Belkin ScreenCast AV 4 - HD video jelfolyam házon belül


Szerző: Kov | Dátum: 2011-09-12 17:33:43 | Rovat: Multimédia


..a vezeték nélküli videó továbbítás egyre népszerűbb téma, bizonyíték erre az Intel Wireless Display technológiája és az ASUS WAVI terméke. A vásárlókért folytatott harcba beszáll a Belkin is, ScreenCast AV 4 egységével, ami 30 méteren belül sugározza a Full HD videókat TV-nk felé, vezeték nélkül..Elegáns megoldás a kezelhetetlenül tekergőző kábelrengetegre:


Belkin ScreenCast AV 4 - HD video jelfolyam házon belül (a kép nagyítható)

A Belkin-t eddig leginkább úgy tartották számon, mint egy router és switch gyártó céget, pedig ennél azért többet nyújtanak. Ilyen érdekes termék például a frissen bejelentett ScreenCast AV 4, mely leginkább az ASUS WAVI-hoz lehetne hasonlítani, vagyis feladata, hogy aránylag kis hatótávolságon belül zökkenőmentesen és tökéletes minőségben legyen képes nagyfelbontású videó anyagokat továbbítani, mindezt persze vezeték nélküli technológiával, az éteren keresztül.Belkin ScreenCast AV 4 - HD video jelfolyam házon belül (a kép nagyítható)

A csomag jelen esetben is két fő egységet tartalmaz, van egy adó dobozka, amit bármilyen HDMI forráshoz csatlakoztathatunk (Blu-ray lejátszó, konzol, számítógép), a vevőt pedig a végcélnak tekintett HDTV HDMI inputjára kell kötni. A vezeték nélküli kapcsolat az 5 GHz-es tartományban taszigálja az adatokat, a Belkin állítása szerint 100 láb (bő 30 méter) még a tökéletes működés szempontjából biztonságos távolságnak tekinthető, ami egy átlagos háztartás távlatait lefedi, bár mondjuk ez erősen függ a környezeti tényezőktől.Belkin ScreenCast AV 4 - HD video jelfolyam házon belül (a kép nagyítható)

Belkin ScreenCast AV 4 - HD video jelfolyam házon belül (a kép nagyítható)

Amennyiben a fent említett körülmények adottak, akkor 1080p vagy 3D videó és 5.1 csatornás térhangzás átvitelére képes a ScreenCast AV 4. A nevében szereplő négyes szám természetesen az egyszerre csatlakoztatható HDMI-s eszközök számára utal, amennyiben ezek egy kupacban tobzódnak a lakás valamely pontjában, akkor egyszerűen távirányítóval választhatunk az elérhető források tartalma közül. Ezen felül szintén az ASUS WAVI-hoz hasonlóan a felépült vezeték nélküli kapcsolaton keresztül az IR távirányítók jelét is továbbítja, a jól megszokott távirányítónk így több szobányi távolságból is tökéletesen működik. Megjelenése októberben várható $249.99-ért.

Címkék:  Belkin, ScreenCast, AV 4, HD, videó, wireless, vezeték nélkül, HDMI


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva