Ma nyit a CeBIT 2009


Szerző: Umbra | Dátum: 2009-03-03 12:04:18 | Rovat: Hardver


Első hírünkben az Asus P5Q Turbo és P5Q PRO Turbo alaplapjait mutatjuk be, amik a gyártó ígérete szerint, vérbeli tuning hardverek. Tovább időzve az Asus-nál, megnézzük a Marine Cool koncepciót, ami egy egyedi alaplap fantázianeve. Korábban már egy rövid hírben megemlítettük, hogy a Gigabyte is készül a CeBIT-re, most pedig részletesen elmondjuk, mivel várják az érdeklődőket.


a mai hírkínálat főszereplői

a mai hírkínálat főszereplői: P5Q PRO Turbo, Dell XPS 435, Shuttle D45, Gigabyte M1022


A Shuttle CeBIT-es sajtóanyagában egy újabb, érintőképernyős barebone tűnt fel, amit Hannoverben ki is állítanak. A termék neve Shuttle D45. A Dell egy új, egészen pofás konfigurátorral próbálja Core i7 alapú XPS 435 vásárlására buzdítani a felhasználókat, utánajártunk, mekkora sikerre számíthatnak. Záró hírünkben a nap legkellemesebb információját osztjuk meg olvasóinkkal: jelentősen csökken bizonyos Radeon VGA kártyák ára.Asus P5Q Turbo és P5Q PRO Turbo alaplapok:

Az Asus két új alaplapot mutatott be, melyek közös jellemzője az Xtreme Phase Power Design jelenléte. E technológia segítéségével az alaplap emberi beavatkozás nélkül képes szabályozni az alkatrészek energiaellátást. Legyen szó energiatakarékos internetezésről, vagy a processzor lelkét kihajtó digitalizálásról, a P5Q Turbo és PRO turbo minden esetben a helyzet magaslatán áll majd.


Asus P5Q Turbo

Asus P5Q Turbo


További újdonság a Turbo Key és a TurboV technika, amik a túlhajtást hivatottak támogatni. A Turbo Key (rövid beállítás után) a számítógép bekapcsoló gombját „változtatja” át TURBO kapcsolóvá. Magyarul, ha a felhasználónak több kraft kell, akkor megnyomja a bekapcsoló gombot, és a CPU máris egy magasabb (előre beállított) OC órajelre áll be. Teszi mindezt a gép újraindítása, vagy a játékból való kilépés nélkül.


Asus P5Q PRO Turbo

Asus P5Q PRO Turbo


A specifikációkat böngészve is találhatunk néhány érdekességet. Az egyik ezek közül a DDR2 1300 Mhz-es memóriák támogatása, valamint a 8 SATA és 2 PCI-E 16x (csak a P5Q PRO Turbo esetében) jelenléte.Asus Marine Cool koncepció:

Egészen különleges koncepciónak ígérkezik a Marine Cool. Amellett, hogy egy újfajta bordákból és hőcsövekből álló rendszerrel hűti az alaplapot, egy UPS szerepét is képes betölteni.


Asus Marine Cool

Asus Marine Cool – a hűtés szemkápráztató


Az alaplap hátulján helyet kapó sárga fekete „doboz”, a hő elvezetésén kívül energiacellái révén áramkimaradás esetén rövid ideig képes ellátni gépünket a szükséges amperekkel.


Asus Marine Cool

Asus Marine Cool – az alaplap és a hátlapi UPS


A koncepció nagyon ígéretes, reméljük nem csak egy, a fiók mélyén porosodó terv marad belőle.Gigabyte - CeBIT 2009:

A Gigabyte több, érdekes újdonsággal is készül a CeBIT-re, melyek közül a legtöbb embert biztosan a GTS 250 és GTS 240 érdekli. Persze van élet a videokártyákon túl is. A booktop (lehet, hogy a netbook és a nettop után újabb kifejezést kell megtanulnunk?) családba tartozó M1022, 10,2”-os monitorral érkezik majd és leginkább egy mini tablet PC-re hasonlít. A forgatható kijelző és az érintőképernyő biztos sikerre van ítélve, egyedül az ár szabhat gátat az eladásoknak.


M1022

M1022 - booktop


Akit érdekel, hogy a Gigabyte milyen további újdonságokkal érkezik a CeBIT-re, az kattintson ide, és nézze meg a gyártó standját és teljes választékát.Shuttle D45 barebone:

Első ránézésre a D45 szinte egyáltalán nem különbözik az általunk már tesztelt D10-től. Külsőre valóban nincs köztük eltérés, maradt a lakk fekete ház, a 7”-os érintőképernyő és a rejtett optikai meghajtó hely. Ami változott az odabent található, ugyanis a korábbi G31-es chipset helyett, egy komolyabb, G45-re épülő alaplap kapott helyet a D45-ben. Ennek megfelelően gyorsabb memóriákat és bármilyen Core 2 Duo és Quad processzort képes elkezelni a G45, ráadásul erősebb tápja révén több hardver befogadására képes.


Shutle D45 barebone

Shutle D45 barebone – elölről, oldalról és hátulról
Dell Studio XPS 435 számítógép:

A fenti hírben bemutatott Shuttle elsősorban az ésszerűség jegyében fogant, ám ugyanez nem mondható el a Dell Studio XPS 435-ről. Bár a Core i7-re épülő Dell csoda igazán impozáns specifikációkkal rendelkezik, még a gyártó sem hisz abban, hogy a puszta teljesítmény elad egy ilyen drága „játékszert”.


Dell Studio XPS 435

Dell Studio XPS 435 – akár monitorral együtt is megvásárolhatjuk


Az 1100 dolláros induló árral rendelkező XPS 435 Core i7 920-as CPU-val van felszerelve (alapkiépítésben). Emellett 3GB DDR3-as ram, 500 GB-os merevlemez és egy HD 3650-es Radeon videokártya teljesít szolgálatot. Akinek ez nem elég, az a Dell konfigurátorával szabadon megváltoztathatja az összetevőket, így akár 1,5 TB háttértárat és Core i7 965-ös CPU-t is választhat.


Dell XPS konfigurátor

Dell XPS 435 – minden az egyedi igényekhez igazítható


Kipróbáltuk a gépösszerakót, tényleg jó móka, főleg, hogy a hardver elemeken kívül lehetőségünk nyílt nyomtatót, monitort, de még egeret, játékot és routert is a gép mellé összekattintani.Csökkenő Radeon árak:

Hírösszefoglalónk végére maradt a Q1 legérdekesebb híre. Eszerint az Ati csökkenti a Radeon HD 4850 és 4870 árát, méghozzá egészen brutálisan. A következő hetekben várható csökkentés eredményeként a HD 4850 mindössze 129 dollár, míg a HD 4870 149 dollár lesz.


Radeon 4000


Ezek már igazán barátságos árak (ahogy Med1on meg is jegyezte, hogy a forint romlását az AMD árcsökkentései jól kompenzálják), de ne gondoljuk, hogy az AMD szívjóságból ad le a profitból. Mindössze arról van szó, hogy a hamarosan megjelenő RV740-nek kell helyet csinálni. Az új HD 4750 (kb. 100$) váltja majd a HD 4830-at, míg a HD 4850-et és 4870-et a később megjelenő 4950 és 4970 fogja nyugdíjazni.A hírösszefoglalóhoz kapcsolódó, ajánlott oldalak:

Shuttle - We create!

Asus Intel 775-ös alaplapok

Gigabyte - CeBIT2009

Dell laptopok az Aqua oldalán

Asus 775-ös alaplapok a Computer Emporium-nál (nagykereskedés)

Gigabyte hardverek a Vision Computer-nél

Ati Radeon VGA-k a Foramaxnál


Korábbi híreink:

Shuttle, Nvidia, Asus, XFX és PowerColor hírek

A gyártók már a Cebit-re hangolnak

Palit, Dell, Microsoft és Shuttle hírek

Alaplap hírek – Biostar, ASRock, Asus

OCZ, Inno3D, Toshiba és Zotac újdonságok

Szombati események

Luxa2, Gigabyte, Zalman..

HTC, Nvidia, Asus hírek

Videokártya, telefon és barebone újdonságok

Sony, BFG, Sharkoon és Kingston újdonságok

Zotac, Gigabyte, Garmin-Asus újdonságok

Szemrevaló újdonságok


Kapcsolódó tesztek - cikkek:

PowerColor HD 4870 PCS+ teszt

Shuttle K48 barebone teszt

Shuttle D10 barebone teszt

Ati Radeon HD 4830 vs GeForce 9800 GT teszt

Középkategóriás Intel alaplapok tesztje

Mit ajánlanak a boltosok? - II. rész

A hardver-teszt.hu válaszol III.

Fórum a hardver-teszt.hu portálon


Forrás: asus, gigabyte, ati, xtreview, dell, shuttle
lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva