Vásárlási tippek karácsonyra - Kingston (Pendrive, SSD, RAM)


Szerző: Umbra | Dátum: 2011-11-30 20:35:20 | Rovat: Hardver


..többféle árkategóriából és számos termékkörből mutatott nekünk ajándéknak valót Kaszál Norbert, a Kingston Magyarországért is felelős munkatársa. Előkerültek pendriveok, SSD meghajtók, memória csomagok és egy egészen érdekes, iPhone-hoz való, vezeték nélküli külső tároló is..Kizárólag Kingston termékekkel is megtölthetjük a karácsonyfa alját:


Kicsit még engem is meglepetéskén ért, hogy a Kingston tulajdonképpen mennyi mindent is gyárt. A riport és vásárlási tippek kapcsán felsorakoztatott hordozható és lokális adattárolók, memória modulok és különleges termékek egész armadájával volt dolgom, Kaszál Norbi pedig csak sorolta, hogy mit is vehetünk magunknak, vagy szeretteinknek:


Karácsonyi vásárlási tippek 2011 - Kingston Technology


Nos, a videóban elhangzó összes termékre nem térnék ki, viszont négy újdonság mindenképpen figyelmet érdemel. Az egyik egy pendrive, név szerint a DataTraveler HyperX 3.0 pendrive. Ez a kék-fekete tároló jelenleg a piac egyik leggyorsabb megoldása, saját méréseink szerint akár 130 MB/s írás és 220 MB/s olvasás is elérhető vele. Nyilván ekkora átviteli tempóhoz már SSD meghajtó kell, de a lehetőség bárki számára adott. Igaz, a sebesének ára van, a drága ajándék 64GB kiszerelésben 40.000 Ft, 128GB-os változatban pedig 75.000 Ft.


Sokkal olcsóbb, de legalább ilyen hasznos meglepetés lehet egy Kingston HyperX Plug and Play memória csomag. A 4GB és 8GB kit-ben kapható RAM fő érdekessége, hogy semmiféle szakértelem nem kell a használatához. Mindössze annyi a feladatunk, hogy bepattintjuk gépünkbe a modulokat, minden további beállítást maga a memória végez el. 1866 MHz-es órajellel a 2x2GB-os készlet ára nagyjából 15.000 Ft, a 2x4GB-os verzió pedig 23.000 Ft-ot kóstál.


Vásárlási tippek karácsonyra - Kingston (Pendrive, SSD, RAM)


SSD fronton is van újdonság, méghozzá nem is legdrágább, szupergyors kategóriában, hanem a megfizethető tartományban. A Kingston SSD Now V200 meghajtókról van szó, amik elődeiknél közel kétszer nagyobb átvitelt biztosítanak, kompatibilisek a legújabb SATA3 szabvánnyal is, ráadásul valamivel olcsóbbak is a V100 szériánál. További előnyük, hogy visszafelé támogatják mind a SATA2, mind pedig a SATA1 felületet, tehát régebbi számítógép gyorsítására is tökéletesen alkalmasak. Egy V200 64GB tároló már 28.000 Ft környékén hazavihető, a 128GB-os egység pedig 47.000 Ft-ot ér.


Vásárlási tippek karácsonyra - Kingston (Pendrive, SSD, RAM)


A végére hagytam az igazi csemegét, a WiFi csatolós iPhone háttértárat. A hivatalos nevén Kingston Wi-Drive egészen új távlatokat nyit az iPad, iPhone és iPod felhasználók körében, ugyanis amellett, hogy vezeték nélküli extra tárhelyet biztosít, egyszerre akár 3 készülékkel is összekapcsolható. Érdekes, hogy a Kingston annak ellenére olcsón méri a Wi-Drive-ot, hogy Apple cuccokhoz illeszkedik, 16GB méretben 18.000, 32GB kapacitással 32.000 Ft-ot kell a boltban hagynunk érte.
Címkék:  karácsony, tipp, javaslat, ötlet, vásárlás, Kingston, SSD, CF


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva