ASUS ZENBOOK - felső kategóriás ultrabook noteszgép


Szerző: Umbra | Dátum: 2011-10-12 12:38:49 | Rovat: Notebook


..tegnap mutatkozott be - az utolsó pillanatban végül ZENBOOK névre keresztelt - ASUS ultrabook család. A 11,6”-os UX21 és 13,3”-os UX31 négyféle kivitelben rendelhető, alumínium burkolattal, 2. generációs Core processzorokkal és mindössze 0.9mm vastagsággal, maximum 1.3 kilós súly mellett..Elegáns Ultrabook ASUS köntösben - 100%-os Intel hátszéllel:


Az ultrabook, mint új notebook kategória nemrég született, első képviselőit mi is megmutattuk a Toshiba (Portégé Z830), az Acer (Aspire 3951) és a Samsung (9 series ultrabook) készülékek személyében. Ha nem is túl hamar, de végül az ASUS is csatlakozott a versenytársakhoz és tegnap (magyar idő szerint este) leleplezték a ZENBOOK névre keresztelt ultrabook családot.


ASUS ZENBOOK - felső kategóriás ultrabook laptop (a kép nagyítható)

ASUS ZENBOOK - felső kategóriás ultrabook laptop (a kép nagyítható)

Jonney Shih bemutatja az ASUS ZENBOOK ultrabook-ot


Az eseményen jelen volt Thomas M. Kilroy az Intel vezető alelnöke, aki mellesleg az Értékesítési és Marketing csoport igazgatója (Senior Vice President and General Manager, Sales and Marketing Group). Ennek a mozzanatnak azért is van nagy jelentősége, mert az eddigi ultrabook bejelentések „simán zajlottak” mindenféle csinnadratta nélkül, míg az ASUS ZENBOOK már induláskor nagyot szólt. (Hiába, Jonney Shih az ASUS elnöke nagyon érti a dolgát.)


„Az ASUS ZENBOOK mai bemutatója látványos bizonyítéka annak, hogy az ultrabookok alapvetően alakítják át a személyi számítógépek használatát... ...Mindössze néhány hónappal azután, hogy az Intel először jelent meg ezzel az új típusú eszközzel, az ASUS előállt egy lenyűgözően könnyű megoldással, amelyben a második generációs Intel Core i7 és Core i5 processzorok szembeötlő intelligenciája lapul. Roskadozik azoktól a biztonsági, válaszkészséget fokozó és egyéb izgalmas funkciókkal, amelyek a legteljesebb és legkielégítőbb élményt nyújtva valóra váltják az ultrabookok ígéretét.” - mondta Thomas M. Kilroy.


The ASUS ZENBOOK - Design Concept


Még egy kicsit kalandozom, aztán áttérek a konkrét termékre, de a névválasztás kapcsán muszáj picit a ZEN-ről értekezni. Mi is az a ZEN? Ezt így önmagában nagyon nehéz lenne kifejteni, hiszen, mint a Buddhizmus egyik ága nem írható le egyetlen kifejezéssel. Buddha tanításait viszont nem fogom zanzásítva idevetni, inkább maradjunk abban, hogy a ZEN leginkább úgy jellemezhető, mint a megvilágosodás keresésének egy módja. Tehát az ASUS ZENBOOK is valamiféle megvilágosodás irányába mutat, legalábbis ha a gyártó komolyan vette a Bódhidharma első tanításait.Ennyit a ZEN-ről és a bemutatóról, nézzük konkrétan az ASUS ZENBOOK-ot: a fémházas (alumínium ötvözet) gép kétféle méretben érkezik, 11.6”-on UX21E, valamint 13,3”-on UX31E jelzéssel. A szupervékony, legvastagabb pontjukon is mindössze 0.9mm-es ultrabook-ok közös jellemzője az a fejlesztés során szem előtt tartott négy „hihetetlen” elv, amit Jonney Shih, az ASUS elnöke az alábbiak szerint fest le:


Letisztult formaterv - Az ASUS ZENBOOK™-ban a művészet és a technológia észrevehetetlenül olvad össze. A külső ezüst panelen koncentrikus, körkörös fénytörésű, szemkápráztató minta látható. Az elöl mindössze 3, hátul pedig mindössze 9 mm vastag ZENBOOK™ sima külső vonalaival a piac legvékonyabb ultranoteszgépe: kiváló a folyamatosan úton lévő, vagy például az osztálytermekben előadó felhasználók számára.”


ASUS ZENBOOK - felső kategóriás ultrabook laptop (a kép nagyítható)


Páratlan teljesítmény - A ZENBOOK™ azonnali bekapcsolást segítő (Instant On) funkciója mintegy 2 másodperc* alatt képes újra működésbe hozni a rendszert, ugyanakkor hihetetlen, akár 2 hetes* készenléti időt biztosít – az iparágban megszokott érték négyszeresét. Karcsú és letisztult vonalai ellenére a ZENBOOK™ a forradalmian új műszaki megoldások lenyűgöző, kompromisszumokat nem ismerő sorát kínálja.”


Hihetetlenül zöld - A ZENBOOK™ felhasználói nyugodtak lehetnek afelől, hogy kevesebb energiát fogyasztanak. Az ASUS szabadalmaztatott Super Hybrid Engine II technológiája intelligens módon gazdálkodik az akkumulátorral, és teszi lehetővé, hogy a ZENBOOK™ akár 25 százalékkal hosszabb* akkumulátoros üzemidőt biztosítson, mint más ultrabook készülékek.”


ASUS ZENBOOK - felső kategóriás ultrabook laptop (a kép nagyítható)


Éteri hangok - Felismerve, hogy egy ultrabook nemcsak munkaeszköz, hanem szórakozásra is alkalmas, minden egyes ZENBOOK™-ba az ASUS Golden Ear csapata és a Bang & Olufsen ICEpower®által közösen kidolgozott, a hardver és szoftver optimalizált együtteséből álló ASUS SonicMaster technológia van beépítve. A SonicMaster széles hangspektrumú, térhatású hangot bocsát ki, amely akár lágy dzsessz-zenével, akár egy hegyi patak csendes csobogásával is megtöltheti a szobát.”ASUS ZENBOOK - felső kategóriás ultrabook laptop (a kép nagyítható)

ASUS ZENBOOK - felső kategóriás ultrabook laptop (a kép nagyítható)

ASUS ZENBOOK UX21Ehhez a négy irányelvhez nincs is mit hozzátenni, már csak a hardveres környezet hiányzik a teljes képhez. A kétféle mérethez kétféle kijelző felbontás társul, 11.6”-on 1366x768 pixel jár, míg a 13.3”-os variáns 1600x900 képkockával bűvöli a használóját. Komponensek terén sem spórolt az ASUS, az UX21 128GB-os, míg az UX31 256GB-os SSD-t kapott, egyaránt SATA3 csatolóval. Ehhez jön még a Core i5-2467M, i5-2557M és i7-2677M processzorok valamelyike, 4GB DDR3 rendszermemória, WiFi, Bluetooth, USB 3.0, webkamera, kártyaolvasó, microHDMI kimenet, Bang and Olfusen ICEpower hangrendszer és Windows7 Home Premium - 64 bit operációs rendszer.


ASUS ZENBOOK - felső kategóriás ultrabook laptop (a kép nagyítható)

ASUS ZENBOOK - felső kategóriás ultrabook laptop (a kép nagyítható)

ASUS UX21E és UX31E specifikációk


Amolyan extra adalék az ASUS saját fejlesztésű Super Hybrid Engine II technológiája, a két másodperces instant-on funkció, az akár 7 órás akkus üzemidő, az 1 hetes készenléti állapot, illetve az ASUS Collection tok. Szépek, karcsúk, gyorsak és tényleg ZEN közeliek az ASUS ZENBOOK gépei, egyedül az áruk nem túl szimpatikus: 999 - 1449 USD között találkozhatunk velük. Ez az ár még a legoptimálisabb átszámítás mellett is 300.000 - 500.000 Ft-os árat feltételez (áfával együtt).
A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Bluechip: Asus K43E-VX432V >> 160.100 Ft (14", Core i3-2330M, 3GB RAM, 500GB HDD, Intel GMA HD3000, Win7 HP)


Bluechip: Asus U36SD-RX027V >> 243.300 Ft (13.3", Core i5-2410M, 4GB RAM, 500GB HDD, GeForce GT520M, Win7 HP)


Foramax: Asus U36SD-RX072V >> 280.800 Ft (13.3", Core i5-2410M, 4GB RAM, 750GB HDD, GeForce GT520M, Win7 HP)


Foramax: Asus U41SV-WX110X >> 272.600 Ft (14", Core i5-2410M, 4GB RAM, 500GB HDD, GeForce GT540M, Win7 Prof)

Címkék:  Asus, ultrabook, laptop, notebook, Core i5, vékony, könnyű


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva