Corsair Hydro H40 és H70 CORE CPU folyadékhűtések


Szerző: Kov | Dátum: 2011-10-11 13:51:55 | Rovat: Hardver


..a Corsair szeretné teljesen biztosnak tudni helyét a folyadékhűtők világában, ezért két új vízhűtéssel színesíti kínálatát. Az egyszerűbb H40 standard asztali gépekhez készült, 59 dolláros árcédulával, míg a H70 CORE komolyabb darab, ami támogatja a vadabb tuningot is, ára 89 dollár..Kulcskész vízhűtéses rendszerek kedvező áron:


Corsair Hydro H40 és H70 CORE CPU folyadékhűtések (a kép nagyítható)

Corsair Hydro H40 és H70 CORE CPU folyadékhűtések (a kép nagyítható)

A Corsair eddig is elég erőteljesen részt kívánt venni a gyárilag feltöltött, tökéletesen szigetelt és zárt, készre szerelt kompakt folyadékhűtők piacán, ezt a pozícióját most újabb két modellel kívánja stabilizálni. A Hydro széria a lehető legegyszerűbb megoldás vízhűtésre vágyók számára, hiszen beszerelése semmivel sem bonyolultabb, mint egy léghűtéses szerkezeté, a képekkel gazdagon illusztrált használati útmutató segítségével pillanatok alatt beüzemelhető, ellentétben egy moduláris rendszerrel, ami minimum fél tucat különböző komponensből áll össze, karbantartást igényel, ráadásul mindig ott lebeg a szivárgás lehetősége.Corsair Hydro H40 és H70 CORE CPU folyadékhűtések (a kép nagyítható)

Corsair Hydro H40 és H70 CORE CPU folyadékhűtések (a kép nagyítható)

A két modell közül a kisebb a Hydro H40 nevet viseli, egyszerű belépő folyadékhűtőről van szó, a gyártó egyszerűbb asztali számítógépekbe, esetleg nem szénné tuningolt játékos konfigurációkba szánja. Állítása szerint stabil, megbízható teljesítménye remek alternatíva a komolyabb toronyhűtő szörnyetegeknek, szerencsére 59 dolláros árcédulája ezt a kijelentést anyagi oldalról is alátámasztja. Ebben az árba egy egyszerű 120mm-es radiátor egy ehhez passzoló ventilátorral, flexibilis tömlők és egy CPU blokk fért bele. A képeket elnézve plusz információ hiányában nem igazán lehet eldönteni, hogy a blokk alumínium, vagy nikkelezett felületű rézzel van dolgunk.Corsair Hydro H40 és H70 CORE CPU folyadékhűtések (a kép nagyítható)

Corsair Hydro H40 és H70 CORE CPU folyadékhűtések (a kép nagyítható)

A másik újdonság a Hydro H70 CORE, mely a díjnyertes H70 továbbfejlesztett utódja. Az H40-nél több szempontból is sokkal komolyabb darab, teljesítménye lényegesen nagyobb, vételára mégis kellemesen barátságos, mindössze 89 dollárt kérnek érte. A remek árhoz az is hozzájárul, hogy ventilátor nélkül árusítják, mondván, hogy aki ezt a modellt választja, annak úgy is hever otthon pár megfelelő légkavaró, vagy ha mégsem, akkor biztosan megvan a személyes preferenciája és a gyári venti úgy is cserére lenne kárhoztatva.Corsair Hydro H40 és H70 CORE CPU folyadékhűtések (a kép nagyítható)

Corsair Hydro H40 és H70 CORE CPU folyadékhűtések (a kép nagyítható)

A radiátor szemből egyszerű 120 mm-es egységnek tűnhet, 38 mm-es vastagsága viszont kétszerese az alap radiátoraiknak, dupla hőcserélő felületének pozitív hatása vitathatatlan. Ha ehhez még hozzávesszük, hogy mindkét oldalára rácuppanthatunk egy ventilátort, és hogy a blokk anyaga jelent esetben minden kétséget kizáróan réz, akkor egyértelmű, hogy használatával már nyugodt szívvel bocsátkozhatunk vadabb tuningolásba is.A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Bluechip: Corsair H60 univerzális vízhűtő >> 20.530 Ft

Computermode: Scythe Mugen 3 PCGH Edition >> 15.275 Ft

Foramax: Cooler Master Hyper 612S (H-B6) >> 15.800 Ft

Bluechip: Thermaltake Frio OCK CL-P0575D >> 20.470 Ft

Computermode: Be quiet! Dark Rock Pro C1 >> 15.775 Ft

Foramax: Arctic Freezer 13 Limited Edition >> 8.490 Ft

Címkék:  Corsair, Hydro, processzorhűtő, cooler, hűtés, víz, kompakt


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva