Szemrevaló újdonságok


Szerző: Umbra | Dátum: 2009-02-12 08:59:36 | Rovat: Hardver


A mai, némileg rendhagyó hírösszefoglalóban elsősorban mobil eszközök kaptak helyet. Ez alól egyedül az ASRock új X58-as alaplapja képez kivételt, aminek viszont a megjelenése már önmagában is csoda számba megy. A címben ígért szemrevaló termékekkel az ASRock újdonsága utána foglalkozunk. Először a Sony Ericsson két mobiltelefonját mutatjuk be: C903 és a W395 névvel.


a mai hardver kínálat

Sony Ericsson C903, Dell XT2, Amazon Kindle és ASRock X58 Deluxe


Hírt adunk róla, hogy az Asus bemutatta a világ első, GeForce GT120M GPU-ra épülő laptopját. Ezután egy igazi gyöngyszem következik, hiszen a Dell nem mindennapi érdekességgel jelentkezett. A Lattitude XT2 forgatható kijelzővel és 2400 dolláros árcédulával érkezik. Záró hírünkben az Amazon Kindle2 online könyvével foglalkozunk. A Kindle2 mindössze 9mm vastag és közel 1500 e-book tárolására képes..ASRock X58 Deluxe alaplap:


ASRock X58 Deluxe alaplap

ASRock X58 Deluxe


Meglepő, vagy sem, de az ASRock előállt még egy X58-as alaplappal. Ez az olcsó termékeiről megismert gyártótól igazán váratlan lépés, főleg, ha megnézzük, mit szeretnének eladni. Az X58 Deluxe tulajdonképpen bármelyik nagy gyártó (Asus, MSI, Giga) X58-as lapjával felveszi a versenyt, sőt, több ponton komolyabb azoknál. Támogatja a 3 és 4 kártyás SLI és CrossFire rendszerek használatát, kizárólag tartós alkatrészekből épül fel és nem utolsó sorban hőcsöves hűtést kapott. Nagy, valószínűleg gyors is, már csak az a kérdés, mindezt mennyiért adja majd az ASRock?


ASRock X58 Deluxe alaplap

ASRock X58 Deluxe alaplap főbb adatai
Sony Ericsson C903 és W395 mobiltelefon:


Sony Ericsson C903

Portálunk profiljától meglehetősen távol esik a mobiltelefonok bemutatása, de ezúttal kivételt teszünk. A Sony Ericsson két olyan, új modellel állt elő, ami megérdemel némi figyelmet.

A Cyber-shot családot erősítő C903 egészen pofás külsőt kapott, méghozzá alapvetően piros színben. Fiatalos, energikus vonalvezetés, lágy szélek és komoly felszereltség jellemzi a készüléket. Az 5MP-es kamera segítségével remek képeket készíthetünk, ezt segíti az automata fókusz és az arcfelismerő. A kijelző 2,4”-os, ami egészen kellemes.

További extraként szolgálnak a szétcsúsztatható kivitel, ami a kinyithatós telefonok kedvelőinél már fél siker. A középkategóriába pozícionált C903 várhatóan még az első negyedévben megjelenik. (A termék áráról még nincsenek pontos információk.)Walkman. Erről a szóról alapvetően nem egy telefon jut az ember eszébe, pedig a Sony mindent megtesz, hogy átmentse a már bejáratott nevet mobiltelefonjai közé.

A W395 1 GB-os belső (további 4 GB-tal bővíthető SDHC segítségével) memóriával, valamint 2 MP-es kamerával szereli fel új Walkman telefonját. A W395 hátlapjára pillantva vehetjük észre a legjobb (és a környezetünk számára legbosszantóbb) képességét, a stereo hangszórópárt. Ennek teljesítményéről nem jutottunk információhoz, de ismerve a gyártó más készülékeit, bátran kijelenthetjük, hogy elég hangos lesz a család megőrjítéséhez.


Sony Ericsson W395

Sony Ericsson W395
Asus N81Vg laptop:

Az Asus elsőként rukkolt ki az Nvidia GeForce GT 120M grafikus processzorára épülő laptoppal. Az új szerkezet nem csak videokártyája, hanem kijelzője miatt is érdekes, ugyanis az Asus 14”-os monitort épített a G81-be.


Asus N81Vg

Asus N81Vg


Ez, a manapság legkevésbé sem preferált kijelzőméret (és az ebből adódó relatíve alacsony felbontás), az erős CPU (Core 2 Duo T5800-tól T9400ig), valamint a GeForce GT120M jó grafikus képességeket feltételez. Persze a Warhead biztosan nem fog akadás nélkül futni, de aki nyaralás közben akar majd Devil May Cry-t játszani, az megteheti az N81Vg segítségével.Dell Latitude XT2:

Tablet PC-s alapokon nyugvó laptop, így jellemezhetnénk néhány szóban a Dell új XT2-es hardverét. A forgatható kijelző és az igen vékony kialakítás párosa nagyon hasznos munkatárssá teheti a Dell XT2-t, persze csak akkor, ha nem sajnáljuk rá a 2400 dolláros árat. (kb. 600.000 Ft.)


Dell Latitude XT2

Dell Latitude XT2
Amazon Kindle 2:

Amazon Kindle 2

Egy egészen különleges termékkel lepte meg vásárlóit az Amazon. A világ egyik legnagyobb online könyvtára kicsit leporolta a Kindle-t és új formában, bővített képességekkel, Kindle2 névvel kezdte árusítani online könyvét. A termékhez hihetetlen támogatás is jár, hiszen ingyen tölthetünk le vele bármilyen könyvet az Amazon 230.000 kötetes választékából, ráadásul egyszerre akár 1500 könyv is elfér a Kindle 2-n.

A kijelző (ami a termék legfontosabb része) 600x800-as felbontással bír és 16 szürkeárnyalat megjelenítésére képes. A mindössze 9mm-es termék akkumulátora is remek darab, egyetlen feltöltéssel akár négy napig is olvashatunk egyfolytában. (Ha kikapcsoljuk a beépített Wifi-t, akkor ez az idő két hétre is hízhat.) A termék számos egyéb funkcióval is bír, de ezeknek a felsorolása is rengeteg ideig tartana. Akit esetleg érdekelnek a további részletek, az bőséges adatot talál az amazon oldalán.Amazon Kindle 2

Amazon Kindle 2
A hírösszefoglalóhoz kapcsolódó, ajánlott oldalak:

Kindle 2 az Amazon.com-on

az Asus laptopok hivatalos oldala

A Dell Magyarország weboldala

a Sony Ericsson Magyarország oldala

ASRock alaplapok az Aqua kínálatában

Asus laptopok a Vision Computer kínálatában

Geil memóriák a Computer Emporium kínálatában

Amd processzorok a Foramax Computers kínálatában


Korábbi híreink:

Memória, CPU, netbook és alaplap hírek

Via, Samsung, Asus és PowerColor hírek

Mini router, videokártyák és néhány érdekesség

Sapphire, EVGA, Asus és Manli

Válság és luxus egyszerre

Club3D, Acer, XFX és EVGA újdonságok

Zalman, Asus, EVGA, WD

Intel Core 2 E8700, Amd Phenom II X4 805

AM3 kompatibilis alaplapok

Acer, Asus, Msi, Gigabyte és XFX hírek

Ventilátorok, memóriák, vga árak


Kapcsolódó tesztek - cikkek:

Silicon Power – új név a flash memóriák piacán

Geil Black Dragon bemutató

Elhanyagolt gyártók, avagy spóroljunk ésszerűen (ASRock és Biostar alaplapok)

Asus F5SL notebook ismertető és teszt

Mio P360 és Mio C520 ismertető

CES 2009 – összefoglaló

Alsó-középkategóriás Radeon VGA-k

Fórum a hardver-teszt.hu portálon


Forrás: asrock, amazon, sony ericsson, dell
lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2020 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva