Sapphire, EVGA, Asus és Manli


Szerző: Umbra | Dátum: 2009-02-06 10:40:22 | Rovat: Hardver


Mai hírcsokrunk vezérfonalát a fejére állt világ adja. A gyártók nem a megszokott szerepben és nem a fő profiljuk szerinti termékekkel jelentkeztek.. Az EVGA ma videokártyák helyett, új X58-as alaplappal lesz velünk. Hasonló cipőben jár a Sapphire is, a cég új alaplapjának neve: PCAM2RS790G. A furcsaságok sorának ezzel pedig még nincs vége. Az Asustól azt várnánk, hogy alaplappal vagy VGA-val, esetleg táppal vagy új házzal áll elő. Ezúttal nem erről van szó, egy slim DVD írót és egy új mobiltelefon márkát fogunk bemutatni.


a mai hardver kínálat

a mai hardver kínálat


Intel maradt a kaptafánál (még szerencse), ennek jegyében leplezte le a processzorgyártó a Core i7 Extreme 975-öt. Portálunkon eddig nem jutott szerep a Manli-nak, most viszont két termékükkel is kivívták érdeklődésünket. Záróhírünk az xtreview egy mérését fogja ismertetni, ahol a felső kategória videokártyáinak hőtérképére vethetünk néhány pillantást.EVGA X58 SLI CLASSIFIED alaplap:

Az EVGA hihetetlen kinézetű X58-as lappal rukkolt elő. Az északi híd bordázata simán brutális, de a déli híd és a fesszabályzók is ijesztően sok hűtést kaptak. A 8 SATA, 6 RAM és 12 USB foglalattal büszkélkedő Classified támogatja a Crossfire és SLI technikákat egyaránt. A termék ára közel 450 Euro, amit jobb nem átszámolni forintra.


EVGA X58 Classified

EVGA X58 Classified
Sapphire PCAM2RS790G alaplap:

Hosszabb szünet után a Sapphire új alaplappal jelentkezett. Az AMD 790 GX chipestre épülő újdonság egyelőre DDR2-es memória foglalatokkal érkezik, de már támogatja az összes AM3-as processzort. A méretes hűtés (northbridge és vrm) arra enged következtetni, hogy komoly tuningpotenciál lapul a deszkában.


Sapphire PCAM2RS790G

Sapphire PCAM2RS790G


A négy memóriafoglalat mellett két PCI-E és 6 SATA port van a PCAM2RS790G-n. Támogatja a CrossFire és Hybrid CrossFireX technológiákat. Integrált VGA-ja, a chipsetnek megfelelő Ati Radeon HD 3300.

Mivel a Sapphire az AMD egyik legnagyobb partnere, így a vásárló biztos lehet benne, hogy baki és bugmentes termékhez jut. (Ez pedig sokat számíthat, ha új gépet vesz az ember.)Asus External Slim SDRW-08D1S-U DVD író:

Extravékony külső DVD írót mutatott be az Asus. Az SDRW-08 mindössze 21mm széles, ami igazán impozáns. Használható állítva és fektetve egyaránt, miközben egy USB porton keresztül kapcsolódik a számítógéphez. Az újdonság ír és olvas szint minden DVD és CD szabványt, DVD-k esetében 8X, CD-knél pedig 24X sebességgel.


Asus External Slim SDRW-08D1S-U DVD

A termék fekete és fehér színben lesz elérhető
Garmin-Asus Line mobiltelefonok:

A Garmin és az Asus közös telefon készítésén dolgoztak az elmúlt hónapokban. A produktum egészen csinos lett, a Garmin-Asus nüvifone G60 nevet kapta. A termék alkalmas mobiltelefonként, navigációként, vagy PDA-kén való használatra. Technikai részletekről és árakról egy későbbi hírünkben számolunk majd be.


Garmin-Asus G60

Garmin-Asus G60
Intel Core i7 Extreme 975 processzor:


Intel Core i7 Extreme

Az Intel sohasem viccel, főleg akkor nem, ha az esetleges piacvezető szerepéről van szó. Az Amd még csak most kezdte csepegtetni új, AM3-as processzorait, azonban konkurense máris igyekszik lehűteni a kedélyeket. Az új uralkodó bejelentése fontos lépés volt az Intel részéről. A 3,33 Ghz-es órajellel érkező Core i7 Extreme valószínűleg egy előrehozott válasz, az Amd még meg sem jelent Phenom II X4 990-jére. (3.50 GHz)

A hamarosan megjelenő Phenom II-es processzorokról és azok teszteredményeiről további információkat találnak fórumunkban, ahol Med1on és NRB77 számos érdekes linket és adatot közzétett.
Manli GTX 285 és GTX 295 videokártya:

A Manli nevét általában együtt emlegetik az olcsó, - vagy hogy csúnyábban ne fogalmazzunk - egyszerű termékekkel. A jelek szerint a Manli szívesen kitörne a skatulyából, ezért GTX 285 és GTX 295-ös kártyákat dobtak piacra.


Manli GTX 285

Manli GTX 285


Ezek a termékek igaz csak a referenciát követik, de ha működni fognak, akkor a Manli bizonyíthatja, hogy nem csak a legolcsóbb szegmensben van keresnivalója. A kártyák csomagolása is azt bizonyítja, a Manli már nem az a bóvlikat gyártó vállalat, mint korábban.


Manli GTX 295

Manli GTX 295
Hőtérképek GTX 260-tól Radeon 4870 x2-ig:

Az xtreview szakemberei elkészítették a komolyabb GeForce és Radeon kártyák hőtérképeit:


hőtérkép

hőtérképek


Bár a képek magukért beszélnek, azért néhány gondolattal megfűszereznénk a látottakat. Érdekes, hogy az azonos kategóriában lévő Ati és Nvidia termékek közül, rendre a GeForce bizonyul hűvösebbnek. Ez azonban nem azt jelenti, hogy az Nvidia termékei kevésbé fűtenek, inkább azt, hogy jobb a hőelvezetésük. Ha megnézzük a kártyák körüli alkatrészek hőmérsékletét, jól látható, hogy a GeForce-ok mellett lévő hardverek sokkal jobban átmelegszenek.. (Magyarul egy Radeon saját magát, míg egy GeForce a környezetét árasztja el meleggel.)A hírösszefoglalóhoz kapcsolódó, ajánlott oldalak:

Manli

Asus hírek

Sapphire

Xtreview

Processzorok az Aqua kínálatában

VGA-k a Computer Emporium kínálatában

Core i7 alaplapok a Vision Computer kínálatában

AMD alaplapok a Vision Computer kínálatában


Korábbi híreink:

Válság és luxus egyszerre

Club3D, Acer, XFX és EVGA újdonságok

Zalman, Asus, EVGA, WD

Intel Core 2 E8700, Amd Phenom II X4 805

AM3 kompatibilis alaplapok

Acer, Asus, Msi, Gigabyte és XFX hírek

Ventilátorok, memóriák, vga árak

AM3-as és AMD 760G-s alaplapok, BFG 9800 GT

Intel és Amd árcsökkentések

Intel P55, BFG GTX 285, HD 4670 Ultimate

Ati Mobiltiy Radeon HD 4000


Kapcsolódó tesztek:

Gyors VGA összehasonlító

Ati Radeon HD 4830 vs GeForce 9800 GT

Geforce 8300 a Radeon 3300 ellen

VGA tesztek a hardver-teszt.hu portálon

A hardver-teszt.hu válaszol II.

Alaplap tesztek a hardver-teszt.hu portálon

Fórum a hardver-teszt.hu portálon


Forrás: asus, xtreview, sapphire, manli, intel, evga
lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2020 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva