Elhunyt Steve Jobs, az Apple atyja


Szerző: Kov | Dátum: 2011-10-07 14:56:27 | Rovat: Multimédia


..idén augusztusban Steve Jobs átadta helyét jobbkezének, Tim Cook-nak és visszavonult az Apple éléről. Az akkori döntés hátterében húzódó súlyos betegségről akkor még csak sejteni lehetett azt, ami már egyértelművé vált, Steve Jobs, az Apple atyja gyógyíthatatlan rákos betegségben szenvedett..Korunk egyik legnagyobb látnokát és üzletemberét végül legyőzte a betegség:


Elhunyt Steve Jobs, az Apple atyja

Steve Jobs személye nem szorul különösebben bemutatásra, az elmúlt évtizedekben igazi varázslatokat mutatott be az informatika, telekommunikáció, zeneipar és a számítógépes animáció területén. Egyszerűen emberfeletti érzéke volt ahhoz, hogy kitalálja, milyen kütyüket szeretnének az emberek, sokan ezért látnoki képességeket tulajdonítottak számára. Lehet szeretni, lehet utálni, de ahhoz kétség nem fér, hogy hihetetlen elszántsága és munkaszeretete megváltoztatta világunkat. A sors fintora, hogy halálának időpontja szinte perce pontosan egybeesett az új iPhone 4S bejelentésével, mint ha valóban egy organikus rendszert képzett volna az Apple-lel.Elhunyt Steve Jobs, az Apple atyja (a kép nagyítható)

Elhunyt Steve Jobs, az Apple atyja (a kép nagyítható)

Egészsége az utóbbi időkben alaposan megromlott, 7 évvel ezelőtt a hasnyálmirigyrák egy ritka típusát diagnosztizálták nála, 2009-ben májátültetésen is átesett. Állapota szemmel láthatóan romlott, rengeteget fogyott, mégis azt kommunikálták, hogy jól van. 2011. augusztus 25-én azonban maga Steve Jobs döntött úgy, hogy többé már nem képes 100%-osan elvégezni sokrétű feladatát, ezért átadta helyét jobbkezének, Tim Cook-nak, aki azelőtt is többször besegített, tartotta a frontot. Most már egyértelmű, hogy nyár végén már minden bizonnyal tisztában volt vele, hogy napjai meg vannak számlálva, nem kis lelkierő kellett ahhoz, hogy életművét, a világ legnagyobb technológiai cégét rendben hagyja maga mögött.Elhunyt Steve Jobs, az Apple atyja (a kép nagyítható)

Most nem kezdem el hosszasan taglalni életét, sikereit és munkásságát, inkább tekintsük meg a fent látható infografikát, mely röviden és tömören, időrendben szemlélteti az eseményeket. Ezen kívül még ajánlom mindenki figyelmébe egyik önéletrajzi filmjét, a Számító emberek című filmet (Pirates of Silicon Valley - 1999), igazán élvezetesen mutatja be a kezdeteket és a személyi számítógép születését.Steve Jobs Dead at 56 - ABC NewsVégezetül néhány gondolat, amit ismert személyek mondtak róla:


Barack Obama: "A világ elveszített egy látnokot. És aligha lehet nagyobb elismerése Steve sikerének, mint az, hogy sokan a világon egy olyan készülék segítségével értesültek a haláláról, amelyet ő talált fel." (index.hu)Bill Gates: "Nekünk, akik elég szerencsések voltak ahhoz, hogy együtt dolgozhassanak vele, ez egy őrülten nagy megtiszteltetés volt. Steve nagyon fog hiányozni" (index.hu)


Steve Jobs 56 évesen hunyt el (1955 - 2011).


Címkék:  Steve Jobs, Apple, meghalt, elhunyt, iPhone


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2019 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva