Ventilátorok, memóriák, vga árak


Szerző: Umbra | Dátum: 2009-01-23 12:47:22 | Rovat: Hardver


A hetet lezáró hírösszefoglalónkat az Englide ventilátorainak bemutatásával kezdjük. A gyártó magyar, így mindenképpen érdemes lesz odafigyelni az újdonságaikra. A Silicon Power termékkínálatát bővítendő, háromcsatornás DDR3-as szettet mutatott be, méghozzá felettébb kedvező áron.


a mai hardver kínálat


Érdekes, hogy a Gainward lassan gyakrabban váltja a weboldala design-ját, mint ahogyan új termékeket ad ki. Ezüst és kék: ez a Gainward új arca. Záró sorainkban az Nvdia egy újabb baklövésére térünk ki. Elképzelhetetlen, de igaz: a GTX 280 jóval drágább, mint a GTX 285..Englide termékek:


Englide


A 2008-ban alakult Englide ventilátorok tervezésével és árusításával foglalkozik. Nagy örömünkre szolgál, hogy bemutathatunk egy magyar kezdeményezést, elvégre ilyennel nagyon ritkán találkozni. Egyelőre öt termék található a gyártó palettáján. Két 8cm-es rendszerhűt, két 12cm-es rendszerhűtő és egy rezgéscsillapító szett.


Englide


Az n.zero classic család alacsony fordulatszámon üzemelő ventilátorokból áll. A mindössze 17 dBA zajt kibocsátó 12cm-es és a szintén 17 dBA-s 8cm-es rendszerhűtők mindegyik sleeve csapágyazással bír. Ennek nagy előnye, hogy olcsón előállítható, ráadásul a mindössze 900 (12cm) és 1500 (8cm) –as fordulatnak köszönhetően hosszú élettartamúak a termékek.


Englide


Az n.zero 120 áttetsző lapátokkal érkezik, fordulatszáma mindössze 980RPM. Nagyon szimpatikus, hogy az Englide 40cm-es hárompines csatlakozóval ellátott kábelt ad a termékhez.


Englide


Reméljük, hamarosan tesztet is közölhetünk az újdonságokról, amik a jó minőségen kívül, kedvező árukkal is felhívhatják magukra a vásárlók figyelmét.


Englide
Silicon Power DDR3:

Háromcsatornás DDR3-as memória-szettet mutatott be a Silicon Power. Négyféle kivitelben érhető el a mindössze 1,5V feszültség igényű kit. Az olcsóbb változat 1066 Mhz-es, CL7-es időzítésű, míg a drágább változat 1333Mhz-en, CL9-es.


Silicon Power DDR3


Mindkét változat kapható 3x2GB-os és 3x1GB-os kivitelben, a Silicon Powertől megszokott módon élettartam garanciával. A hivatalos ár még nem ismert, de látva a gyártó más termékeinek alacsony árát, biztosak lehetünk benne, hogy a piac legolcsóbb Triple Channel DDR3-as kitjével lesz dolgunk.Gainward:

Ismét design-t váltott a Gainward, két év alatt harmadszor. Ez nagyon ritka egy hardvergyártónál, de a vállalat marketingesei szerint, beválhat a fogás. Az új domináns színek az ezüst és a kék. Várhatóan a termékek csomagolását is ehhez igazítják majd, feltéve, ha nem cserélnek újra skint fél év múlva..


Gainward
GeForce GTX 280 vs GeForce GTX 285:

Nos, ha az Nvidia-nak eddig nem lett volna elég gondja, akkor most generált magának egy újat. Az új GTX 285 ugyanis korábban és nagyobb mennyiségben került piacra, mint azt az elemzők várták. Ennek következtében sok cégnél még hegyekben áll a GTX 280, ami a korábbi beszerzés miatt, jóval drágább. Ki fogja drágábban megvenni a beragadt GTX 280-as karikat? A válasz kézenfekvő: senki.


GeForce GTX 285


Egy dolgot biztosan leszögezhetünk ennek kapcsán: az Nvidia elkövet mindent annak érdekében, hogy az amúgy is kényelmetlen helyzetben lévő partnereit, biztosan elüldözze maga mellől. Ezekután kíváncsiak leszünk, hány exkluzív szerződést tud kötni a zöld brigád..


GeForce GTX 285

Árak az Aqua webshopja alapján: mint látható, a GTX 285 olcsóbb elődjénél..Ajánlott oldalak:

Aqua webshop

Englide

Silicon Power


Legutóbbi híreink:

AM3-as és AMD 760G-s alaplapok, BFG 9800 GT

Intel és Amd árcsökkentések

Intel P55, BFG GTX 285, HD 4670 Ultimate

Sapphire, EVGA és Cooler Master újdonságok

Ati Mobiltiy Radeon HD 4000

Az üzletekben a Phenom II

Asus, Leadtek, ECS, Jetway, Nvidia

Logitech, Razer, MSI, Gigabyte hírek

Hétindító hírösszefoglaló

Megérkezett az AMD Dragon

Folytatjuk CES összefoglalónkat


Kapcsolódó tesztek:

Hétvégi böngészde: WD és Gainward

Silicon Power – új név a flash memóriák piacán

Mit ajánlanak a boltosok?

Elhanyagolt gyártók, avagy spóroljunk ésszerűen

A hardver-teszt.hu válaszol II.

Rózsás egér, avagy egy bimbózó szerelem


Forrás: aqua, englide, gainward, silicon power
lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2020 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva