BryteWerks Model One - HTPC és Full HD projector egyben


Szerző: Umbra | Dátum: 2012-01-06 19:04:35 | Rovat: Hardver


..pompás hardveres belső, elegáns forma és tökéletes integráció jellemzi a BryteWerks január kilencedikén startoló Model One készülékét. A HTPC-vel egybeépített, kocka formájú kivetítő egy integrált érintés érzékeny monitort is tartalmaz, igaz a kényelemnek horrorisztikus ára lesz..HTPC + FHD procejtor - lehet, hogy ez már egy kicsit sok a jóból?


Személy szerint én nagyon szeretem a kompakt dolgokat, éppen ezért tartom jó dolognak az okostelefont, a HTPC-t, az All-in-One számítógépet és persze a laptopot is. Ellenben van egy pont, ahol az integráció átlép egy határt és feleslegesnek tűnő funkciók egész hada drágítja feleslegesen az adott terméket.


Nos a BryteWerks Model One készüléke kapcsán pontosan ez az érzés fogalmazódott meg bennem, bár az be kell látni, hogy az ötlet egyáltalán nem rossz. A kocka formájú masina alapvetően egy HTPC gép, Intel Core i3, i5, vagy i7 processzorral felvértezve, nagyméretű HDD (2TB) // SSD (500GB) kíséretében. A HTPC részt egy Full HD+ projector egészíti ki, 1920x1200-as (16:10 képarányú) felbontással, modelltől függően 6.000-11.000 lumen fényerővel. Eddig tulajdonképpen még ésszerű is a dolog, de most jön a felesleges extrák sora.


BryteWerks Model One - HTPC és Full HD projector egyben (a kép nagyítható)

BryteWerks Model One - HTPC és Full HD projector egyben (a kép nagyítható)

BryteWerks Model One - HTPC és Full HD projector egyben (a kép nagyítható)

BryteWerks Model One - HTPC és Full HD projector egyben


A gép oldalán találunk egy 8.9”-os érintőképernyőt, amit kedvünk szerint tapicskolással éppúgy munkára bírhatunk, mint a klasszikus egeret, billentyűt páros bevetésével. Ehhez jön még az Android és iOS támogatás, magyarán okostelefonról is vezérelhető a gép. Ha a beépített monitor és a projektor nem lenne elég, akkor két HDMI segítségével további kijelzőket is bevethetünk. Mindezt a BryteWerks 2500 és 6000 dollár között kínálja, ami még gyenge dollár árfolyamon is bőven 600.000 Ft feletti induló árat jelent. Pontosan ezért gondolom azt, hogy bár a HTPC és a kivetítő egybeépítése jó dolog, ellenben az érintő képernyő és a túl erős hardver már nem éri meg az árát...

Címkék:  BryteWerks, Model One, HTPC, PC, kivetítő, projektor


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva