Folytatjuk CES összefoglalónkat


Szerző: Umbra | Dátum: 2009-01-08 12:59:22 | Rovat: Hardver


Hála a CES kiállításnak, sorra jelennek meg az újdonságok. Az elmúlt időszakban megszokhattuk, hogy elsősorban a VGA gyártók kényeztettek el minket termékeikkel, de van élet a VGA-n túl is. Ennek egyik ékes példája a Lian Li új számítógépháza, ami a dubai Burj Al Arab hotel mintájára készült. A BFG egy számítógépszörnnyel jelentkezett, melyben olyan alkatrészek kapnak helyet, a Core i7 CPU mellett, mint a GTX 295 és a GTX 285.


a mai hardver kínálat


Bemutatjuk az Acer új, P224W monitorát, ami akár USB-n keresztül is képes a PC-hez csatlakozni. Szót ejtünk még a Gigabyte olcsó kategóriás, EG41MF alaplapjától és megmutatjuk, milyen dobozba teszi az XFX új, Radeon videokártyáit.Lian Li PC-888 számítógéház:


Lian Li PC-888


A dubai Burj Al Arab hotelre hasonlító számítógépházat mutatott be a Lian Li. A házcsoda kék színben pompázik, külső megjelenése valóban nagyon hasonlatos a híres szállodához:


Lian Li PC-888


Belső felépítését tekintve egy teljesen „megszokott” felső kategóriás dobozról van szó. Sok HDD és optikai meghajtó hely, korrekt szellőzés és minden bizonnyal nagyon egyszerű szerelhetőség teszi majd népszerűvé a Lian Li PC-888-at. (Legalábbis azok körében, akik nem sajnálják a több tízezer forintot egy számítógépházért.)


Lian Li PC-888
BFG Phobos számítógép:

A BFG, mint az Nvidia kevés kizárólagos partnereinek egyike, igyekszik ott népszerűsíteni termékeit, ahol csak lehet. Mivel VGA fronton nem sok újat tudnak felmutatni, (köszönhetően az Nvidia tesze-toszaságának) így egy hihetetlenül erős PC-vel próbálnak a hírekbe kerülni. Ez most sikerült is, hiszen a Phobos túl extrém ahhoz, semhogy szó nélkül menjünk el mellette.


BFG Phobos


Az új gépszörnybe a BFG beépített mindent, amit csak el lehet képzelni:

BFG GeForce GTX 295 (két GPU-s VGA) – egy, vagy két darab
BFG GeForce GTX 285 a fizika számolására
Core i 7-965 Extreme edition (3.2 GHz) CPU
Vízhűtés, mely nem csak a CPU-t, hanem a chipsetet és a VGA-kat is hűti
MSI Eclipse SLI (Intel x58) alaplap
Patriot PC 3-12800 (DDR 3-1600), 3 X 2 GB memória
Négy darab WD VelociRaptor 300 GB HDD
Slot in blu-ray író
BFG LS-1200 tápegység (1200 W)
Auzentech X -Fi Prelude 7.1 hangkártya
Dokkoló iPhone és iPod termékekhez
8”-os érintőképernyő a ház elején

Ennél erősebb otthoni PC-t aligha lehetne alkotni, ezzel pedig a BGF is tisztában volt, amikor beárazta termékét. A „legolcsóbb” Phobos (Performance), egy VGA-val 3000 dollár, míg a középső modell Advnaced néven már 5000. A király Elite ára 8000 dollár, ami még alacsony dollár árfolyam mellett is bő másfélmillió forint.


GTX 295

GTX 295, az új király. Dupla GPU és hihetetlen órajelek..Acer P224W monitor:

Az Acer P224W különlegessége az, hogy nem csak DVI, HDMI és D-Sub portok kaptak helyet a hátulján, hanem néhány USB-is. Ezek szerepre az, hogy a DisplayLink technológia révén USB-n keresztül is rá lehessen kötni a gépre. Amellett, hogy hot plug működésre is képes, megoldható vele, akár 6 monitor gépre csatlakoztatása is. (Az új P224W modellek az USB-ken keresztül láncba köthetőek.)


Acer P224W


Az Acer új monitora 22"-os, 1680x1050-es felbontásra képes. Képfrissítése 5 ms, míg dinamikus kontrasztja 10000:1-es.Gigabyte GA-EG41MF-S2H alaplap:

A Gigabyte X58-as alaplapjainak bejelentése óta nagyon csendben van. Sem új VGA-k, sem alaplapok nem jelentek meg mostanában a gyártó kínálatában, ez pedig felettébb furcsa. Most egy olcsó mobo-val jelentkezett a Gigabyte, a GA-EG41MF-S2H-val. Az újdonság elsősorban az olcsóbb otthoni PC-k és az irodai gépek jó alapja lehet, integrált VGA-val és Intel 775-ös processzortámogatással.


Gigabyte GA-EG41MF-S2H


HDMI kimenete révén alkalmas lehet HTPC-kbe való beépítésre is, hiszen az Intel X4500-as grafikus mag nem csak a Vista Aero felületével, de a HD filmekkel is kényelmesen elboldogul.XFX Radeon VGA-k:

Korábban már hírül adtuk, hogy milyen modellekkel indítja útjára az XFX Radeon termékcsaládját. Most sikerült néhány fotót felkutatnunk, melyeken a dobozok is láthatóak. Mennyit gyorsít egy terméken a szép doboz? Semennyit, de ennek ellenére is komoly értéket képvisel az igényes csomagolás. Nos, az XFX nem hazudtolta meg önmagát, igazán igényes dobozokban prezentálja a hamarosan boltokba kerül Radeon VGA-it.


XFX Radeon VGA
Legutóbbi híreink:

Holnap nyit a CES 2009

Zalman, EVGA és Lenovo hírek

XFX Radeonok

2009 első hírcsokra

Újdonságok a két ünnep között

Asus, ASrock, Gigabyte, OCZ és Qimonda hírek

Egy eseménydús hét koronája

Amd, Nvidia, Point of View és Leadtek hírek

Asus, His, Thermaltake és XFX hírek

Hétfői hírkavalkád

SSD, Driver, pendrive, böngésző


Kapcsolódó tesztek:

Sharkoon házak bemutatója

Geforce 8300 a Radeon 3300 ellen

Intel X48 + Q9550 teszt

Xilence termékek bemutatója

A 2008-as év összefoglalója


Forrás: xreview, lian li, gigabyte, bfg, acer
lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva