Corning Gorilla Glass 2 - ugyanolyan erős, mégis vékonyabb


Szerző: Umbra | Dátum: 2012-01-09 16:06:46 | Rovat: Multimédia


..holnap mutatja be a Corning továbbfejlesztett üvegét, a Gorilla Glass 2-t. Az okostelefonokon és tableteken használt kijelző burkolat fejlesztés során a vékonyításra helyezték a hangsúlyt, így az új Gorilla üveg 20%-kal vékonyabb, miközben legalább ugyanolyan ellenálló, mint elődje..Már nem is extra, hanem jogosan elvárt alap képesség a Gorilla üveg:


Néhány éve még igazi hímes tojásként kellett bánni egy-egy PDA, vagy telefon készülékkel, hiszen a relatíve nagy, a készülék egyik oldalát teljesen kitöltő képernyő igen sérülékeny volt. Ennek szerencsére vége, hiszen a Corning Gorilla Glass révén egy ideje már minden komolyabb okostelefon és tablet törés és karcolás mentes üveg mögé bújik.


Corning Gorilla Glass 2 - ugyanolyan erős, mégis vékonyabb (a kép nagyítható)

Corning Gorilla Glass 2 - ugyanolyan erős, mégis vékonyabb (a kép nagyítható)


Persze mint mindent, magát a Corning Gorilla Glass-t is lehet fejleszteni, a gyártó pedig meg is tette ezt. A holnapi hivatalos bejelentés alkalmával teszik közszemlére a Gorilla Glass 2-t, ami ha nem is forradalmi módon, de jelentős mértékben változott. A legfontosabb újítás, hogy az eredeti változathoz képest 20%-kal sikerült csökkenteni az üveg vastagságát, ami több előnnyel is jár. Egyfelől csökkenhet a készülékek vastagsága, másfelől a vékonyabb üveg révén javul a képminőség, a fényerő és nő az érintőfelület érzékenysége.


Corning Gorilla Glass 2 - ugyanolyan erős, mégis vékonyabb


Az nem kérdéses, hogy a Gorilla Glass 2 legalább olyan népszerű lesz a gyártók körében, mint az első verzió, ami 30 gyár, 575 termékében található meg, bő 500 millió példányban. Már csak azt lenne jó tudni, hogy a vékonyabb, Gorilla Glass 2 mennyivel dobja meg az új okostelefonok árát?
Címkék:  Corning, Gorilla Glass 2, kijelző, üveg, okostelefon, mobil


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva