Zotac, Gigabyte, Garmin-Asus újdonságok


Szerző: Umbra | Dátum: 2009-02-13 15:19:45 | Rovat: Hardver


Minden pénteken elhangzik, hogy hírkínálat szempontjából a munkahét záró napja a legerősebb. A változatlanság kedvéért ez ma is így van, számtalan érdekes újdonságra bukkantunk a nagy hardveres cégek oldalait böngészve.

Hírösszefoglalónkat egy napelemes telefonnal indítjuk, amit a Samsung mutatott be. Ezután a gScreen vállalat új, ledes világítású dupla kijelzővel felszerelt laptopja következik. Az egzotikumok után visszakanyarodunk a klasszikus hardverek felé és bemutatjuk a Gigabyte új G45-ös alaplapját.


a mai hardver kínálat

nüvifone M20, Zotac GTX 295 Infinity és 9400 GT, Samsung Blue Earth


A Gigabyte vas után, a Zotac termékeké a főszerep. A gyártó két új 9400 GT-vel és egy vízhűtéses GTX 295-tel is gondoskodik róla, hogy a figyelmünk ne lankadjon. Végezetül egy érdekes hír következik, megnyitott a Garmin-Asus közös oldala. A weblap látogatója már most is találkozhat két új telefonnal, de természetesen a kínálat ennél jóval nagyobb lesz idővel.Rövidhírek:

Hiba az AMD AM3-as processzoraiban:

Szinte még meg sem jelentek az AMD új, AM3-as tokozású processzorai máris egy komolyabb hibára derült fény. A mennyiben a felhasználó, egynél több DDR3 1333 Mhz-es modult kíván használni, instabilitás léphet fel. Az AMD tisztában van a helyzettel, a későbbiekben megjelenő új steppingekben orvosolják majd a hibát, addig is három lehetőséget kínál a felhasználóknak.

- az 1333 Mhz-es modulok 1066 Mhz-en történő járatása
- VDDIO feszültségének megemelése (magyarul tuning)
- egy darab modul használata

A negyedik lehetőséget az Intel kínálja, Core 2 Quad és Core i7 processzoraival.Windows 7 Upgrade csomagok:

Hivatalosan még nem erősítette meg a Microsoft, de nagyon valószínű, hogy lesz upgrade csomag Vista-ról Windows7-re. A kiszivárgott információk szerint az alábbi lehetőségek közül választhat majd a felhasználó:

Vista Home Premium-ról Windows 7 Home Premium-ra
Vista Business-ról Windows 7 Professional-ra
Vista Ultimate-ről Windows 7 Ultimate-re

Váltási lehetőség tehát szinte biztos, hogy lesz, már csak az a kérdés, hogy az OEM-eken kívül megkapják-e ez a lehetőséget a végfelhasználók is?Nvidia Ion és SLI hírek:

Az Nvidia kudarcokkal kikövezett 2008-as éve után talán idén magára talál. A héten két a vállalat jövője szempontjából két örömteli hír is napvilágot látott. A Microsoft validálta az Ion platformot, így a zöldek és partnereik immár bátran rátűzhetik a Vista logóját új mini rendszerükre. A másik jó hír, hogy az Intel megvásárolta az SLI licencét, így minden akadály elhárult az „SLI-t mindenkinek” szisztéma útjából.Samsung Blue Earth telefon, napelemes akksival:

A környezetvédelem fontosságát hangsúlyozandó jelentette be a Samsung új, Bule Earth névre keresztelt mobiltelefonját. A termék, bár ránézésre nem látszik rajta, nem csak egy teljesen átlagos szétcsúsztatható mobiltelefon. A külső műanyag burkolat újrahasznosított pet palackokból készült, töltője pedig szintén környezetbarát eljárással készül.


Samsung Blue Earth telefon

Samsung Blue Earth – akárcsak a neve, a színe is kék


Az újdonság legérdekesebb pontja persze a hátlap, ahol a napelemek kaptak helyet. Ezek segítségével nyáron gyakorlatilag töltés nélkül használhatjuk a készüléket, ami számos új funkcióval igyekszik meghosszabbítani az akkumulátor élettartamát. Ilyen az Eco mode, ami csökkenti a kijelző fényerejét és a Bluetooth hatékonyságát (mondjuk én kikapcsolom a Bluetooth-t ha merülő félben van a telóm). Ezenkívül a Blue Earth rendelkezik egy Eco Walk funkcióval, ami séta közben kiszámolja, mennyi fát mentettünk meg azzal, hogy az autózás helyett, gyaloglást választottuk.gScreen G400 laptop:

A gScreen nevét biztosan kevesen hallották eddig. pedig új terméküket elnézve jobb lesz ha megtanuljuk a gScreen nevet. A vállalat új laptopja két darab 15,4”-os, led-es világítással ellátott kijelzővel érkezik. Amikor az első képeket megnéztük a termékről, nem értettük, hogyan lesz ez hordozható, de némi gondolkodás után rájöttünk. A két kijelző úgymond széthúzható, vagyis nem egysíkban, hanem egymás mögött helyezkednek el. Igaz, hogy a termék emiatt valamivel vastagabb lesz, mint más társai, azonban a nagy képtér kárpótolja használóját a kellemetlenség miatt. A gyártó nem csak a monitorokba adott bele apait-anyati, hanem a hardveres részbe is.


gScreen G400

gScreen G400 notebook – széthúzható kijelzővel


A G400-as Intel Core 2 Duo (T9600 és P8400) processzorral lesz megvásárolható, egy akár 500 GB-os merevlemez táraságában. Aki munkára szeretné használni a szerkezetet, az Quadro FX2700M grafikus processzorral is rendelheti a terméket, míg a játékosoknak GeForce 9800M GT VGA-val ajánlja a G400-at a gScreen. A laptop árusítási február 25-én kezdődik meg, az árról is csak akkor közöl információt a gyártó.Gigabyte GA-EG45M-UD2H alaplap:

Új, Intel G45-re épülő alaplapot mutatott be a Gigabyte. Az EG45M-UD2H micro ATX méretű, tartalmazza az Ultra Durable 3 és DES technológiák vívmányait, valamint (ahogy a névben látható „E” betű utal is erre) 4 fokozatú energiaellátással bír.


Gigabyte GA-EG45M-UD2H

Gigabyte GA-EG45M-UD2H


A DDR2-es ramok fogadására képes memóriasínekből 4, PCI-Express foglalatból pedig 1 kapott helyet, 5 SATA és 12 USB társaságában. Bár az alaplap színvilág beleillik a Gigabyte-tól mostanában megszokott sémába, északi hídjának hűtése eltér a megszokottaktól. A G45-ös chipet hűtő borda formája és színe is új, az majd a későbbieken derül ki, mennyire hatékony.Zotac GeForce GTX 295 Infinity:

Egy GTX 295-nek komoly hűtésre van szüksége, ezzel tisztában van a Zotac is. Éppen ezért tervezi a gyártó, hogy egy új, immár vízhűtéses változatot jelentet meg. Az Infinity névre eresztelt kártyaszörny hűtéséről a két nyék közé épített vízhűtő gondoskodik, melynek kivezetése a VGA tetején lesz. Érdekes, hogy a Zotac GeForce GTX 295 Infinity egy referencia modell átalakított változata, legalábbis erről árulkodnak a nyák hátulján tátongó lyukak (ezek eredetileg a léghűtés ventilátorának voltak fenntartva).


Zotac GeForce GTX 295 Infinity

Zotac GeForce GTX 295 Infinity – nem kapott új nyákot


A termék várható megjelenéséről, áráról és teljesítményéről még nem érkeztek információk. Az azonban valószínűnek tartjuk, hogy a vízhűtés segítségével némi órajel többletet lehet majd kisajtolni a már amúgy is csúcsra járatott GeForce GTX 295-ből.Zotac 9400 GT Synergy egyedi specifikációkkal:

Időzzünk még néhány percet a Zotac termékeinél! A napokban mutatta be a vállalat új, GeForce 9400 GT Synergy modelljét, ami két érdekességet is tartogat. Az egyik, szabad szemmel is látható eltérés (az eddigi változatokhoz képest) a kártya mérete, ami ezúttal a low profile kialakításban köszön vissza.


Zotac 9400 GT Synergy

Zotac 9400 GT Synergy – alacsony, de erős


A másik érdekesség a steam processzorok számában és memóriavezérlőben keresendő. Furcsa, hogy a referenciától eltérően, csak 64bit-es a RAM-vezérlő, miközben a steam processzorok száma 16 helyett 32. Nehéz hová tenni a dolgot, hiszen a GeForce 9400 GT-t éppen a 16 steam processzor különbözteti meg a 9500 GT-től, márpedig ebben a Zotac ebben a termékben 32 steam proci használatát írja. Utánanéztük a gyártó oldalán, a kézikönyvben és a marketing anyagban is, mindenhol a nagyobb érték volt feltüntetve, tehát nem sajtóhibáról van szó..


Zotac 9400 GT Synergy

Zotac 9400 GT Synergy és Standard specifikációk
Garmin-Asus nüvifone G60 és M20:

A héten már beszámoltunk róla, hogy az Asus és a Garmin közösen készít PDA telefonokat, Garmin-Asus néven. Akkor még csak a nüvifone G60-ról tudtunk képet mutatni, most azonban elérhetővé váltak az M20-ról készült képek is.


Garmin-Asus nüvifone M20

Garmin-Asus nüvifone M20 – többféle színben is kapható lesz


Mindkét termék használható navigációként és telefontként egyaránt, viszont 3G képességekkel csak az M20 rendelkezik. A kijelző méretében és felbontásában is vannak különbségek a két típus között, a G60 272x480 WQVGA, míg az M20 640x480-as képernyővel lesz felszerelve.


Garmin-Asus nüvifone M20

Garmin-Asus nüvifone M20


Ezenkívül az M20 teljes értékű PDA-két kerül forgalomba, Windows Mobile 6.1-es oprációs rendszerrel, míg kistestvére „csak” Linux futtatására képes. WLAN, Bluetooth és egy 3MP-es kamera mind a két készülékben megtalálható lesz majd. Furcsa, hogy a kisebbik modell (G60) SDHC memóriakártyával bővíthető, míg a drágább változat (M20) tulajdonosainak be kell érniük az integrált 4 // 8 GB tárhellyel.


Garmin-Asus nüvifone G60

Garmin-Asus nüvifone G60
A hírösszefoglalóhoz kapcsolódó, ajánlott oldalak:

Gigabyte

gScreen G400 laptop homepage

Garmin-Asus

Samsung mobiltelefonok

Gigabyte hardverek az Aqua kínálatában

PDA és PNA készülékek a Vision Computer kínálatában

Silicon Power eszközök a Computer Emporium kínálatában

Samsung termékek a Foramax Computers kínálatában


Korábbi híreink:

Szemrevaló újdonságok

Memória, CPU, netbook és alaplap hírek

Via, Samsung, Asus és PowerColor hírek

Mini router, videokártyák és néhány érdekesség

Sapphire, EVGA, Asus és Manli

Válság és luxus egyszerre

Club3D, Acer, XFX és EVGA újdonságok

Zalman, Asus, EVGA, WD

Intel Core 2 E8700, Amd Phenom II X4 805

AM3 kompatibilis alaplapok

Acer, Asus, Msi, Gigabyte és XFX hírek


Kapcsolódó tesztek - cikkek:

Silicon Power – új név a flash memóriák piacán

ASUS P535, MIO A501 bemutató

Ati Radeon HD 4830 vs GeForce 9800 GT teszt

Asus F5SL notebook ismertető és teszt

Mio P360 és Mio C520 ismertető

CES 2009 – összefoglaló

Alsó-középkategóriás Radeon VGA-k

Fórum a hardver-teszt.hu portálon


Forrás: asus, garmin-asus, gigabyte, samsung, gscreencorp, zotac, xtreview
lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2020 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva