Érkezhet a Sony Play Station 5? - idén kiderülhet


Szerző: insolens | Dátum: 2018-02-21 10:06:52 | Rovat: Játék


Még szinte szobahőmérsékletig sem melegedtek fel a karácsonyfák alól kicsomagolt, letisztult designnal megörvendeztető PS4 vagy PlayStation 4 Pro konzolok, a jóslatok már arról szólnak, hogy a Sony még idén piacra dobja következő játékkonzolját. Egyes elképzelések szerint talán májusra, vagy az év vége felé érkezhet meg a legújabb PlayStation, a PS5.

A tavalyi év derekán Damian Thong, a Macquarie Capital Securities elemzőjének kalkulációja szerint a cég talán idén május környékén piacra dobja a PlayStation 5-ös generációját, ami Michael Pachter, a Wedbush munkatársa szerint felülről kompatibilis lesz. Ha figyelembe vesszük, hogy Thong viszonylag pontosan lőtte be a korábbi PlayStation 4 Pro megérkezésének idejét is, akkor elgondolkodtatónak tűnik a fenti dátum. Ezt az elképzelést erősíti az a tény is, hogy majd’ egy éve, tavaly áprilistól elérhető a nagy rivális legújabb videójáték-konzolja is, (Projekt Skorpio), ami alátámaszthatja ezt a merész elképzelést. Ugyanakkor ha számbavesszük az észérveket, akkor meginogni látszik a kecsegtető beharangozó. Többek között megemlítendő az a tényt, hogy a Sony PS4 videójáték-gépeiből eddig több, mint 60 millió darab került a boltok polcaira, és az elképzelések szerint ez a szám idén áprilisig még 18 millióval nőni. Emellett nem elhanyagolható az a tendencia sem, miszerint a Sony Computer Entertainment az eddig kiadott játékkonzol-generációi között 7 éves periódusokat hagyott az újabb verziók piacra kerüléséig. És nem utolsó sorban az is, hogy a PS4 mellet a PlayStation 4 Pro tunningolt, 2,1 GHz-es grafikai processzorral egy élesebb képi megjelenítést garantál, - a korábbi PS4 vásárlók nagy felháborodására, - akkor már kevésbé tűnik valószínűleg az idei tavaszi bemutató teóriája.

Ezt a híresztelést igyekezett megcáfolni Shawn Layden, a Soní elnöke és vezérigazgatója a Golem.de internetes magazinnak adott interjújában elmondta, hogy a közeljövőben nem tervezik a PlayStation 5-ös konzolverzió bemutatóját. És egyúttal igyekezett megnyugtatni az elégedetlenségüknek hangot adó PS 4 vásárlókat is, hogy a PlayStation 4 Pro-ra a Sony nem ad ki újabb, exkluzív játékokat a PS 4 Pro-ra. Az erősebb gép csupán az egyre nagyobb teret hódító 4K-s tévék nyújtotta vizuális élmények kiszolgálását tűzte ki célul. Minden játék, ami fut a PlayStation 4 Pron, az futni fog a PlayStation 4-en is.

Azonban azoknak sem érdemes nagyon elkeseredni, akik idén tervezték a legújabb gép megvásárlását, mert bátran kiszemelhetnek akár egy Playtation 4-est, vagy egy 4 Pro-t is, ugyanis ha mégis leleplezné idén a Sony videójáték-konzoljának 5-ös generációját, az arra megjelenő játékokat a PS4 és a PlayStation 4 Pro is gond nélkül futtatni fogja majd, a sokat sejtető ígéretek szerint. Ha mégsem így lesz, akkor most még kivételesen a halogatók, kivárók is jól járhatnak, de ha nem is a legújabb játékkonzolt választják, a PS5 piacra kerülésével bizonyára lenyomja majd a 4-es verzió kiskereskedelmi árait, így akár kedvezőbb feltételekkel juthatnak hozzá a kiszemelt aktuális kedvenchez. Akik pedig a legújabb gépre hajtanak, azoknak szinte garantálhatóan lesz bevezető akció, vagy játékkal együtt csomagolt kedvezményes PS5-ös szett, hálózati előfizető kedvezménnyel is akár.
Címkék:  Sony Play Station 5, PS4, PlayStation 4 Pro, PS5


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva