo

iGO amigo – munka közben
A hírösszefoglalóhoz kapcsolódó, ajánlott oldalak:

AMD

A-DATA

MSI

SSD meghajtók az Aqua Computer-nél

Easynet VGA kínálat

MSI laptopok a Vision Computer-nél

GeForce 9800 GT-k a Foramax-nál


Korábbi híreink:

Asus, MSI, GeIL, Apollo hírek

GeForce GTS 250 – piaci körkép

Ma nyit a CeBIT 2009

Shuttle, Nvidia, Asus, XFX és PowerColor hírek

A gyártók már a Cebit-re hangolnak

Palit, Dell, Microsoft és Shuttle hírek

Alaplap hírek – Biostar, ASRock, Asus

OCZ, Inno3D, Toshiba és Zotac újdonságok

Szombati események

Luxa2, Gigabyte, Zalman..

HTC, Nvidia, Asus hírek

Videokártya, telefon és barebone újdonságok


Kapcsolódó tesztek - cikkek:

Vírusirtók csatája

Nvidia Geforce 9800 GT – ellenfél nélkül

Ati Radeon HD 4830 vs GeForce 9800 GT teszt

AMD – szép, színes jövőkép

Mit ajánlanak a boltosok? - II. rész

A hardver-teszt.hu válaszol III.

Fórum a hardver-teszt.hu portálon


Forrás: msi, zotac, igo, adata, gdata, amd
lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva