HTC Explorer - okostelefon, a Galaxy Mini kategóriájában


Szerző: Umbra | Dátum: 2011-09-30 18:41:40 | Rovat: Multimédia


..a HTC okostelefonjairól sok minden elmondható, de az nem, hogy olcsó darabok lennének. Ezen változat a cég frissen megjelent Explorer készüléke, ami nagyjából a Samsung Galaxy Mini ellenfelének tekinthető. Az olcsó apróság 3,2”-os kijelzővel, 600 MHz-es procival és Android 2.3-mal érkezik..Új vizeken a HTC - olcsó okostelefon, egy közkedvelt kategóriában:


HTC Explorer - okostelefon, a Galaxy Mini kategóriájában (a kép nagyítható)

HTC Explorer - okostelefon, a Galaxy Mini kategóriájában (a kép nagyítható)

Nemrég videós tesztben mutattuk meg a Samsung Galaxy Mini okostelefont, ami annak ellenére, hogy csak 3,2”-os kijelzővel bír és processzora is „csak” 600 MHz-es, jó benyomást tett ránk. Úgy fest, a HTC-nek is megtetszett ez a kategória, hiszen a méregdrága csúcsmodellek után most egy olcsó készülékkel rukkoltak ki. Az újdonság neve HTC Explorer, és névrokonával (IE) ellentétben gyors, könnyen használható és hozza a HTC-től elvárható szintet.HTC Explorer - okostelefon, a Galaxy Mini kategóriájában (a kép nagyítható)

HTC Explorer - okostelefon, a Galaxy Mini kategóriájában (a kép nagyítható)

HTC Explorer - okostelefon, a Galaxy Mini kategóriájában (a kép nagyítható)

Kezdjünk a külsővel, hiszen ez sem egy elhanyagolható tényező. A HTC már induláskor három színben prezentálja a telefont, kék, fekete és grafit változatokban, de a későbbiek folyamán befutnak még narancs, türkiz, lila és fehér változatok is. Az Explorer előlapja teljesen átlag HTC okostelefon sablont követ: 3,2”-os érintőkijelző, alatta pedig a főbb vezérlő „gombok”. A hangerőszabályzó jobb oldalra költözött, tölteni és adatkommunikálni a bal oldali USB aljzaton tudunk.HTC Explorer - okostelefon, a Galaxy Mini kategóriájában (a kép nagyítható)

HTC Explorer - okostelefon, a Galaxy Mini kategóriájában (a kép nagyítható)

Képességekben a kis méret (102.8mm x 57.2mm x 12.9mm) és szolid súly (108 gramm) alig hagy nyomit, sőt az érdekességek sora már a kijelzővel elkezdődik. Szemben a nagy konkurens Galaxy Mini-vel nem 240x320, hanem 480x320-as felbontásban gyönyörködhetünk, ami komoly előny lehet. A felszereltségbe is nehéz lenne belekötni: 600 MHz CPU, 512MB RAM, G-Sensor, Proximity sensor, Ambient light sensor, 1230 mAh akkumulátor, HSPA/WCDMA, 3G, WiFi (b/g/n), Bluetooth 3.0, 3MP kamera.
Operációs rendszerből a legújabb Android 2.3.5 fut a HTC Explorer-en. Magától értetődik, hogy a Sense felületet itt is beveti a gyártó, ezúttal a 3.5-ös változat segíti a telefon használatát. Az október közepi megjelenés már egészen biztosnak tűnik, ellenben árat még nem találtunk. Sajnos egyelőre azt sem lehet tudni, hogy a hazai szolgáltatók közül lesz-e olyan, amelyik felveszi kínálatába a HTC Explorert. (Erősen meg lennék lepve, ha a három mobil szolgáltató közül bármelyik kihagyná ezt a ziccert...)
A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Bluechip: HTC Wildfire okostelefon >> 55.760 Ft

Bluechip: HTC ChaCha okostelefon >> 84.010 Ft

Bluechip: HTC Desire S okostelefon >> 115.800 Ft

Bluechip: HTC Sensation okostelefon >> 171.600 Ft

Címkék:  HTC, Explorer, okostelefon, Galaxy Mini, Samsung, olcsó, Andorid


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva