Palit, Dell, Microsoft és Shuttle hírek


Szerző: Umbra | Dátum: 2009-02-26 12:04:43 | Rovat: Hardver


Első két hírünkben a VGA kártyák piacára evezünk. Bemutatjuk a Palit GTX 285 2GB videokártyáját, majd rögtön ezután a testvércég modelljét, vagyis a Gainward GTX285 2GB GS-t is. VGA-k után egy laptop következik, ugyanis a Dell bejelentette a Studio 1555-öt, ami csak formájával, hanem tudásával is mindenképpen helyet követelt magának híreink között.


a mai hírkínálat főszereplői

a mai hírkínálat főszereplői: Shuttle, Microsoft, Dell, Gainward


Összefoglalónkban szó lesz még a Microsoft játékosoknak szánt SideWinder X8-as rágcsálójáról is. BlueTrack és 12 gomb – ez pedig csak a jéghegy csúcsa, ha a SideWinder X8-ról van szó. Záró hírünkben a Shuttle legújabb akciójára hívjuk fel a figyelmet. A barebone rendszerek készítésével foglalkozó cég ezúttal egy 94 Euro-s ajánlattal jelentkezett..

Hírösszefoglalónak kiegészítendő olvasóink szíves figyelmébe ajánlanánk Med1on oldalát, ahol számos érdekes hír olvasható. Itt megtalálható többek között az Amd X3 – X4 anomália leírása és az Ati RV740 GPU tesztje isPalit GTX 285 2GB:


Palit GTX 285 2GB

Palit GTX 285 2GB


Néhány napja mutatta be a Palit 2GB memóriával szerelt GTX 285-ös videokártyáját. A referenciától eltérő hűtésnek köszönhetően (ami négy hőcsövet és két ventilátort tartalmaz) az új kártya közel 15 fokkal hűvöse lett. Az órajelekkel nem babrált a gyártó, ezt az örömöt meghagyták a Gainwardnak, a Palit tulajdonában lévő főleg tuningolt VGA kártyáival népszerűvé vált cégnek.


Palit GTX 285 2GB

Palit GTX 285 2GB – a hivatalos, gyártói oldalon
Gainward GTX 285 2GB:

A Palit után néhány nappal a Gainward is bemutatta „saját” GTX 285 2GB-os VGA-ját. Nem nagy meglepetés, hogy a termék kinézete kísértetéjesen hasonlít a Palit design-ra. Természetesen a Palit-Gainward páros sem szeretne kétszer elsütni egy poént, ezért a Gainward esetében egy Golden Sample (vagy legalábbis alaposan túlhajtott) kártyát készítettek. Ennek órajelei:

GPU: 727 Mhz
Shader: 1655 Mhz
RAM: 2610 Mhz


Gainward GTX 285 2GB

Gainward GTX 285 2GB – új hűtéssel és megemelt órajelekkel


Sajnos tesztet még nem láthattunk az újdonságról, így azt sem tudhatjuk, hogy van-e értelme a 2 GB memóriának..Dell Studio 15 1555 laptop:

A Dell új, 1555-ös notija több újdonságot is rejt magában, bár ez első ránézésre nem feltétlenül látszik. A korábbi modellekhez képest nagyobb processzorral (P8600) és több memóriával (3GB DDR2) szerelték fel a terméket, ráadásul egészen komoly videokártyát is párosítottak mindehhez. Az Ati Radeon HD 4570 egy egészen új mobil videokártya, 512 MB rammal és a legújabb játékok futtatásához is elegendő számítási potenciállal.


Dell Studio 15 1555 laptop

Dell Studio 15 1555 laptop – korrekt színválasztékkal


A Dell Studio 1555 kijelzője 15,6 colos, felbontása 1366x768 pixel. A képek tanúsága szerint a Dell nem a már megszokott, klasszikus DVD író-t, hanem egy SLOT-IN (nincs tálca, csak be kell dugni a lemezt) változatot épített ebbe a modellbe.Microsoft SideWinder X8 egér:

Elsősorban a játékosoknak kedveskedik a Microsoft legújabb, SideWinder X8-as egerével. BlueTrack technológia, wireless működés, 12 gomb (ebből 7 programozható), 30 órás akkumulátoros üzemidő, DPI állíthatóság (LCD visszajelzővel) és 3 év garancia – ezek a SideWinder X8 főbb funkciói. Mi kell még a sikerhez? Egy jó árcédula..


Microsoft SideWinder X8

Microsoft SideWinder X8
Shuttle K45S barebone:


Shuttle K45S barebone


A Shuttle most egy igen érdekes és kedvező akcióval próbál újabb vevőket szerezni. A K45S barebone gépet az akció keretében 94 Euro-s, akciós áron kínálják (ami még a rossz forint árfolyam mellett is csak 28.000 Ft-os árat jelent). A termék Intel 945GC chipkészlettel rendelkezik, DDR2-es modulokat fogad és támogatja az Intel szinte valamennyi Core 2 alapú processzorát. Ha belegondolunk, hogy a fent említett 94 Euro-ért számítógépházat (ráadásul a Shuttle egyik igen szép barebone házát), tápegységet és alaplapot is kapunk, akkor hamar belátható, hogy az ajánlat nagyon kedvező.


Shuttle K45S barebone

Shuttle K45S barebone – szemből és hátulról
A hírösszefoglalóhoz kapcsolódó, ajánlott oldalak:

Palit - gyártói oldal

Gainward - gyártói oldal

Shuttle – barebone rendszerek

Microsoft termékek az Aqua kínálatában

Shuttle barebone rendszerek a Computer Emporium-nál (nagykereskedés)

VGA kártyák a Vision Computernél

Gainward videokártyák az Easynet Computers kínálatában


Korábbi híreink:

Alaplap hírek – Biostar, ASRock, Asus

OCZ, Inno3D, Toshiba és Zotac újdonságok

Szombati események

Luxa2, Gigabyte, Zalman..

HTC, Nvidia, Asus hírek

Videokártya, telefon és barebone újdonságok

Sony, BFG, Sharkoon és Kingston újdonságok

Zotac, Gigabyte, Garmin-Asus újdonságok

Szemrevaló újdonságok

Memória, CPU, netbook és alaplap hírek

Via, Samsung, Asus és PowerColor hírek

Mini router, videokártyák és néhány érdekesség


Kapcsolódó tesztek - cikkek:

Microsoft újdonságok – egerek, billentyűzetek

Shuttle K48 barebone

Elhanyagolt gyártók, avagy spóroljunk ésszerűen – alaplap ajánló

Shuttle D10 barebone

Ati Radeon HD 4830 vs GeForce 9800 GT teszt

Mit ajánlanak a boltosok? - II. rész

A hardver-teszt.hu válaszol III.

Fórum a hardver-teszt.hu portálon


Forrás: gainward, palit, dell, microsoft, shuttle
lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva