Hol vannak a Wolfdale-ek - ! FRISSÍTVE ! -


Szerző: certamen | Dátum: 2008-03-10 21:39:08 | Rovat: Hardver


Frissült a cikk:

A gyanúnk beigazolódott, az új 6MB cache-el szerelt, és alacsonyabb csíkszélességgel gyártott Intel processzorok mind a mai napig hiánycikknek számítanak. Az E8400 gyakorlatilag nem kapható, az E8200-as pedig jópár ezer forinttal a tervezett felett, majd 3000-el több mint az előd E6750. A helyzet hetek, és lassan hónapok múltán sem változik, sőt, egy mosolyogtató kép színesíti tovább a helyzetet.

Az egyik mamut számítástechnikai nagykereskedés weboldala:

na ez, a pofátlanság csúcsa

Akció!!! csak épp nem kapható..

Néhány héttel ezelőtt már olvashattunk több oldalon az Intel ráncfelvarrt Conroe processzorairól. A sebességük közel 10%-al nőtt, fogyasztásuk alaphangon is ennyivel esett. A cache mérete 50%-al nőtt, az áruk pedig jóval kedvezőbb, mint a korábbi modelleké. Minden adott a sikerhez, egyedül a termék nem. Több nagykereskedelmi listát is átböngésztem, több cégnél listában van, készleten nincs, sokaknál még listába sem került. A képek a teljesség igénye nélkül készültek, pusztán illusztratív jelleggel.

szürke kosár, tehát nincs

Szürke kosár, tehát nincs.

csak 8200-es 2 hetes rendeléssel

A 8200-es 2 hetes rendeléssel, más nincs.

nem is árulják

Még csak listában sincs.

Valahogy dejavu érzésem van. A 8800GT esetéhez hasonlóan most is az a gyanúm, hogy az importőrök szívesebben szabadulnának meg korábbi készleteiktől, az új processzorokra pedig várhatunk, míg el nem fogy a „régi”. Nesze paraszt, jó neked az E6750 is ugyanannyiért, mint amennyiért az újat E8200 kapnád. Kereskedői oldalról érthető a hozzáállás, korrektnek azonban semmiképp nem nevezném. Sajnos arról nem tudok információval szolgálni, hogy tőlünk nyugatabbra mi a helyzet, félek ott is hasonló.

Egyenlőre tehát marad a várakozás, csendes szitkozódás, és a remény, egyszer eljutunk abba a világba, amikor nem a vevő lesz az eladóért, hanem fordítva. Ezért pedig kivételesen nem a kiskerek hibáztathatóak, hanem a nagyok, de mint már megtanultuk, pénz beszél…
lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2021 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva