Sony, BFG, Sharkoon és Kingston újdonságok


Szerző: Umbra | Dátum: 2009-02-17 10:52:46 | Rovat: Hardver


Első hírünk, kicsit elkanyarodva a hardverek világától, a most zajló GSMA Mobile World Congress-ről érkezett. Ma mutatta be a Sony Ericsson legújabb, Idou névre keresztelt készülékét, amely 12MP-es kamerával és számos egyéb extrával érkezik. Szintén a mobilos világhoz kapcsolódó hír, miszerint a Kingston mai sajtó közleményében arról számolt be, hogy hamarosan forgalomba hozza a 16 GB-os SDHC memóriakártyákat. A telefon után visszatérünk a hardverek közé és beszámolunk a BFG legújabb GTX 295-ös, vízhűtéssel szerelt videokártyájáról.


a mai hardver kínálat

Sharkoon FireGlider, Idou telefon,BFG GTX 295 H2O és 16GB SDHC a Kingston-tól


Újabb információk szivárogtak ki az Ati, RV740-es és RV790-es grafikus lapkájáról, így pár szót ezekről is ejtünk. Megmutatjuk még a Sharkoon FireGlider egerét, ami nem csak jól néz ki, hanem sokat is tud. Záró hírünkben is egy VGA újdonság kapott helyet, a Gainward GTX 260 Golden Sample személyében.Sony Ericsson Idou mobiltelefon:

A Sony Ericsson ismét egy nagytudású készüléket mutatott be, ezúttal a telefonba épített fényképezőgépre helyezve a hangsúlyt. A 12MP-es kamerával szerelt Idou 3,5”-os kijelzővel és 3G-s képességekkel érkezik ,valamikor az ősz folyamán. (Nagy kijelzőnek köszönhetően a készülék alkalmas video nézésre, mobil TV adás megtekintésére és sok más multimédiás tartalom lejátszására is.)


Sony Ericsson Idou

Sony Ericsson Idou – nagy kijelzővel és komoly kamerával
Kingston 16 GB SDHC memóriakártya:

A Kingston hatalmas, 16 GB-os SDHC forgalmazásába kezd hamarosan. Erről számolt be Kaszál Norbert, a Kingston üzletágfejlesztési menedzsere. Ahogyan fogalmaz: „Napjainkban a mobilhasználatba már beletartozik a telefon médialejátszóként és fényképezőgépként való alkalmazása. A Kingston 16 GB-os microSDHC kártyája megszünteti a készülékek alacsony kapacitású belső memóriájából eredő nehézségeket és a korábbinál lényegesen több fénykép, zene, játék vagy videó tárolását teszi lehetővé.”


Kingston 16 GB SDHC memóriakártya

Kingston 16 GB SDHC memóriakártya – korlátlan kapacitás


A 16 GB-os méretnek köszönhetően, immár 3000 zeneszámot, 9000 5MP-es képet, vagy 16 órányi videót is tárolhatunk egyszerre a mobil készüléken. A termék ajánlott kiskereskedelmi ára 15.845 Ft.BFG Nvidia GeForce GTX 295 H2O ThermoIntelligence videokártya:

Mostanában bevált recept, hogy ha a léghűtéssel már nem lehet újat mutatni, akkor vizes blokkal szerelik fel a gyártók VGA kártyáikat. Így tett a BFG is, amikor a GTX 295-öt látta el vízhűtéssel. A BFG megoldása nagyon hasonlít a korábban már bemutatott Zalman Infinity-hez (ami szintén referencia nyákra épül).


BFG Nvidia GeForce GTX 295 H2O ThermoIntelligence

BFG Nvidia GeForce GTX 295 H2O ThermoIntelligence


A BFG GTX 295 H2O órajelei megegyeznek az Nvidia ajánlásaival, azaz a GPU 576, míg a memóriák 1998 Mhz-en üzemelnek. A BFG a H2O ThermoIntelligence révén) közel 40 c°-kal hűvösebb terméket ígér, a léghűtéssel szerelt változatokhoz képest.Ati Radeon RV740 és RV790 pletykák:

Hivatalosnak még továbbra sem nevezhető, ám valószínűleg az igazsághoz már meglehetősen közel álló specifikációk szivárogtak ki az Ati két új grafikus magjáról. A hírek szerint az RV740-es mag 640 steam processzorral és 32 textrázóval érkezik, 128 bit-es memóriavezérlővel.


RV790


Az RV790 esetében már 960 steam processzorról beszélnek, 48 textúrázó és 256 bites memória interfész társaságában. További részletek és talán hivatalos bejelentés a Cebit-en várható, ahol kiküldött tudósítónk is jelen lesz.Sharkoon FireGlider egér:

A Sharkoon legújabb lézeres rágcsálója a Rush (tehát a játékosoknak szánt) termékcsalád tagja, így egészen komoly képességekkel bír. A hétgombos, piros-fekete színben pompázó termék 3600 DPI-s egér felbontása 6 fokozatban állítható. Ezenkívül a FireGlider beépített memóriájába több macro is beállítható, vagyis a 7 gombból 6 szabadon programozható, külön-külön az egyes játékoknak megfelelően.


Sharkoon FireGlider

Sharkoon FireGlider – nem csak szép, sokat is tud


A termék tömege a csomagban található súlyok segítségével 116 és 135 gramm között szabályozható. Számítógépünkhöz egy 1,8m-es USB-ben végződő kábellel csatlakoztathatjuk.Gainward GTX 260 Golden Sample videokártya:

Ha nem is gyakran, de a Gainward is bemutat friss termékeket. Most a gyártó egy gyárilag túlhajtott GTX 260 216-ról rántotta le a leplet. A Golden Sample sorozatot erősítő hardver komoly tuninggal büszkélkedhet, hiszen a GPU 625, míg a memóriák 2200 Mhz-en dübörögnek. Természetesen a jelentős túlhajtásban komoly szerepet játszik az új, 55nm-es grafikus mag is, ami kevésbé melegszik és sokkal jobban terhelhető.


Gainward GTX 260 Golden Sample

Gainward GTX 260 Golden Sample


Gainward GTX 260 896MB Golden Sample főbb specifikációk:


Grafikus motor: Nvidia GeForce GTX 260 (core 216)

Gyártástechnológia: 55 nm

Memória mennyisége és típusa: 896 MB – GDDR3

GPU órajele: 625 Mhz (a referencia érték 576 Mhz)

Memória órajele: 2200 Mhz (a referencia érték 1998 Mhz)

Memória busz: 448 bit, crossbar

Monitor csatlakozók: 2x DVI, 1x TV-Out, (+egy HDMI-DVI és egy DVI-D-Sub adapter)

Steam processzorok száma: 216 skalár
A hírösszefoglalóhoz kapcsolódó, ajánlott oldalak:

Sharkoon Rush termékcsalád

Kingston memória kártyák

BFG videokártyák

Gainward GTX 200 VGA-k

Sharkoon hardverek az Aqua kínálatában

Kingston termékek a Vision Computer kínálatában

Gainward VGA-k az Easynet Computernél


Korábbi híreink:

Zotac, Gigabyte, Garmin-Asus újdonságok

Szemrevaló újdonságok

Memória, CPU, netbook és alaplap hírek

Via, Samsung, Asus és PowerColor hírek

Mini router, videokártyák és néhány érdekesség

Sapphire, EVGA, Asus és Manli

Válság és luxus egyszerre

Club3D, Acer, XFX és EVGA újdonságok

Zalman, Asus, EVGA, WD

Intel Core 2 E8700, Amd Phenom II X4 805

AM3 kompatibilis alaplapok


Kapcsolódó tesztek - cikkek:

Sharkoon HDD keretek bemutatója

Ati Radeon HD 4830 vs GeForce 9800 GT teszt

Silicon Power – új név a flash memóriák piacán

Mio P360 és Mio C520 ismertető

CES 2009 – összefoglaló

Alsó-középkategóriás Radeon VGA-k

Asus F5SL notebook ismertető és teszt

Fórum a hardver-teszt.hu portálon


Forrás: kingston, bfg, sharkoon, gainward, sonyericsson, xtreview, morpho
lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2020 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva